Ποιος μπορεί να πάρει μια κάρτα βιβλιοθήκης στο Τορόντο;

Μάθετε ποιος μπορεί να πάρει μια κάρτα βιβλιοθήκης στο Τορόντο

Η Δημόσια Βιβλιοθήκη του Τορόντο (TPL) είναι μια φανταστική πηγή για τους ανθρώπους στο Τορόντο. Διαθέτει μια ευρεία συλλογή βιβλίων, περιοδικών, DVD, ηχητικών βιβλίων, μουσικής και άλλων μέσων που διατίθενται στους κατόχους καρτών βιβλιοθήκης, καθώς και ειδικά προγράμματα όπως δωρεάν μουσικά περάσματα , συνομιλίες συγγραφέων, εκπαιδευτικά προγράμματα, συλλόγους βιβλίων, ομάδες συγγραφέων και πολλά άλλα. Υπάρχει πραγματικά πολύ περισσότερα για το TPL από τα βιβλία και αξίζει να αφιερώσετε χρόνο για να αποκτήσετε ή να ανανεώσετε την κάρτα βιβλιοθήκης σας.

Το μόνο που χρειάζεστε για να εκμεταλλευτείτε τους πόρους και τις υπηρεσίες της βιβλιοθήκης είναι μια κάρτα Δημόσιας Βιβλιοθήκης του Τορόντο - και αυτές οι κάρτες είναι διαθέσιμες σε περισσότερους από απλούς κατοίκους της πόλης.

Οι κάρτες βιβλιοθήκης είναι δωρεάν για τους κατοίκους του Τορόντο

Οι ενήλικοι, οι έφηβοι και τα παιδιά που ζουν στην πόλη του Τορόντο μπορούν να λάβουν μια δωρεάν κάρτα Δημόσιας Βιβλιοθήκης του Τορόντου απλά παρέχοντας μια αποδεκτή μορφή αναγνώρισης που αποδεικνύει το όνομα και τη διεύθυνσή σας. Μια από τις πιο εύκολες επιλογές είναι η άδεια οδήγησης του Οντάριο, η κάρτα υγείας Ontario (με διεύθυνση στο πίσω μέρος) ή η ταυτότητα φωτογραφίας του Οντάριο, αλλά εάν δεν διαθέτετε αυτά, μπορείτε να συνδυάσετε έγγραφα για να αποδείξετε το όνομα και τη διεύθυνσή σας, όπως όπως φέρνοντας το διαβατήριό σας ή πιστοποιητικό γέννησης για να αποδείξετε την ταυτότητά σας και ένα τρέχον νομοσχέδιο ή μίσθωση για να αποδείξετε τη διεύθυνσή σας.

Οι έφηβοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν την ίδια ταυτότητα με τους ενήλικες, αλλά έχουν και άλλες επιλογές, όπως τη χρήση μιας κάρτας TTC Student, την τρέχουσα επιστολή από έναν δάσκαλο στο επίσημο σχολικό γραφείο ή μια κάρτα αναφοράς ως απόδειξη του ονόματος.

Οι κάρτες αναφοράς μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για να αποδείξουν τη διεύθυνσή σας αν εκτυπωθεί η τρέχουσα διεύθυνση κατοικίας σας. Οι κάρτες της Δημόσιας Βιβλιοθήκης του Τορόντου για παιδιά 12 και κάτω πρέπει να υπογράφονται από έναν γονέα ή κηδεμόνα και μπορούν να αποκτηθούν χρησιμοποιώντας το δελτίο ταυτότητας των παιδιών ή μέσω του υπογράφοντος ενήλικα.

Επισκεφθείτε την ενότητα "Χρήση της βιβλιοθήκης" της ιστοσελίδας της δημόσιας βιβλιοθήκης του Τορόντο για να μάθετε περισσότερα σχετικά με την αποδεκτή αναγνώριση ή καλέστε ή επισκεφθείτε το τοπικό σας υποκατάστημα για να ρωτήσετε.

Βιβλιοθήκες για φοιτητές, εργαζόμενους και ιδιοκτήτες ακινήτων

Ακόμα κι αν δεν ζείτε μέσα στην πόλη του Τορόντο, μπορείτε ακόμα να πάρετε μια δωρεάν κάρτα Δημόσιας Βιβλιοθήκης του Τορόντο εάν παρακολουθείτε σχολείο, εργασία ή ιδιοκτησία στην πόλη. Θα πρέπει ακόμα να εμφανίσετε τα ίδια είδη ταυτότητας επωνυμίας και διεύθυνσης επαλήθευσης που αναφέρθηκαν παραπάνω, τότε θα πρέπει επίσης να παράσχετε τεκμηριωμένη απόδειξη της ιδιοκτησίας της τοπικής ιδιοκτησίας (όπως πράξη), της απασχόλησης (όπως π.χ. αναγνωριστικό υπάλληλο με διεύθυνση εργασίας) ή εκπαιδευτικό ίδρυμα (όπως μεταπτυχιακό φοιτητικό δελτίο ή επιστολή από δάσκαλο με επιστολόχαρτο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που επαληθεύει την τρέχουσα εγγραφή).

Κάρτες Βιβλιοθήκης για όλους τους άλλους

Το TPL προσφέρει μια τόσο μεγάλη συλλογή και τόσες συναρπαστικές εκπομπές, ότι η λήψη κάρτας της Δημόσιας Βιβλιοθήκης του Τορόντο μπορεί να απευθύνεται σε όσους βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή του Τορόντο ή ακόμα και σε εκείνους που επισκέπτονται το Τορόντο προσωρινά, είτε για δουλειά είτε για τουρίστες.

Η Δημόσια Βιβλιοθήκη του Τορόντο επιτρέπει στους μη κατοίκους να πάρουν μια κάρτα που είναι καλή για τρεις ή 12 μήνες με την πληρωμή ενός τέλους. Τη στιγμή της συγγραφής, η αμοιβή μη κατοίκων για μια κάρτα Δημόσιας Βιβλιοθήκης του Τορόντο ήταν $ 30 για τρεις μήνες ή $ 120 για 12 μήνες, αλλά το ποσό αυτό υπόκειται σε αλλαγές. Θα χρειαστεί να παράσχετε ταυτότητα που να επαληθεύει το όνομα και τη διεύθυνσή σας - επικοινωνήστε με τη βιβλιοθήκη αν θέλετε να υποβάλετε αίτηση.