Κορυφαίοι λόγοι για να επισκεφθείτε την Πολωνία

Πόλεις, διακοπές, κληρονομιά, κάστρα και φαγητό

Η Πολωνία είναι μια χώρα που συχνά παραβλέπεται ως ταξιδιωτικός προορισμός. Ωστόσο, η Πολωνία μπορεί να είναι ακριβώς το μέρος που ψάχνετε αν αναζητήσετε έναν προορισμό με εξαιρετικό φαγητό, καλλιτέχνες που είναι πάντα παρόντες και ευρωπαϊκή γοητεία. Ελέγξτε αυτούς τους λόγους για την επίσκεψή σας στην Πολωνία:

Πολωνικές πόλεις και πόλεις

Η ποικιλομορφία των πόλεων και των πόλεων της Πολωνίας σημαίνει ότι οι ταξιδιώτες δεν θα αισθανθούν ότι η περιοδεία τους είναι λαϊκή ομοιότητα. Κάθε πόλη στην Πολωνία έχει ξεχωριστή αίσθηση και κοινωνική κουλτούρα.

Από το αστικό σφυγμό της Βαρσοβίας μέχρι την ιστορική υπερηφάνεια της Κρακοβίας, τη γοητεία του Βρότσλαβ, στην αρχέγονη ναυτική κληρονομιά του Γκντανσκ, οι πόλεις της Πολωνίας διακρίνονται εύκολα μεταξύ τους. Οποιαδήποτε περιοδεία στην Πολωνία πρέπει να περιλαμβάνει αρκετές πόλεις, καθώς και πόλεις και χωριά μεταξύ τους. Θα είναι δύσκολο να αποφασίσετε ποιο είναι το αγαπημένο σας!

Οι περιοχές παγκόσμιας κληρονομιάς της Πολωνίας

Οι τοποθεσίες παγκόσμιας κληρονομιάς που ορίζει η UNESCO διατηρούν πολιτιστικά και ιστορικά αντικείμενα του παρελθόντος της Πολωνίας. Αυτές οι τοποθεσίες κάνουν τους μεγάλους προορισμούς για τους ταξιδιώτες σε αυτή τη χώρα. ένα από τα πιο δημοφιλή είναι η Παλιά Πόλη της Κρακοβίας, αλλά αν βρίσκεστε στην Κρακοβία, είναι εύκολο να δείτε και άλλες δύο προστατευόμενες από την UNESCO τοποθεσίες, τα Salt Mines και Auschwitz-Birkenau. Άλλοι περιλαμβάνουν τις ξύλινες εκκλησίες της νότιας Μικρής Πολωνίας ή τη Μαύρη Παναγία της Μονής της Jasna Gora.

Πολωνικές διακοπές και φεστιβάλ

Διακοπές στην Πολωνία είναι αξέχαστες εκδηλώσεις για τους επισκέπτες. Οι αγορές των Χριστουγέννων και του Πάσχα στην Κρακοβία, τη Βαρσοβία και άλλες πόλεις είναι μόνο ένας τρόπος που οι Πολωνοί επιδεικνύουν τη σημασία αυτών των διακοπών.

Τα διακοσμητικά στοιχεία φωτίζουν τα κέντρα των πόλεων και οι συναυλίες και οι παραστάσεις συμβάλλουν στην εορταστική ατμόσφαιρα. Ταξιδέψτε κατά τη διάρκεια μιας από αυτές τις εκτεταμένες διακοπές για εποχιακά τρόφιμα, αναμνηστικά και άλλες εποχιακές απολαύσεις.

Φεστιβάλ όπως Wianki, Juwenalia, και το Drowning της Marzanna είναι μακρόχρονες παραδόσεις που θα δώσουν στους επισκέπτες μια μοναδική ματιά στο πολωνικό πολιτισμό.

Επίσης, ελέγξτε τα ημερολόγια εκδηλώσεων για ετήσια μουσικά, θεατρικά, κινηματογραφικά, καλλιτεχνικά, μόδα ή επιστημονικά φεστιβάλ.

Μουσική κληρονομιά

Ο πιο διάσημος συνθέτης της Πολωνίας είναι ίσως ο Chopin, του οποίου το άγαλμα προεδρεύει των συναυλιών του Lazienki Park αφιερωμένων στον σπουδαίο μουσικό. Αλλά η μουσική σκηνή της Πολωνίας κυμαίνεται από τζαζ έως μεσαιωνική έως όπερα μουσική, η οποία μπορεί να απολαύσει σε ποικίλους ιστορικούς και σύγχρονους χώρους σε μεγάλες πόλεις. Οι υπαίθριες συναυλίες πραγματοποιούνται σε πάρκα και τετράγωνα κατά τη διάρκεια των θερμότερων μηνών, ενώ οι εκκλησίες συναυλίες και όπερες επισημαίνουν τη χειμερινή περίοδο.

Φυσική ομορφιά

Η ύπαιθρος της Πολωνίας, η παραλία στο βορρά και τα νότια βουνά προσφέρουν στους επισκέπτες μια ποικιλία από τοπία για να χαλαρώσουν. Τα θέρετρα στο νότο προσελκύουν σκιέρ και πεζοπόρους, ενώ όσοι θέλουν να τραβήξουν την παραλία για κεχριμπάρι θα πρέπει να κατευθυνθούν προς ακτή. Στο μεταξύ, τα δάση κρύβουν τη χλωρίδα και την πανίδα και οι εκβολές και οι λίμνες αποκαλύπτουν αρχοντικά ή κάστρα.

Κάστρα

Αν αγαπάτε τα κάστρα, κάνετε την Πολωνία έναν από τους κορυφαίους προορισμούς σας. Τα κάστρα της Πολωνίας μπορούν να βρεθούν σε διάφορες καταστάσεις συντήρησης, από τα ερείπια μόνο σε ιδρύματα έως τις δομές που διατηρούν την αρχική τους ακεραιότητα. Κάποια κάστρα, όπως το Βασιλικό Κάστρο στη Βαρσοβία ή το Κάστρο Wawel της Κρακοβίας, μπορούν να επισκεφθούν εύκολα.

Άλλοι απαιτούν ένα πνεύμα περιπέτειας, αλλά θα ανταμείψουν με υπέροχη θέα και αυθεντική γεύση της ιστορίας. Το κάστρο Malbork είναι τεράστιο και καλά διατηρημένο και απαιτεί ένα απόγευμα για να εξερευνήσετε. Άλλα κάστρα στην Πολωνία περιλαμβάνουν:

Τροφή

Αυτό που προσφέρεται στα πολωνικά εστιατόρια ποικίλλει ανάλογα με την εποχή και την περιοχή. Για παράδειγμα, πιάτα ψαριών επικρατούν στο βόρειο Γκντανσκ, ενώ πλούσια πιάτα pierogi επικρατούν στο νότο. Το φθινόπωρο είναι εποχή των μανιταριών, πράγμα που σημαίνει ότι τα πιάτα θα περιλαμβάνουν δασικούς φρέσκους μύκητες. Τα πολωνικά αρτοσκευάσματα, από το απλούστερο ντόνατ μέχρι την πιο περίτεχνη στοίβα κέικ, τελειώνουν αξιοσημείωτα τα γεύματα.

Τα ποτά από την Πολωνία πρέπει επίσης να δικαστούν. Οι γευστικές μπύρες και οι λεπτές βότκες εμφανίζονται σε μενού εστιατορίων και μπαρ ή μπορούν να αγοραστούν από καταστήματα.