Πεζοπορία στα Highlands Cameron

Τα μονοπάτια της ζούγκλας, τους καταρράκτες και την πεζοπορία κοντά στο Tanah Rata

Τα Cameron Highlands της Μαλαισίας είναι γνωστά για πολλούς λόγους: Όμορφες φυτείες τσαγιού, ένα πολύ πιο δροσερό κλίμα και πλούσια τοπία δέχονται ορδές των τουριστών να ανέβουν ψηλότερα στα βουνά της Μαλαισίας.

Οι Backpackers και οι περιπετειώδεις λάτρεις της υπαίθρου προσελκύονται στην πεζοπορία της ζούγκλας στα Cameron Highlands. Η αριθμημένη ζούγκλα ακολουθεί τις αράχνες μέσα από τους λόφους και τις φυτείες τσαγιού σε μια συγκεχυμένη μήτρα κορυφών, μονοπατιών από τούβλα και ελάχιστα αξιόλογων χωματόδρομων.

Η πεζοπορία στο Cameron Highlands δεν είναι για όλους. πολλά από τα μονοπάτια είναι απότομα, κακώς διατηρημένα και δύσκολα ακολουθούν. Ακόμη ακόμα, η ομορφιά της περιοχής και οι ευχάριστες θερμοκρασίες για πεζοπορία είναι απλά πάρα πολύ δελεαστικό να αντισταθείς!

Πεζοπορία στα Highlands Cameron

Με το γραφείο Τουριστικών Πληροφοριών που κάποτε ήταν χρήσιμο, η πρώτη σας προτεραιότητα για πεζοπορία στο Cameron Highlands θα ήταν να αγοράσετε έναν από τους χάρτες διαδρομών που πωλούνται γύρω από το Tanah Rata για $ 1. Πολλά από τα μονοπάτια ξεκινούν πίσω από κτίρια, κατοικημένες περιοχές και ιδιωτικές κατοικίες - ακόμη και έμπειροι πεζοπόροι θα δυσκολευτούν να εντοπίσουν μερικά από τα μονοπάτια.

Υπάρχει η υποψία ότι ορισμένοι από τους ασυνείδητους τοπικούς ξεναγούς που αναζητούν για τις επιχειρήσεις γύρω από το Tanah Rata έχουν αφαιρέσει σημάδια ίχνους. Αν αποφασίσετε να προσλάβετε έναν οδηγό - ο οποίος είναι μια καλή ιδέα για μερικά από τα απομακρυσμένα μονοπάτια - το κάνετε μέσα από τη διαμονή σας.

Πεζοπορία στο Gunung Brinchang

Το όρος Brinchang, σε υψόμετρο 6.666 πόδια, είναι η ψηλότερη κορυφή στις Κάμερον Χάιλαντς.

Ένας πύργος παρατήρησης στην κορυφή προσφέρει πανοραμική θέα στα βουνά Titiwangsa. Η σύνοδος κορυφής του Gunung Brinchang είναι προσβάσιμη οδικώς και είναι πολύ δημοφιλής στις περιοδείες . μην περιμένετε μοναξιά ως ανταμοιβή για την έντονη πεζοπορία στο βουνό!

Οι οδηγοί για το Gunung Brinchang μπορούν να προσληφθούν για περίπου 30 δολάρια.

Εάν επιθυμείτε να κάνετε τον δύσκολο περίπατο στον εαυτό σας, βρείτε την αρχή του μονοπατιού # 1 στα αριστερά του κεντρικού δρόμου βόρεια του Brinchang πριν την κεντρική αγορά Multicrops. αναζητήστε μια λευκή πέτρα που φέρει την ένδειξη 1/48 . Η απότομη πεζοπορία διαρκεί λιγότερο από τέσσερις ώρες για έναν καταλληλότερο πεζοπόρο - ξεκινήστε νωρίς πριν από την ημίχρονη ομίχλη που καλύπτει τις απόψεις της κορυφής.

Parit Falls

Για μια εύκολη οικογενειακή πεζοπορία, ξεκινήστε από το μονοπάτι # 4 ακριβώς βόρεια του Century Pines Resort στο Tanah Rata για μια σύντομη βόλτα στους Parit Falls. Το πάρκο κοντά στις πτώσεις έχει δει καλύτερες μέρες, αλλά είναι δυνατό να διασχίσει τον χώρο στάθμευσης και να συνεχίσει να περνάει βόρεια. Το μονοπάτι τελικά περνά μέσα από μια μικρή κοινότητα και τελειώνει στο μοναδικό γήπεδο γκολφ στο Cameron Highlands.

Ναός Σαμ Πό

Ο ναός Sam Poh ακριβώς νότια του Brinchang αξίζει μια επίσκεψη, ακόμη και αν δεν σκοπεύετε να κάνετε πεζοπορία στα Highlands Cameron. Μπορείτε να κάνετε μια προκλητική βόλτα στο ναό Sam Poh ξεκινώντας με το μονοπάτι # 4 παρελθόν Parit Falls , στη συνέχεια συνεχίστε στο δρόμο βόρεια (στρίψτε δεξιά) στο γήπεδο του γκολφ στο μονοπάτι # 3 .

Η έναρξη του ίχνους # 3 είναι δύσκολο να βρεθεί. Αναζητήστε μια ιδιωτική κίνηση στη δεξιά πλευρά του δρόμου, προχωρήστε μέχρι το λόφο και αναζητήστε το μονοπάτι πίσω από το Arcadia Bungalows.

Περπατήστε το μονοπάτι # 3 και στη συνέχεια τραβήξτε αριστερά στο μονοπάτι # 2 . η διασταύρωση υπογράφεται. Το ίχνος # 2 είναι κακώς συντηρημένο και απαιτεί κάποιες βόλτες, αλλά καταλήγει ακριβώς πίσω από το Ναό Sam Poh.

Μην πάρετε πολύ ενθουσιασμένος όταν βλέπετε τα κίτρινα σημάδια κατά μήκος του μονοπατιού # 2 που δείχνει "φυτά καντήλι" - είναι πολύ μακριά!

Robinson Falls

Πιο ελκυστικός από τους δύο καταρράκτες κοντά στο Tanah Rata, το Robinson Falls είναι εύκολα προσβάσιμο κατά μήκος ενός μονοπατιού. Το μονοπάτι # 9 στις πτώσεις ξεκινάει περίπου ένα μίλι νοτιοανατολικά του Tanah Rata από το δρόμο προς το Mardi - ψάξτε για μια πεζογέφυρα πάνω από το νερό και το κίτρινο σημάδι που σηματοδοτεί το μονοπάτι. Το ίχνος # 9 μετατρέπεται σε δρόμο εξυπηρέτησης του σταθμού ηλεκτροπαραγωγής. Για μια ωραιότερη πεζοπορία, πάρτε το μονοπάτι # 9A προς τα αριστερά που συνεχίζει στον κεντρικό δρόμο και τελικά το Boh Tea Estate.

Boh Tea Estate

Το Boh Tea Estate, νοτιοανατολικά του Tanah Rata, είναι προσβάσιμο με το μονοπάτι # 9A περπατώντας από τους Robinson Falls στον κεντρικό δρόμο του Habu Village.

Στρίψτε αριστερά και συνεχίστε για περίπου δύο μίλια για να φτάσετε στο κτήμα τσαγιού. Εναλλακτικά, στρίψτε δεξιά στον κεντρικό δρόμο για να δείτε τη λίμνη Ringlet, ένα φράγμα και το χωριό Habu. Χαλάστε ένα από τα βόρεια λεωφορεία για να πάτε στο σπίτι αντί να περάσετε τον απότομο δρόμο.

Σημείωση: Το Boh Tea Estate είναι κλειστό τις Δευτέρες.

Gunung Beremban

Τα μονοπάτια # 3, # 7 και # 8 όλα συγκλίνουν στη κορυφή του Gunung Beremban. Και τα τρία μονοπάτια απαιτούν τουλάχιστον μια τριήμερη πεζοπορία για τους κατάλληλους πεζοπόρους για να φτάσουν στο βουνό. το μονοπάτι # 8 από τους Robinson Falls είναι ίσως ο λιγότερο ταπεινός τρόπος για να Gunung Beremban. Μια απότομη αναμέτρηση περιμένει στο τέλος.

Cameron Bharat Tea Estate

Το μονοπάτι # 10 ξεκινάει από το Tanah Rata πίσω από τα διαμερίσματα Oly, περνά τη σύνοδο κορυφής του Gunung Jasar και τελειώνει με το μονοπάτι # 6 μέσω του Cameron Bharat Tea Estate. Αυτό που φαίνεται να είναι ο τέλειος βρόχος στο χάρτη είναι στην πραγματικότητα μια επικίνδυνη περιπέτεια. το μονοπάτι # 6 είναι δύσκολο να ακολουθηθεί και είναι συχνά κλειστό . Εάν επιμένετε να κάνετε το ταξίδι στον εαυτό σας, ξεκινήστε στο Tanah Rata και ολοκληρώστε το Cameron Bharat λίγα μίλια νότια της πόλης.

Πολλοί δρόμοι υπηρεσιών και μονοπάτια που χρησιμοποιούνται από τους εργάτες των φυτειών καθιστούν ξεκίνημα στο μονοπάτι # 6 μια απογοητευτική εμπειρία. Η έρευνα στο κατάστημα τσαγιού θα επιβεβαιώσει: Το προσωπικό συνιστά ιδιαίτερα να προσλάβετε έναν οδηγό για να φτάσετε στο Gunung Jasar.

Να φτάσετε στο Cameron Highlands

Το Cameron Highlands βρίσκεται περίπου στα μισά του δρόμου μεταξύ της Κουάλα Λουμπούρ και του Penang στην χερσόνησο της Μαλαισίας . Το λεωφορείο είναι σχεδόν η μόνη δυνατότητα μεταφοράς για την επίτευξη του Cameron Highlands. ο δρόμος εκκαθάρισης είναι μερικές φορές πάρα πολύ για το χειρισμό των στομαχιών των επιβατών!

Η μικρή πόλη Tanah Rata είναι η συνήθης βάση για πεζοπορία στα Cameron Highlands. Τα λεωφορεία κάνουν το τρέξιμο στο Tanah Rata από όσο πιο μακριά από τη Σιγκαπούρη.

Διαμονή στο Cameron Highlands

Οι πεζοπόροι στο Cameron Highlands μπορούν να επιλέξουν να παραμείνουν στο Tanah Rata (πιο δημοφιλείς με τους ταξιδιώτες του προϋπολογισμού και τους ξένους επισκέπτες) ή Brinchang (υψηλότερη ανύψωση, αίσθηση κινέικου που προσελκύει περισσότερους ντόπιους και Σιγκαπούρη).

Ο θρύλος του Jim Thompson

Καμία επίσκεψη στο Cameron Highlands δεν είναι πλήρης χωρίς να ερευνήσουμε τη μυστηριώδη εξαφάνιση του εκατομμυριούχου Jim Thompson .