Ανδαλουσία | Νότια Ισπανία

Η ηλιόλουστη Ανδαλουσία είναι ένα τουριστικό φαβορί στο οποίο η μαυριτανική και η χριστιανική Ισπανία δείχνουν τα πολιτιστικά τους δυνατά σημεία σε φόντο φλαμένκο, τάπας, μακαδόρες και ταυρομαχίες.

Ενώ εκείνοι που γνωρίζουν μόνο τη νότια Ισπανία μέσω βιβλίων μπορεί να σκεφτούν την Ανδαλουσία ως μια ζεστή, ξηρή πεδιάδα, η Ανδαλουσία έχει τα ψηλότερα βουνά της Ιβηρικής χερσονήσου και σχεδόν το 15% του εδάφους της είναι 3.300 πόδια πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Η Ανδαλουσία έχει πολλά μοναδικά οικοσυστήματα. σχεδόν το 20% του εδάφους της Ανδαλουσίας βρίσκεται σε προστατευόμενη περιοχή.

Το σχετικά ήπιο χειμωνιάτικο και το ελαφρύ κλίμα της Ανδαλουσίας προσελκύει πολλούς επισκέπτες από ψυχρότερα κλίματα και είναι ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε τις διακοπές σας εάν φτάσετε στην Ευρώπη στις αρχές της άνοιξης. Είναι ξηρό και ζεστό το καλοκαίρι. ίσως να θέλετε να εξετάσετε τα ιστορικά κλίματα για τη Σεβίλλη εάν σχεδιάζετε διακοπές στην περιοχή.

Η Ανδαλουσία είναι η περιοχή που οι περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται όταν σκέφτονται την Ισπανία. Η Γρανάδα, η Κόρδοβα και η Σεβίλλη είναι οι πόλεις που αποτελούν το "χρυσό τρίγωνο", αλλά υπάρχουν και άλλα, μικρότερα μέρη στην Ανδαλουσία για να ανακαλύψετε όπως θα δείτε παρακάτω.

Ανδαλουσία Πόλεις

Η Ανδαλουσία είναι πολύ συμπαγής, λαμβάνοντας υπόψη τον αριθμό των τουριστικών προορισμών που περιέχει. Οι διακοπές εδώ δεν σημαίνουν μεγάλες εκδρομές με τρένο ή πολλά αυτοκίνητα. Θυμηθείτε ότι είναι καυτό το καλοκαίρι. Θα θελήσετε να κάνετε τα πάντα αργά τη νύχτα όταν η θερμοκρασία αυξάνεται, αλλά στη συνέχεια στην Ισπανία μπορείτε.

Πρώτα τα μεγάλα τρία:

Σεβίλλη - Η πρωτεύουσα της Ανδαλουσίας και το καλύτερο μέρος για να δείτε τον Semana Santa, την εβδομάδα πριν από το Πάσχα, χάνονται στο Barrio Santa Cruz, έχουν κάποιες τάπας και παρακολουθούν μια επίδειξη φλαμένκο. Το υποτροπικό μεσογειακό κλίμα της Σεβίλλης προσφέρει ξηρά καλοκαίρια και υγρούς χειμώνες. μοιράζεται με την Κόρδοβα την αμφίβολη τιμή του να υποφέρει τα θερμότερα καλοκαίρια στην ηπειρωτική Ευρώπη.

Σεβίλλη Τρέχοντα μετεωρολογικά και ιστορικά διαγράμματα για το κλίμα.

Κόρδοβα - Η ελάχιστη επίσκεψη των μεγάλων τριών της Ανδαλουσίας - μην χάσετε το παλιό τζαμί: το Mezquita de Cordoba, σήμερα ένα χώρο παγκόσμιας κληρονομιάς. Οι άνθρωποι λένε ότι η Κόρδοβα ήταν η μεγαλύτερη πόλη στον κόσμο κατά τη διάρκεια της ισλαμικής κυριαρχίας τον 10ο αιώνα. Μετά από το Reconquista, η Κόρδοβα επέστρεψε στη χριστιανική κυριαρχία (1236). Οι λάτρεις της θερμότητας χαίρονται: Τον Ιούλιο και τον Αύγουστο οι μέσες υψηλές θερμοκρασίες κυμαίνονται γύρω στους 99 βαθμούς Φαρενάιτ.

Γρανάδα - Επισκεφθείτε το μαυριτανικό παλάτι-ακρόπολη που όλοι γνωρίζουν, η Αλάμπρα, περιπλανηθείτε στις στενές λωρίδες που κουνάζουν μέσα από το El Albayzín, την περιοχή που αντικατοπτρίζει τις μεσαιωνικές πόλεις της μαυριτανικής εποχής. και επισκεφθείτε το Generalife, ένα αναπαυτικό παλάτι του 13ου αιώνα με κήπους χτισμένους στις πλαγιές του λόφου του ήλιου. Δείτε εικόνες της Γρανάδας .

Οι παράκτιες πόλεις:

Cádiz - Ένα υποβλητικό κέντρο της πόλης που αξίζει να επισκεφθείτε. Δείτε το μεγάλο καρναβάλι τον Φεβρουάριο. Πηγαίνετε για δύο ή τρεις μέρες, εκτός εάν η παραλία σας μαγέψει.

Γιβραλτάρ - Αξίζει μια μέρα για μια επίσκεψη με τους προγόνους μας, αλλά απλά. Φέρτε τις λίβρες σου, είναι βρετανική.

Μάλαγα - Κρεμαστά με το αεροσκάφος στην Κόστα ντελ Σολ ήταν κάποτε το επίκεντρο αυτής της πόλης, αλλά υπάρχουν πολλές γκαλερί τέχνης που ανοίγουν πρόσφατα εδώ και τα τρόφιμα συρρέουν στη νέα γαστρονομία της Μάλαγα, το Mercado Merced βρίσκεται στην καρδιά της πόλης της Ανδαλουσίας .

Motril - Μείνετε σε ένα χαριτωμένο μέρος στην παραλία, ενώ επισκεφθείτε τις ομορφιές των Alpujarras , μια σειρά από ορεινά χωριά που αξίζει να επισκεφθείτε.

Jerez - Jerez είναι η πρωτεύουσα της κουλτούρας του αλόγου της Ανδαλουσίας, ο πολιτισμός sherry, και είναι, λες, το λίκνο του ισπανικού φλαμένκο.

Ronda - τα ταυρομαχίες, μια βαθιά φαράγγι και μια ισλαμική παλιά πόλη περιμένει την επίσκεψή σας.

Προτεινόμενη δρομολόγηση της Ανδαλουσίας

Ο Damian Corrigan περιέγραψε μια προτεινόμενη διαδρομή για την Ανδαλουσία, η οποία περιλαμβάνει τη Σεβίλλη, το Cadiz, τη Ronda, τη Μάλαγα, τη Γρανάδα και την Κόρδοβα.