Οδηγώντας το Τυρκουάζ Μονοπάτι

Το Τυρκουάζ Μονοπάτι του Νέου Μεξικού είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα ράμματα του κράτους και για καλό λόγο. Μια Εθνική Scenic Byway, το μονοπάτι περνά μέσα από μια γραφική και ιστορική περιοχή περίπου 15.000 τετραγωνικά μίλια στο κεντρικό Νέο Μεξικό. Ο δρόμος των 50 μιλίων ακολουθεί τον αυτοκινητόδρομο 14, λίγο έξω από το Albuquerque στο νοτιοανατολικό άκρο των ορέων της Sandia . Ταξιδεύει βόρεια και τελειώνει στη Σάντα Φε. Το μονοπάτι είναι όμορφο όλο το χρόνο και διαθέτει πολλά μέρη που αξίζει να επισκεφθείτε κατά μήκος του δρόμου.

Οδηγώντας το μαγευτικό Τυρκουάζ Μονοπάτι

Το μονοπάτι αρχίζει στη μικρή πόλη Tijeras στους πρόποδες του βουνού. Ξεκινήστε την περιήγησή σας στο Κέντρο Επισκεπτών του Εθνικού Δρυμού Cibola. Βρίσκεται νότια του I-40 κατά μήκος της εθνικής οδού 337 στα Tijeras, ένας αρχαίος αρχαιολογικός χώρος περιέχει τα υπολείμματα του Tijeras Pueblo, ενός χωριού όπου οι αυτόχθονες έζησαν εδώ και πολύ καιρό. Η περιοχή προσφέρει διαδρομές ερμηνείας όπου οι επισκέπτες μπορούν να μάθουν για την ιστορία του pueblo που άνθισε από το 1313 έως το 1425. Υπάρχουν επίσης κοντινά μονοπάτια πεζοπορίας και χώρους πικνίκ.

Περαιτέρω βόρεια, λίγο πριν τα Tijeras, ο δρόμος Sandia Crest προσφέρει χώρους αναψυχής, πικνίκ και μονοπάτια πεζοπορίας για όσους αγαπούν το ύπαιθρο. Το χειμώνα, υπάρχει σκι στο Sandia Peak, ή μονοπάτια για χιονοπέδιλα και σταυροδρόμια μέσα από τα όμορφα δάση. Ο λοφώδης δρόμος διαθέτει επίσης το Tinkertown, ένα μοναδικό μουσείο με μικροσκοπικά διόραμα και ένα πιάτο με ενδιαφέρον αντικείμενα.

Δεν υπάρχει τόπος σαν αυτό στον κόσμο, και οι άνθρωποι έρχονται από όλο για να το δουν. Το Tinkertown βρίσκεται στο Sandia Park.

Συνεχίστε βόρεια σε Χρυσή, την περιοχή της πρώτης χρυσής βιασύνης δυτικά του Μισισιπή. Το κατάστημα Henderson μεταφέρει τεχνών και τεχνών της Native American και εργάζεται από το 1918.

Αγοράστε χαλιά, κεραμικά, κοσμήματα και πολλά άλλα.

Η επόμενη στάση βόρεια είναι μια άλλη πόλη που ξεκίνησε με την εξόρυξη, Μαδρίτη . Από τη στιγμή που εξορύσσεται τόσο ο σκληρός όσο και ο μαλακός άνθρακας, τα μικρά ορυχεία αποτελούν σήμερα καταστήματα, εστιατόρια, γκαλερί και ταβέρνες. Η πόλη υπήρξε τόπος για καλλιτέχνες και τεχνίτες από τη δεκαετία του 1970. Μια αυθεντική ταβέρνα συνεχίζει να σερβίρει φυλακές και το Μουσείο Παλαιού Άνθρακα έχει αφήσει μερικά από τα κτίρια και τον εξοπλισμό από την ακμή της εξόρυξης της πόλης. Ένας παλιός κινητήρας των τρένων χρησιμεύει ως τόπος για παιδιά πρόθυμα να προσποιούνται ότι είναι ένας αγωγός. Το καλοκαίρι πραγματοποιείται μια παρέλαση του τέταρτου Ιουλίου και κάθε Σαββατοκύριακο του Δεκεμβρίου αφιερώνεται για τα φώτα των Χριστουγέννων και τις γιορτές. Μια επίσκεψη στη Μαδρίτη δεν θα ήταν πλήρης χωρίς μια επίσκεψη στην παλιομοδίτικη σιντριβάνι Jezebel Soda, η οποία εξακολουθεί να έχει τη σιντριβάνι της δεκαετίας του '20.

Βορειότερα, η πόλη Cerrillos σηματοδοτεί τον τόπο όπου πραγματοποιήθηκε η εξόρυξη για τυρκουάζ, χρυσό, ασήμι, μόλυβδο και ψευδάργυρο. Η πόλη είχε 21 σαλόνια και τέσσερα ξενοδοχεία. Σήμερα, η γοητεία της είναι στην εμφάνιση της παλιάς δύσης, και των καταστημάτων και των γκαλερί της. Επισκεφθείτε το Casa Grande Trading Post και Petting Zoo , ένα άλλο από ένα είδος τόπου.

Συνεχίστε βόρεια και λίγο πριν φτάσετε στη Σάντα Φε , σταματήστε στην El Parasol, γνωστή για το νέο μεξικάνικο φαγητό της.

Το El Parasol βρίσκεται στην περιοχή που ονομάζεται Top of the Trail, επειδή έχετε φτάσει στο τέλος του Τυρκουάζ Μονοπάτι.