Τουριστικός οδηγός Alpujarras

Τι να κάνετε σε αυτή την ημερήσια εκδρομή από τη Γρανάδα

Το Alpujarras, νότια της Γρανάδας, είναι μια οροσειρά με μια όμορφη συλλογή χωριών και μερικά από τα πιο εκπληκτικά τοπία σε όλη την Ισπανία. Ένα βασικό ταξίδι ημερών από τη Γρανάδα, θα μπορούσατε να περάσετε εύκολα μια εβδομάδα εδώ, ειδικά αν σας αρέσει η πεζοπορία, καθώς έχει μερικά από τα καλύτερα μονοπάτια της χώρας.

Εκείνοι που γνωρίζουν στην εναλλακτική ιατρική θα παρατηρήσουν μια σειρά από ωφέλιμα βότανα και χόρτα που αναπτύσσονται από την πλευρά του δρόμου.

Τα φραγκοσυκιές και τα βατόμουρα είναι βρώσιμα, αν και δεν είστε σίγουροι για το τι είναι, καλύτερα να περιμένετε μέχρι να φτάσετε σε ένα από τα χωριά και να αγοράσετε κάποια από αυτά. Είναι ασφαλέστερο και αυτό - τα φραγκοσυκιές θα αφήσουν τα αγκάθιά τους στα δάχτυλά σας και τα βατόμουρα θα λεκιάσουν τα ρούχα σας, όσο κι αν είστε προσεκτικοί!

Δύο διάσημα βιβλία γράφτηκαν σε αυτήν την περιοχή - το Chris Stewart's Driving Over Lemons και ο Gerald Brennan's Νότια από τη Γρανάδα - διαβάστε περισσότερα για τα βιβλία Set στην Ισπανία.

Δείτε επίσης: 19 περιφέρειες της Ισπανίας από το Worst to Best

Ξεναγήσεις των Alpujarras

Η περιοχή Alpujarras είναι μια κατακερματισμένη περιοχή μικρών χωριών και οι δημόσιες συγκοινωνίες είναι περιορισμένες. Χωρίς ιδιωτικό αυτοκίνητο, αγωνίζεστε να δείτε περισσότερα από δύο χωριά την ημέρα. Αλλά αν πάρετε μια περιοδεία, θα επισκεφθείτε μερικά από τα καλύτερα σημεία στην περιοχή χωρίς την ταλαιπωρία της οδήγησης (και την ανάγνωση χάρτη!) Τον εαυτό σας.
Κάντε κράτηση για μια ξενάγηση των Alpujarras (αγοράστε απευθείας)

Καλύτερος χρόνος για επίσκεψη

Υπάρχει τεράστιος αριθμός γιορτών στην περιοχή Alpujarras, το πιο διασκεδαστικό είναι το Fiesta de Agua, το οποίο είναι ένας τεράστιος αγώνας για το νερό που διεξάγεται κάθε 24 Ιουνίου στο Lanjarón (όπως ακριβώς και η Tomatina Tomato Fight , καθαρότερος!) Και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς τον Αύγουστο στο Bérchules. Στις αρχές Οκτωβρίου οι πολίτες του Cádiar αντικαθιστούν το νερό στα σιντριβάνια με το κρασί και δεν παίρνουν τον εαυτό τους συνελήφθησαν.

Τρία πράγματα που πρέπει να κάνουμε

Πώς να φτάσετε στο Alpujarras από τη Γρανάδα

Πού να έχω;

Είστε πάνω από το μισό της παραλίας, οπότε αν έχετε αυτοκίνητο, η ακτή είναι μια προφανής επόμενη στάση, αν και οι δημόσιες συγκοινωνίες θα είναι δύσκολες, αν όχι αδύνατες, οπότε θα πρέπει να επιστρέψετε στη Γρανάδα αν συνεχίζετε σε λεωφορεία.

Χωριά των Alpujarras

Αυτές είναι οι σημαντικότερες πόλεις των Alpujarras, αν και υπάρχουν και πολλά άλλα.

Για να τους επισκεφθείτε όλες θα απαιτούν δύο ημέρες. Και αυτό δεν έχει καμία πεζοπορία ή πραγματική εξερεύνηση της υπαίθρου γύρω από αυτά τα χωριά.

Αυτά τα χωριά αναφέρονται στη σειρά που θα τα περάσετε όταν έρχονται από τη Γρανάδα. Για φωτογραφίες, δείτε Εικόνες των Alpujarras.

Lanjarón

Orgiva

Pampaneira

Bubión

Capileira

Portugos

Trevélez

Βερολίνο

Cádiar