Οδηγός για τους καλύτερους Backpacker Hostels στην Ινδία

Η διαμονή σε ένα κοιτώνα στο hostel είναι μια δημοφιλής επιλογή για backpackers σε όλο τον κόσμο. Ωστόσο, μέχρι τα τελευταία χρόνια, δεν υπήρχαν ξενώνες backpacker στην Ινδία, όπως η έννοια δεν είχε πιάσει. Οι ταξιδιώτες προτιμούσαν φθηνά ξενώνες πάνω από τους θαμπός και περιοριστικούς ξενώνες νεότητας που υπήρχαν στην Ινδία.

Αυτό όμως άλλαξε τώρα - και πώς! Οι ξενώνες Groovy backpacker αναδύονται γρήγορα σε όλη τη χώρα.

Ορισμένες είναι αλυσίδες, ενώ άλλες είναι αυτόνομες μάρκες. Μπορείτε να περιμένετε τις περισσότερες εγκαταστάσεις του ξενώνα backpacker παγκόσμιας κλάσης, συμπεριλαμβανομένων των πλήρως εξοπλισμένων σαλόνια, παιχνίδια, δραστηριότητες, δωρεάν ασύρματη σύνδεση στο Internet, ντουλάπια, δωμάτια κοιτώνες με ζεστό νερό και συνδεδεμένα μπάνια, πλυντήρια και κλιματισμό. Πολλές ιδιοκτησίες διαθέτουν επίσης κοινόχρηστες κουζίνες ή καφετέριες, γυναικεία κοιτώνες και ιδιωτικά δωμάτια. Οι τιμές ποικίλουν ανάλογα με την τοποθεσία και ξεκινούν από περίπου 300 ρουπίες ανά διανυκτέρευση για ένα κρεβάτι κοιτώνα.

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι αυτοί οι ξενώνες είναι πολύ δημοφιλείς με νέους Ινδιάνους και ξένους ταξιδιώτες. Ακολουθούν μερικές από τις κορυφαίες επιλογές.

Zostel

Το Zostel, που ξεκίνησε το 2013, είναι η παλαιότερη και η μεγαλύτερη αλυσίδα ξενώνων στην πατρίδα της Ινδίας. Έχει εφαρμόσει με επιτυχία ένα μοντέλο franchise και το Πρόγραμμα Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας, το οποίο του επέτρεψε να ανοίξει σχεδόν 30 ακίνητα σε βασικές θέσεις σε όλη τη χώρα (συν το ένα στο Κατμαντού).

Κάθε ένα έχει σχεδιαστεί για να έχει μια νεανική, ζωντανή ατμόσφαιρα. Το Zostel έχει επίσης αρχίσει να προσφέρει στο επισκέπτη βυθιστικές τοπικές εμπειρίες σε ορισμένα μέρη, καθώς και εκδρομές με πακέτα σε διάφορα κυκλώματα ταξιδιώτη στην Ινδία και το Νεπάλ.

Το Hostel Crowd

Το Hostel Crowd είναι μια δυναμική ομάδα ανθρώπων που θέλουν να κάνουν τη διαφορά και να επιφέρουν κοινωνικές αλλαγές. Οι ξενώνες της αλυσίδας έχουν το δικό τους ξεχωριστό χαρακτήρα και στεγάζονται σε μοναδικούς χώρους, όπως ιδιότητες κληρονομιάς και περιβάλλον ζούγκλας. Το πρώτο άνοιξε στη Γκόα το 2013. Η αειφορία είναι βασική αξία και οι ξενώνες στελεχώνουν όλα τα μέλη της τοπικής κοινότητας. Παρέχοντας στους επισκέπτες ένα ευρύ φάσμα εμπειριών είναι επίσης ένα επίκεντρο, και η αλυσίδα ξενώνα προσφέρει ενδιαφέρουσες και προσιτές εκδρομές. Άλλα πρόσθετα πρόσθετα είναι ίσως ο καλύτερος καφές στην Goa, δωρεάν πρωινό, και στεγνωτήρες μαλλιών και ίσιωμα στα θηλυκά κοιτώνα. Μια μυθιστορηματική ιδέα στους ξενώνες, ο Φυλακιστικός Ξενώνας τους παίρνει διασκεδαστικές φωτογραφίες κροτίδων των κρατουμένων του ... err, guests!

Mustache Hostel

Το Mustache Hostel (το οποίο ονομάζεται έτσι επειδή δεν είναι τίποτα περισσότερο ινδικό από ένα μουστάκι Rajasthani) στοχεύει να είναι η πιο μοντέρνα αλυσίδα ξενώνων της Ινδίας και σίγουρα κάνει εξαιρετική δουλειά του. Οι ιδιότητες είναι όμορφα διακοσμημένες, με στοιχεία που αναδεικνύουν την πολιτιστική κληρονομιά κάθε περιοχής.

Αφού ιδρύθηκε στο Δελχί, ο Mustache μεταφέρθηκε στο Τζαϊπούρ το 2015 και άνοιξε ένα πολυτελές ξενώνα σχεδιαστών που δημιουργήθηκε από το μηδέν. Οι δραστηριότητες της αλυσίδας του ξενώνα βασίζονται στον αειφόρο τουρισμό και επικεντρώνονται στο να προσφέρουν στους φιλοξενούμενους εμπειρίες, ενώ παράλληλα βοηθούν θετικά τις τοπικές κοινότητες.

Vedanta Ξυπνήστε!

Το Vedanta Wake Up !, που ιδρύθηκε το 2011, αποκαλείται μια αλυσίδα από οικονομικά ξενοδοχεία για τον κοινωνικό εξερευνητή. Ωστόσο, ταιριάζει επίσης στην κατηγορία του ξενώνα, καθώς μερικά από τα ακίνητα προσφέρουν κοιτώνες, εκτός από ιδιωτικά δίκλινα δωμάτια. Το περιβάλλον αυτών των ακινήτων μοιάζει πολύ με ένα hostel backpacker με κοινόχρηστα σαλόνια και διασκεδαστικές δραστηριότητες για τους ταξιδιώτες που αλληλεπιδρούν μεταξύ τους. Η δημιουργία μιας ενεργητικής ατμόσφαιρας ήταν ένας από τους κύριους στόχους των δύο ιδιοκτητών της αλυσίδας.

Έχουν εμπνευστεί από την ατμόσφαιρα (καθώς και την άνεση, την καθαριότητα και τις ανέσεις) που βίωσαν σε ξενώνες στην Αυστραλία σε ένα trippacking ταξίδι το 2009.

Δυστυχώς το Vedanta Wake Up! επέκτεινε πρόσφατα τις δραστηριότητές του και τώρα έχει μόνο λίγες ιδιότητες backpacker.

GoStops Ξενώνες

Το GoStops είναι μια άλλη αλυσίδα boutique ξενώνες που επεκτείνονται στην Ινδία. Το επίκεντρο είναι η "κοινωνική και βιωματική διαμονή". Διοργανώνονται πολυάριθμες δραστηριότητες, όπως βραδιές Bollywood, ινδικά cook-outs, τοπικές μουσικές εκδηλώσεις και ζωντανές γιορτές.

Σταματά Hostels ξεκίνησε την πρώτη του ιδιοκτησία στο Βαρανάσι στις αρχές του 2014, και αμέσως έγινε ένα χτύπημα με τους ταξιδιώτες. Ο ξενώνας είναι ένας φιλόξενος κοινωνικός χώρος με βιβλιοθήκη, μπαλκόνια και βεράντες, μια πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα και ινδικό μπαρ για μπαρ. Οι ταξιδιώτες που προτιμούν να κατεβούν από την πεπατημένη διαδρομή θα αγαπήσουν τις πολλές ιδιότητες Στάσεων στην ορεινή Uttarakhand. Ορισμένοι από αυτούς προσφέρουν κάμπινγκ σε απομακρυσμένες περιοχές.

Ξενώνες οδικών

Το Roadhouse Hostel, που ιδρύθηκε το 2014 από μια ομάδα συμμαθητών, απευθύνεται κυρίως σε φοιτητές και νέους Ινδούς επιχειρηματίες. Οι ιδιότητες έχουν μια αίσθηση τέχνης και οι επισκέπτες ενθαρρύνονται να διακοσμήσουν τους τοίχους με τις δικές τους ζωγραφιές. Η αλυσίδα των ξενώνων λειτουργεί επίσης ένα πρόγραμμα κατοίκων καλλιτεχνών, όπου οι καλλιτέχνες μπορούν να υποβάλουν αίτηση για να μείνουν δωρεάν με αντάλλαγμα για να συνεισφέρουν τις δημιουργικές τους δεξιότητες.

Backpacker Panda

Ιδρύθηκε το Σεπτέμβριο του 2015 στο Pune, Maharashtra, αυτή η αλυσίδα ξενώνα έχει αποστολή να "ξεφύγει από τους συνηθισμένους". Επέκτεινε γρήγορα τις δραστηριότητές της και επικεντρώνεται στην παροχή των πιο καθαρών καταλυμάτων για σακίδια σε προσιτή τιμή. Το υποκατάστημα Βομβάη βρίσκεται σε βολική τοποθεσία στην τουριστική περιοχή της Colaba.

Crashpad Hostotel

Μια διασταύρωση μεταξύ ενός ξενώνα και ενός ξενοδοχείου, Crashpad είναι ένα βήμα από τα υπόλοιπα. Παρέχει κομψά και μοντέρνα καταλύματα για τους ταξιδιώτες που ταξιδεύουν με βάρκα και άλλους ταξιδιώτες (ακόμη και για οικογένειες) που δεν θέλουν να ξοδέψουν πάρα πολύ για τη διαμονή τους, αλλά να είναι άνετοι. Οι επισκέπτες μπορούν να γνωρίσουν άλλους ταξιδιώτες και να συμμετάσχουν σε οργανωμένες δραστηριότητες, αλλά εξακολουθούν να έχουν την ιδιωτική τους ζωή. Όλα τα δωμάτια έχουν σχεδιαστεί με γούστο και διακοσμημένα με μεμονωμένα θέματα. Το υποκατάστημα Jaisalmer είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτο - είναι στη μέση της έρημο, με σκηνές και καλύβες!

Ο εθελοντής

Ο Hosteller άνοιξε για πρώτη φορά στο Τζαϊπούρ το 2014 πριν κλείσει και μετακομίζει στο Δελχί ένα χρόνο αργότερα. Η κλήση οι ίδιοι "κοινωνικοί ξενώνες για το κοινωνικό ζώο". Το επίκεντρό τους είναι η δημιουργία αναμνήσεων για ταξιδιώτες που αναζητούν λίγο περισσότερο από απλώς διακοπές και εκτελούν δρομολόγια σταθερής αναχώρησης σε προορισμούς εκτός δρόμου.

Ο ξενώνας Madpackers, Δελχί

Ένας χώρος για την "κοινότητα, τις φιλίες και τις ιστορίες", το The Madpackers Hostel άνοιξε στα τέλη του 2014 και έχει μια μοντέρνα τοποθεσία στο νότιο Δελχί, λίγα μόλις λεπτά από το σταθμό του μετρό Hauz Khas και το χωριό Hauz Khas. Η βεράντα του στον τελευταίο όροφο έχει ακόμα και πραγματικό χορτάρι. Πόσο υπέροχο! Αυτό είναι ίσως ο καλύτερος ξενώνας στο Δελχί. Είναι πολύ δημοφιλές.

Jugaad Ξενώνες, Δελχί

Το Jugaad παίρνει το όνομά του από τον χίντι όρο "jugaad" - χαλαρά νόημα να αυτοσχεδιάζει, χρησιμοποιώντας περιορισμένους πόρους για να υπερνικήσει τους περιορισμούς. Ο ξενώνας άνοιξε στις αρχές του 2015 και βρίσκεται στο RK Puram, όχι μακριά από το χωριό Hauz Khas στο Δελχί. Είναι ένα οικείο μέρος με τέσσερα δωμάτια, συμπεριλαμβανομένου ενός ιδιωτικού διπλού. Το βλέμμα είναι σύγχρονο αλλά ρουστίκ, με ασβεστωμένους τοίχους από τούβλα και άφθονο ξύλο. Η βεράντα στον τελευταίο όροφο του ξενώνα είναι εξοπλισμένη με αιώρες και κούνιες, καθιστώντας την ιδανική για χαλάρωση. Και, βολικά, υπάρχει ένα μεγάλο παντοπωλείο ακριβώς δίπλα. Ο ξενώνας προσφέρει επίσης homestays χωριό των Ιμαλαΐων.

Ηλεκτρικές γάτες, Μπανγκαλόρ

Ο πιο δημοφιλής ξενώνας του Bangalore, ο περίφημος ηλεκτρικός γάτος βρίσκεται στο μοντέρνο Indiranagar. Διαθέτει ένα μικτό κοιτώνα και ένα γυναικείο κοιτώνα μόνο πάνω από το Dream Catcher Cafe & Bistro (οι επισκέπτες λαμβάνουν δωρεάν πρωινό εκεί και μπορούν να απολαύσουν τους κοινωνικούς χώρους). Ο ξενώνας διαθέτει επίσης ένα παράρτημα σε ένα τετράγωνο μακριά, με ιδιωτικό δωμάτιο και κοιτώνες. Ο ιδιοκτήτης είναι ένα πάθος foodie και οι επισκέπτες παίρνουν έξω σε κάθε είδους εκδρομές.

Bunkyard, Udaipur

Ο καλύτερος ξαπλωμένος ξενώνας του Udaipur, το Bunkyard βρίσκεται στην περιοχή Lal Ghat και έχει θέα στη λίμνη. Είναι ένας πραγματικά κοινωνικός και διαδραστικός ξενώνας, όπου μπορείτε να συναντήσετε ενδιαφέροντες ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο. Τα γκράφιτι και οι τοιχογραφίες στους τοίχους, καθώς και η περιπλάνηση των αδέσποτων φυτών, προσθέτουν στην έκκληση. Υπάρχουν αρκετοί χώροι χαλάρωσης, εστιατόριο στον τελευταίο όροφο και δωρεάν τσάι κατά το ηλιοβασίλεμα.

Διεθνές Ταξιδιωτικό Hostel, Βαρανάσι

Το International Travellers Hostel είναι ένας ξενώνας με μια διαφορά. Σχεδόν όπως μια homestay, βρίσκεται στο σπίτι των προγόνων του ιδιοκτήτη που είναι στην οικογένεια για περισσότερο από πέντε γενιές. Όπως και dorm δωμάτια και ιδιωτικές αίθουσες, μπορείτε να ρίξετε μια σκηνή στον κήπο για μερικές εκατοντάδες ρουπίες μια νύχτα! Φυσικά, υπάρχει το θαυμάσιο περιβάλλον της κοινότητας που θα περιμένατε από τον ξενώνα του backpacker. Ένα μπόνους είναι ότι ετοιμάζονται και σερβίρονται υγιεινά και φρέσκα τρόφιμα. Ωστόσο, σημειώστε ότι είναι μόνο χορτοφάγος.

Wanderers Hostel, Γκόα

Βρίσκεται περίπου 10 λεπτά με τα πόδια από την παρθένα παραλία Morjim στο βόρειο Γκόα, Wanderers είναι σίγουρα δεν είναι ο μέσος ξενώνας σας. Πρόκειται για ένα ανανεωμένο μπανγκαλόου Goan με πισίνα! Μαζί με dorm δωμάτια, ο ξενώνας προσφέρει ιδιωτικές οικολογικές σκηνές με προσαρτημένα μπάνια δυτικού τύπου στον πίσω κήπο. Είναι εξαιρετική αξία! Υπάρχει επίσης τραπέζι μπιλιάρδου και βιβλιοθήκη.

Jugaadus Eco Hostel, Αμριτσάρ

Αυτός ο δημοφιλής ξενώνας παίρνει το όνομά του από τον όρο Hindi "jugaad" . Ένα jugaadu είναι ένας άνθρωπος που είναι καλός στο αυτοσχεδιασμό και ο καλοσχηματισμένος ιδιοκτήτης προσπάθησε να το κάνει με διάφορους τρόπους για να κρατήσει τον προϋπολογισμό χαμηλό, να καταστήσει τον τόπο φιλικό προς το περιβάλλον και να βοηθήσει τους ανθρώπους να γνωρίζουν τον πολιτισμό του Punjabi. Ο ξενώνας στεγάζεται σε ένα κλιματιζόμενο διώροφο κτίριο, με τέσσερα δωμάτια και εξωτερικές βεράντες. Βρίσκεται περίπου 10 λεπτά από το Χρυσό Ναό. Ο ξενώνας οργανώνει τις περιηγήσεις τους μέσα και γύρω από το Αμριτσάρ. Είναι επίσης δυνατό να μείνετε σε ένα παραδοσιακό οικογενειακό σπίτι Sikh σε ένα χωριό.

Bunkstay, Rishikesh

Ενώ το Zostel βρίσκεται πιο πάνω στην περιοχή Tapovan του Rishikesh, το Bunkstay είναι πιο κοντά στο Laxman Jhula. Πρόκειται για ένα ήσυχο ξενώνα με φανταστική θέα στην πόλη από το καφέ του στον τελευταίο όροφο, το οποίο σερβίρει υγιεινό φαγητό vegan και χορτοφαγία. Το προσωπικό βοηθά στην οργάνωση τοπικών δραστηριοτήτων και η γιόγκα πραγματοποιείται και στην ταράτσα.

Μπάστι, Βομβάη

Mumbai είναι σύντομη για αξιοπρεπή οικονομικά καταλύματα, έτσι Basti είναι μια πολύ ευπρόσδεκτη προσθήκη στην πόλη. Έχει μια προαστιακή τοποθεσία στο Santa Cruz West, κοντά στο αεροδρόμιο και τις μοντέρνες γειτονιές του Bandra και του Juhu. Ο χρόνος ταξιδιού στο νότιο Βομβάη και την Colaba, όπου τα περισσότερα από τα τουριστικά αξιοθέατα είναι, είναι περίπου μία ώρα. Ο ξενώνας διαθέτει καλά διαμορφωμένο κοινόχρηστο δωμάτιο, υπέροχη ατμόσφαιρα και διοργανώνει δραστηριότητες όπως crawls με μπαρ.

Χορν Εντάξει Παρακαλώ, Βομβάη

Ανοιχτό πρόσφατα το Σεπτέμβριο του 2017, το Horn Okay Please βρίσκεται σε βολική τοποθεσία στη μέση της δράσης στο Bandra West. Αυτός ο "κοινωνικός" ξενώνας στοχεύει στη δημιουργία ενός χώρου προσανατολισμένου προς την κοινότητα για ταξιδιώτες. Καταλαμβάνει ένα μπανγκαλόου κληρονομιάς 100 χρόνων, το οποίο ανακαινίστηκε με εκπληκτική θέα σε ζωντανό, ιδιόμορφο στιλ. Όλα τα δωμάτια διαθέτουν κλιματισμό, άνετα στρώματα και μεγάλα κρεβάτια για ψηλούς ανθρώπους. Υπάρχει επίσης ένα ταξιδιωτικό γραφείο και ιδιωτικά δωμάτια είναι διαθέσιμα.

Artpackers.Life, Alleppey, Κεράλα

Το Artpackers είναι ένας "ξενώνας τέχνης" που στεγάζεται σε ένα ενδιαφέρον κτίριο κληρονομιάς κοντά στην παραλία στο Alleppey. (Έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν ως αστυνομικός σταθμός, Ραδιοφωνικός σταθμός All India, και δημοτικό σχολείο). Αυτός ο προορισμός είναι όπου οι άνθρωποι πηγαίνουν να νοικιάσουν houseboats στην Κεράλα, και να παρακολουθήσουν το διάσημο Nehru Κύπελλο Φίδι φίδι αγώνων τον Αύγουστο. Ο ξενώνας προσελκύει ένα διαφορετικό πλήθος, μερικοί από τους οποίους είναι καλλιτέχνες και συγγραφείς, και προσφέρει μικτά κοιτώνα και ιδιωτικά δωμάτια. Θέλετε να δημιουργήσετε το επόμενο αριστούργημά σας; Αυτός ο ξενώνας είναι για εσάς!

Τουριστικός ξενώνας HOTs (Heart of Travellers)

Το HOTs έχει μια νέα ιδέα - άνοιξε το 2017 και είναι ο πρώτος ξενώνας "πεζοπορίας" στην Ινδία. Όπως υποδηλώνει το όνομα, αυτός ο ξενώνας ενθαρρύνει τους ανθρώπους να απολαύσουν το υπέροχο ύπαιθρο με το ταξίδι και τις πεζοπορίες. Τα ακίνητα περιτριγυρίζονται από τη φύση και θα χρειαστεί να περπατήσετε περίπου 500 μέτρα μέσα στη ζούγκλα για να φτάσετε σε ένα κοντά στο Nainital. Οι επισκέπτες αγαπούν το γευστικό φαγητό και τον καθαρό αέρα!