Οι Αδελφοί στην πόλη της Νέας Υόρκης μετά από το Snows

Επίσκεψη κατά τους χειμερινούς μήνες για μια ειρηνική μεταφορά

Οι κήποι είναι μια μεγάλη κλήρωση για τους επισκέπτες των μοναστηριών, αλλά συνιστώ ανεπιφύλακτα μια επίσκεψη σε αυτό το υποκατάστημα του Μητροπολιτικού Μουσείου Τέχνης το χειμώνα, ιδιαίτερα αμέσως μετά μια χιονοθύελλα. Παρόλο που είστε σίγουρα ακόμα στο Μανχάταν, οι Κλασσικοί Άγιοι αισθάνονται σαν ένα ταξίδι στη μεσαιωνική Γαλλία ή την Ιταλία. Το χιόνι συχνά κρατά μακριά τα μεγάλα πλήθη και η ειρήνη και η μοναξιά του μουσείου είναι απαράμιλλη οπουδήποτε στη Νέα Υόρκη .

Οι αδελφοί χτίστηκαν μεταξύ 1934 και 1938. Ενώ το κτίριο στο σύνολό του είναι μοντέρνο, ενσωματώνει κομμάτια αργαλειδοειδών δομών, όπως μια αψίδα από την Ισπανία και πέντε σύνολα κιονόκρανα και κίονες από τη Γαλλία. Μεσαιωνικές πόρτες, παράθυρα και θραύσματα πέτρας βρίσκονται σε κάθε γκαλερί. Είναι μια συγκλονιστική εμπειρία, όπου η συλλογή της τέχνης της μεσαιωνικής τέχνης εμφανίζεται σε ένα πλαίσιο που υποδηλώνει την αρχική της εμφάνιση ή λειτουργία. Ακόμη και χωρίς να κοιτάξει κανείς πολύ προσεκτικά τη συλλογή, μια επίσκεψη στα μοναστήρια είναι ένα ονειρικό, σχεδόν διαλογιστικό ταξίδι.

Η εμπειρία αρχίζει καθώς βγαίνετε από το μετρό. Πάρτε το τρένο Α στην 190η οδό και βεβαιωθείτε ότι θα βγείτε από τους ανελκυστήρες στη λεωφόρο Fort Washington. (Αν βγείτε από το δρόμο και βρεθείτε στην λεωφόρο Bennett, γυρίστε πίσω στο σταθμό και πάρτε τους ανελκυστήρες, χωρίς να χρειαστεί να σπρώξετε ξανά το MetroCard.) Μόλις βγείτε έξω, μπορείτε να περιμένετε το λεωφορείο M4 που θα σας οδηγήσει στο Fort Tryon Park, ή μπορείτε να περπατήσετε.

Το πάρκο Fort Tryon, που αποτελεί τη στιγμή μιας επαναστατικής πολεμικής μάχης, αποτελείται από λόφους, μονοπάτια και οροπέδια. Από το μετρό, εισάγετε το πάρκο μέσω του Margaret Corbin Circle. Το πρώτο θέα που θα δείτε είναι οι κήποι Heather, οι οποίοι είναι θεαματικοί όλο το χρόνο.

Σε μια χιονισμένη μέρα, θα υπάρχουν πολλές τοπικές οικογένειες έξω από το τένις και τα πόδια τους σκύλους.

Θα περάσετε επίσης το New Leaf Cafe, ένα εστιατόριο από το αγρόκτημα στο τραπέζι όπου μπορείτε να σταματήσετε για καφέ, γλυκά ή μεσημεριανό γεύμα. Καθώς περπατάτε μέσα στο πάρκο, κοιτάξτε τον ποταμό Hudson, όπου το μοναδικό κτίριο που θα δείτε είναι το Κολλέγιο του Αγίου Πέτρου. Το 1933 ο John D. Rockefeller, Jr αγόρασε πάνω από 700 στρέμματα στα πετρώματα του Palisades προκειμένου να διατηρήσει την θέα από τα μοναστήρια. Μια ευθεία βόλτα στα Αχυρώνα μέσω του κεντρικού δρόμου (ακολουθήστε την ποδηλατική διαδρομή) διαρκεί περίπου επτά λεπτά. Μια μεγάλη βόλτα στα μονοπάτια του πάρκου μπορεί να διαρκέσει 20-30 λεπτά. Πάρτε το χρόνο σας και να το απολαύσετε.

Μέσα στο μουσείο, το κέντρο της συλλογής είναι το μοναστήρι Cuxa, μια σειρά από κιονόκρανα που σκαλίστηκαν τον 12ο αιώνα για το μοναστήρι του San-Michel-de-Cuxa. Από το Νοέμβριο έως το Μάρτιο, το γυαλί περικλείει τις στοές από τον κήπο, γεγονός που δημιουργεί την επίδραση της ατενίζοντας σε μια γιγαντιαία σφαίρα χιονιού. Οι στοές γεμίζουν με γλάστρες που ήταν γνωστά και καλλιεργήθηκαν κατά τον Μεσαίωνα. Καθίστε σε έναν από τους πάγκους κοντά στις θερμικές σχάρες και ζεστάνετε την πλάτη σας στην ειρηνική μοναξιά του μοναστηριού.

Γκαλερί των Αδελφών

Οι γκαλερί είναι συνήθως πολύ ήσυχες στις χιονισμένες μέρες που θα σας επιτρέψουν να κοιτάξετε μακρυά τους καλύτερους θησαυρούς. Και υπάρχουν μερικά εξαιρετικά σημαντικά έργα που δεν πρέπει να χάσετε.

Τα μοναστήρια είναι ένα μικρό μουσείο και είναι δυνατόν να δείτε ολόκληρη τη συλλογή σε δύο ώρες. Είτε παίρνετε μια ξενάγηση, ακούτε το Audioguide ή απλά περιπλανηθείτε, η εμπειρία του μουσείου θα σιωπά το μυαλό σας και θα σας μεταφέρει σε άλλη εποχή.