Και ο νικητής των "Καλύτερων Πασχαλινών αυγών στον κόσμο" είναι ...

Σκεφτείτε ότι κάνετε ωραία πασχαλινά αυγά; Πηγαίνετε εδώ, κατόπιν ξανασκεφτείτε.

Είναι δύσκολο να μην αισθάνεσαι κακό για την Πολωνία Κάθε κλήση ιστορίας στο γυμνάσιο διδάσκει τα διάφορα χωρίσματα της Πολωνίας, προκαλώντας θυμό και απογοητεύσεις εκ μέρους των Πολωνών, μια ιστορία των λαών σχεδόν ξέχασα (ή, αναμφίβολα, σβήστηκε) και μια χώρα που ήταν καταπατήσαμε πάρα πολλές φορές.

Και όμως το σήμα που έχει αφήσει η Πολωνία στον κόσμο, θεωρώντας το επισφαλές παρελθόν και σχετικά μικρό μέγεθος, είναι μάλλον σημαντικό.

Το μόνο άτομο pierogi έχει να είναι ένα από τα πιο παρακμιακά πιάτα τροφίμων σε όλο τον κόσμο, και όμως είναι απλά παραπλανητικά απλά ως προς τα συστατικά του: Συχνά απλώς πασπαλίζουμε πατάτες και ζύμη.

Μεταξύ των σημαντικών γεγονότων για την Πολωνία, πολλοί άνθρωποι ξεχνούν ότι είναι μεταξύ των πλέον Καθολικών χωρών του κόσμου - περίπου το 95% των 38 εκατομμυρίων ανθρώπων της Πολωνίας ασκούν καθολικούς, πράγμα που σημαίνει ότι περίπου 33 εκατομμύρια άνθρωποι Πολωνοί γιορτάζουν το Πάσχα.

Και αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν πολλές παραλλαγές στο απίστευτο κομμάτι της τέχνης που πρόκειται να δείτε: Γνωρίστε το "Pisanki".

Τι είναι το Pisanki;

Δεν πρέπει να συγχέεται με τα προαναφερθέντα pierogi, παρόλο που είναι πιθανό να φάτε ένα pisanki εάν έπρεπε τελείως, ένα pisanki είναι, στην πραγματικότητα, ένα εξαιρετικά στολισμένο αυγό του Πάσχα.

Δεν είναι σαφές πότε στην ιστορία της Πολωνίας άρχισε η πρακτική της κατασκευής pisanki, που γιορτάζει τόσο τις μυστικιστικές ιδιότητες των αρχαίων πόλων που σχετίζονται με τα αυγά, όσο και την αναγέννηση που συμβολίζουν κάθε άνοιξη.

Είναι πιθανό να έχουν προηγούμενο καθολικισμό, αν και αυτές τις μέρες, ανταλλάσσονται ως δώρα την Κυριακή του Πάσχα, δηλαδή ίσως η πιο καθολική ημέρα όλων.

Φυσικά, τα pisanki δεν είναι απλά θρησκευτικά αντικείμενα. Γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς προορισμοί στις τουριστικές αγορές σε όλη την κομητεία, οπότε δεν χρειάζεται να είσαι ιδιαίτερα ευσεβής για να αγοράσεις ένα, ή ακόμα και να βρεις πόδι σε μια από τις αμέτρητες καθολικές εκκλησίες της Πολωνίας.

Πώς κάνετε το Pisanki;

Θεωρητικά, το μόνο που χρειάζεστε για να φτιάξετε το pisanki είναι τα κοχύλια αυγών, το κερί, η βαφή και κάποια πολύπλοκα εργαλεία για να χαράξετε σχέδια πάνω στο κερί πριν βυθίσετε το αυγό στη βαφή. Χρειάζεστε επίσης μια συσκευή που σας φαίνεται τρομακτικό και σας επιτρέπει να σκουπίζετε τα κελύφη των αυγών, αφού τα φέρετε, για να μην αναφέρετε ένα άγονο ποσό ταλέντου. Εν ολίγοις, καθιστώντας το pisanki εξαιρετικά δύσκολο, ακόμα και αν οι Πολωνοί επαγγελματίες που το κάνουν κάθε χρόνο το κάνουν να φαίνεται απίστευτα εύκολο.

Σίγουρα, ένας από τους καλύτερους τρόπους για να μάθετε πώς να φτιάχνετε pisanki (εκτός, φυσικά, μπορείτε να βρείτε μια κλάση pisanki-making), είναι να παρακολουθήσετε κάποιον άλλον σε δράση, τη δυνητική δυσκολία να βρείτε τα μάλλον παραδοσιακά εργαλεία που χρειάζεστε παρά. Κάντε κλικ εδώ για να παρακολουθήσετε ένα από τα πιο ξεκάθαρα-αφηγηθέντα βίντεο για το πώς να κάνετε pisanki, ή κάντε κλικ εδώ για να διαβάσετε ένα εξαιρετικά λεπτομερές άρθρο από ένα άλλο από expert.com cheats.

Το Pisanki βρίσκεται μόνο στην Πολωνία;

Τώρα, για να μην προσβάλει μια άλλη ευρωπαϊκή χώρα που έχει παραβιαστεί απαράδεκτο χρονικό διάστημα σε όλη την ιστορία, πρέπει να δηλωθεί ότι η pisanki δεν είναι εντελώς μοναδική στην Πολωνία. Πιο συγκεκριμένα, μπορείτε να βρείτε pisanki στην Ουκρανία. Στην πραγματικότητα, είναι όπου βρίσκονται τα πανέμορφα που απεικονίζονται στην κύρια εικόνα αυτού του άρθρου.

Πέρα από αυτό, το pisanki είναι φυσικά εύκολο να βρείτε οπουδήποτε ζουν Πολωνοί - στις Ηνωμένες Πολιτείες, για παράδειγμα, αυτό σημαίνει το Σικάγο. Το Πολωνικό Μουσείο του Σικάγου είναι γνωστό ότι διατηρεί στην έκθεση μερικά ιδιαίτερα ωραία δείγματα pisanki και έχει προσφέρει στο παρελθόν μαθήματα pisanki.

Εάν επισκέπτεστε το μουσείο και βρείτε ότι δεν προσφέρουν μαθήματα αυτή τη στιγμή, μπορείτε να ζητήσετε από το προσωπικό να σας φέρει σε επαφή με έναν τοπικό κατασκευαστή pisanki. Ποιός ξέρει? Μπορεί να σας προσκαλέσει για μια νύχτα σχεδιασμού pisanki και ένα πιάτο νόστιμο pierogis .