Τι είναι ο Ghee;

Γεγονότα, Διατροφικά Δεδομένα, και Πώς να κάνετε Ghee

Πολλοί άνθρωποι έχουν ακούσει για τη χρήση της, αλλά ακριβώς τι είναι το ghee;

Το Ghee είναι ένα είδος ξεκαθαρισμένου βουτύρου που χρησιμοποιείται ευρέως σε νοτιο-ασιατικές, ιρανικές, αραβικές και ινδικές τροφές. Ο Ghee είναι σεβαστός πέρα ​​από τις μαγειρικές του χρήσεις. η ουσία θεωρείται ιερή και χρησιμοποιείται ευρέως σε ιερά τελετουργικά και παραδοσιακή ιατρική της Αγιουρβέδα . Το Ghee χρησιμοποιείται ακόμα και ως καύσιμο λαμπτήρων, ειδικά κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Diwali .

Εάν έχετε απολαύσει ποτέ ένα αυθεντικό ινδικό γεύμα ή δοκιμάσει πακιστανικό ή ιρανικό φαγητό, τότε πιθανότατα έχετε φάει ghee χωρίς να το συνειδητοποιήσετε.

Το Ghee έχει πλούσια γεύση, ισχυρή βουτυρώδη γεύση και χρησιμοποιείται για τη γεύση και την πάχυνση των τροφίμων που συνήθως απαιτούν τη χρήση ελαίων.

Το Ghee θεωρείται πιο γευστικό και υγιές από τα ζωικά λίπη, το κανονικό βούτυρο ή τα έλαια τηγανίσματος όταν χρησιμοποιούνται για μαγείρεμα.

Ghee στο ινδικό φαγητό

Πολύ για την απογοήτευση των vegans και των ανθρώπων με αλλεργίες γάλακτος, αποφεύγοντας το ghee ενώ ταξιδεύετε στην Ινδία δεν είναι εύκολο. Πολλά δημοφιλή ινδικά τρόφιμα παχύνουν και ακόμη "ευλογούνται" με ένα πινέλο ghee, ωστόσο, η χρήση τους εξαρτάται από τη διακριτική ευχέρεια του εστιατορίου και ποικίλλει από το εστιατόριο έως το εστιατόριο.

Λίγα δημοφιλή ινδικά αγαπημένα που περιέχουν συνήθως ghee:

Πιάτα από την περιοχή της Πουντζάμπι της Ινδίας, ιδιαίτερα το Αμριτσάρ και τη βορειοδυτική Ινδία, περιέχουν συχνά γενναιόδωρες ποσότητες ghee.

Το Ghee μπορεί επίσης να βρεθεί σε φαγητό από το Ρατζαστάν και σε ορεινά μέρη όπως το Μανάλι .

Πώς να αποφύγετε το Ghee στην Ινδία

Εάν παρατηρήσετε μια vegan δίαιτα, είστε αλλεργικοί στα γαλακτοκομικά προϊόντα ή απλά θέλετε να αποφύγετε το συμπυκνωμένο κορεσμένο λίπος που βρίσκεται στο ghee, μπορείτε να προσπαθήσετε να ζητήσετε να ετοιμάσετε το φαγητό σας χωρίς αυτό. Στην πραγματικότητα, το αίτημά σας μπορεί να είναι ή όχι πιθανό.

Θυμηθείτε ότι εξακολουθούν να ισχύουν οι κανόνες σωτηρίας , και μπορεί να σας ειπωθεί ότι η τροφή σας γίνεται χωρίς ghee για να ανακουφίσει τις ανησυχίες σας.

Είναι ενδιαφέρον ότι πολλοί άνθρωποι που υποφέρουν από αλλεργίες γαλακτοπαραγωγής ή δυσανεξία στη λακτόζη δεν έχουν αρνητικές απαντήσεις στο ghee.

Σημείωση: Τα υδρογονωμένα φυτικά έλαια που μερικές φορές αντικαθίστανται από τα εστιατόρια περιέχουν στην πραγματικότητα περισσότερο καρδιακά ανθυγιεινό trans λιπαρά από το γνήσιο ghee. Η έρευνα δείχνει ότι αυτό που καταλαβαίναμε κάποτε για τα κορεσμένα λίπη, όπως το έλαιο καρύδας και το ghee, δεν είναι αλήθεια.

Η λέξη Hindi για το ghee είναι ... ghee - έκπληξη! Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να λέτε: mayng ghee na-heeng (δεν τρώω ghee). Η λέξη "ghee" μπορεί να αντικατασταθεί με mak-kan (βούτυρο) ή dood (γάλα). Εναλλακτικά, μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να λέτε: mu-je dood kee e-lar-jee hay (είμαι αλλεργικός στο γάλα).

Εάν στη Νότια Ινδία, η ταμίλ λέξη για το γάλα είναι paal .

Ghee Διατροφικά Στοιχεία

Αν και υποτίθεται ότι έχει πολλά οφέλη για την υγεία, το ghee είναι μια μορφή κορεσμένων λιπαρών. Σε αντίθεση με πολλά άλλα λίπη μαγειρέματος, το ghee είναι απίστευτα πλούσιο σε λιπαρά οξέα που μετατρέπονται άμεσα σε ενέργεια. Μελέτες δείχνουν ότι υπάρχουν σημάδια βοηθήματα ghee στην πέψη και εμφανίζει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες στα έντερα.

Μια κουταλιά σούπας ghee περιέχει:

Ενδιαφέροντα γεγονότα για το Ghee

Πώς να κάνετε Ghee

Λόγω των πολλών οφελών για την υγεία, πολλοί άνθρωποι έχουν αρχίσει να κάνουν ghee στο σπίτι να χρησιμοποιούν μερικώς σε πιάτα που απαιτούν βούτυρο.

Η πλούσια γεύση και η μεγάλη διάρκεια αποθήκευσης καθιστούν το ghee ένα χρήσιμο εργαλείο για να προσθέσετε στο μαγειρικό οπλοστάσιό σας. Ουσιαστικά, το ghee είναι μόνο διπλό μαγειρεμένο βούτυρο και είναι πολύ εύκολο να φτιάξεις στο σπίτι.

Το Ghee δεν χρειάζεται να ψύχεται και σπάνια βρίσκεται στην Ινδία, ωστόσο, θα διαρκέσει περισσότερο (μήνες) μόλις ανοίξει, αν το διατηρήσετε στο ψυγείο.

Σημείωση: Η παραδοσιακή συνταγή Ayurvedic για τον τρόπο παρασκευής του ghee απαιτεί την προσθήκη ινδικών καλλιεργειών γιαουρτιού στο βρασμένο βούτυρο αφού κρυώσει ελαφρώς αφήνοντάς το να τοποθετηθεί για 12 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου, αναδεύοντας το και στη συνέχεια να σιγοβράσει για δεύτερη φορά για να παράγει ένα τελικό προϊόν .