Τι θα είναι ο Καιρός στην Ισπανία τον Ιανουάριο;

Βροχή ή λάμψη στις διακοπές σας στην Ισπανία;

Είναι κρύο τον Ιανουάριο στο μεγαλύτερο μέρος της Ισπανίας, αλλά τι περιμένατε; Είναι χειμώνας! Ώρα να απολαύσετε το χειμώνα στην Ισπανία που μπορεί να σας προσφέρει (ξέρατε ότι μπορείτε να κάνετε σκι στην Ισπανία ;).

Τώρα δεν είναι πραγματικά η ώρα να έρθετε στην Ισπανία αν θέλετε να συμπληρώσετε το μαύρισμα σας (αν και θα μπορούσε να είναι δυνατή στη νότια ακτή). Αναμείνετε τη βροχή και τις ημέρες νεφώσεων όπου και αν βρίσκεστε στη χώρα, αλλά όχι όλο το χρόνο.

Θυμηθείτε ότι μιλάμε για μέσο όρο εδώ.

Ο καιρός σε όλο τον κόσμο είναι απρόβλεπτος, οπότε μην πάρετε αυτό που διαβάζετε σε αυτή τη σελίδα ως ευαγγέλιο.

Αν βρίσκεστε στο αρχικό στάδιο του σχεδιασμού του ταξιδιού σας, δείτε αυτές τις σελίδες:

Ο καιρός στη Μαδρίτη τον Ιανουάριο

Βρήκα ότι οι δύο Ιανουάριοι που πέρασα στη Μαδρίτη ήταν πολύ απρόβλεπτες. Έφτασα στην πόλη τον Ιανουάριο στον πιο πικρό κρύο άνεμο που έχω υποφέρει ποτέ, αλλά ένα χρόνο αργότερα τα εστιατόρια έβαλαν τα τραπέζια και τις καρέκλες (αν και σύντομα) καθώς ήταν τόσο ήπια.

Σε γενικές γραμμές, όμως, μπορείτε να περιμένετε να είναι κρύο στη Μαδρίτη τον Ιανουάριο (είναι ο πιο κρύος μήνας του έτους στην πόλη). Θα πρέπει να είναι γενικά ξηρό, αλλά πακέτο μια ομπρέλα για την περίπτωση.

Η μέση μέγιστη θερμοκρασία στη Μαδρίτη τον Ιανουάριο είναι 52 ° F / 11 ° C και η μέση ελάχιστη θερμοκρασία είναι 32 ° F / 0 ° C.

Διαβάστε περισσότερα για τη Μαδρίτη ή μάθετε πώς να σχεδιάσετε το τέλειο ταξίδι σας στην πόλη .

Ο καιρός στη Βαρκελώνη τον Ιανουάριο

Κύριο άρθρο: Ο καιρός της Βαρκελώνης τον Ιανουάριο

Η Βαρκελώνη έχει μια παραλία, αλλά μην περιμένετε κανείς να είναι πάνω της τον Ιανουάριο. Θα είναι αρκετά κρύο για όλο το μήνα, αν και θα πρέπει να παραμείνει αρκετά ξηρό.

Η μέση μέγιστη θερμοκρασία στη Βαρκελώνη τον Ιανουάριο είναι 55 ° F / 13 ° C και η μέση ελάχιστη θερμοκρασία είναι 39 ° F / 4 ° C.

Διαβάστε περισσότερα για τη Βαρκελώνη εδώ.

Καιρός στην Ανδαλουσία τον Ιανουάριο

Ο πιο κρύος μήνας της Ισπανίας κρύβει ακόμη και την πιο θερμή περιοχή του.

Οι ροκ ζεστές ημέρες είναι σίγουρα δυνατές, αλλά μην περιμένετε να επιστρέψετε στο σπίτι με ένα μαύρισμα.

Η μέση μέγιστη θερμοκρασία στη Μάλαγα τον Ιανουάριο είναι 61 ° F / 16 ° C και η μέση ελάχιστη θερμοκρασία είναι 45 ° F / 7 ° C.

Διαβάστε περισσότερα για την Ανδαλουσία ή ανακαλύψτε τις δροσερές εκδρομές που μπορείτε να πάρετε από την περιοχή .

Ο καιρός στη Βόρεια Ισπανία τον Ιανουάριο

Το βόρειο τμήμα της Ισπανίας τείνει να είναι κρύο και υγρό το χειμώνα και ο Ιανουάριος είναι σχεδόν το πιο κρύο και πιο υγρό. Θα πρέπει να περιμένετε κάποια βροχή κάθε δεύτερη ημέρα ή έτσι και σίγουρα θα χρειαστεί ένα σακάκι, ειδικά τη νύχτα.

Η μέση μέγιστη θερμοκρασία στο Μπιλμπάο τον Ιανουάριο είναι 55 ° F / 13 ° C και η μέση ελάχιστη θερμοκρασία είναι 43 ° F / 6 ° C. Σημειώστε ότι θα πάρει πολύ πιο κρύο το περαιτέρω στη γη που πηγαίνετε.

Ο καιρός στην βορειοδυτική Ισπανία τον Ιανουάριο

Με εξαιρετική υγρασία, η Γαλικία ξεφεύγει από το κρύο που γνώρισε τον Ιανουάριο στην υπόλοιπη Ισπανία. Αλλά με βροχή που αναμένεται σε δύο-εκτός των τριών ημερών, μπορείτε να υποδεχτείτε μια κρύα, ξηρή μέρα περιστασιακά!

Η μέση μέγιστη θερμοκρασία στο Santiago de Compostela τον Ιανουάριο είναι 55 ° F / 13 ° C και η μέση ελάχιστη θερμοκρασία είναι 46 ° F / 8 ° C.

Διαβάστε περισσότερα για τη Βορειοδυτική Ισπανία