Δίνοντας το Hong Bao ή τους κόκκινους φακέλους σε κινεζικό νέο έτος και άλλα γεγονότα

Ενώ τα δυτικά παιδιά ονειρεύονται αυτό που θα τους φέρει ο Σάντα, όπως πλησιάζει η κινεζική Πρωτοχρονιά , τα κινέζικα παιδιά θα πάρουν τις γουρουνάκι τους έτοιμες να λάβουν το χονγκ μπαό .

Τα πακέτα Hong Bao (红包), κυριολεκτικά "κόκκινος φάκελος", είναι τα παραδοσιακά δώρα που οι ενήλικες δίνουν στα παιδιά κατά τη διάρκεια των διακοπών της κινεζικής Πρωτοχρονιάς . Η γενική ιδέα είναι ότι οι ενήλικες με εισόδημα δίνουν παιδιά χωρίς εισόδημα Hong Bao κατά τη διάρκεια της κινεζικής Πρωτοχρονιάς .

Στην πράξη, τα "παιδιά" μπορούν να σημαίνουν ακόμη και νεαρούς ενήλικες που είναι άγαμοι.

Τα παιδιά ζητούν το Hong Bao λέγοντας "Gong Xi Fa Cai, Hong Bao Na Lai!" Σημαίνει Ευτυχισμένο το Νέο Έτος ! Δώσε μου ένα κόκκινο φάκελο! Μην σοκάρετε όμως, όλοι είναι έτοιμοι για αυτό και οι δωρητές κάνουν ρυθμίσεις εκ των προτέρων, έτσι ώστε όταν πηγαίνουν να επισκεφθούν, έχουν τα κόκκινα πακέτα στο χέρι για τέτοιες περιπτώσεις.

Πόσο να βάλεις σε ένα Hong Bao;

Το ποσό ποικίλλει, αλλά σε γενικές γραμμές, είναι ιδανικό να δώσουμε στρογγυλεμένους αριθμούς ή αριθμούς που λήγουν στις 8. Εάν μιλάμε σε κινεζικό νόμισμα το Renminbi, στη συνέχεια 88 (αν και αυτό είναι αρκετά χαμηλό), 188, 288 κ.λπ. είναι καλοί αριθμοί. Επίσης 200, 300, κ.λπ. είναι καλά. Τέσσερα είναι ένας άτυχος αριθμός στην Κίνα, οπότε αποφύγετε τυχόν αριθμούς που περιέχουν 4. Και δεν νομίσματα!

Για πολλούς, ιδιαίτερα τους μετανάστες εργαζόμενους που επιστρέφουν στο σπίτι τους στις αγροτικές κοινότητες για τις ετήσιες διακοπές τους, η πίεση να παράγουν hong bao για συγγενείς και ακριβά δώρα για τους γονείς είναι υψηλή.

Πότε να δώσετε Χονγκ Μπάο;

Εάν είστε αλλοδαπός που ζείτε ή επισκέπτεστε την Κίνα κατά τη διάρκεια της κινεζικής Πρωτοχρονιάς και είστε επισκέπτης στο σπίτι ενός κινέζικου ατόμου κατά τη διάρκεια των διακοπών, τότε πραγματικά δεν αναμένεται να δώσετε hong bao. Τούτου λεχθέντος, αν γνωρίζετε ότι οι οικοδεσπότες σας έχουν παιδιά, τότε τους δίνοντας τους Hong Bao θα είναι μια πολύ ωραία χειρονομία.

Μάθετε από άλλους συναδέλφους ή φίλους τι θα ήταν το κατάλληλο ποσό.

Hong bao επίσης δίνεται για γάμους και γενέθλια επίσης. Είναι πάντα καλύτερο να ελέγξετε με τους τοπικούς φίλους να σας δώσουν συμβουλές για το πόσο να δώσετε αν βρείτε ότι βρίσκεστε σε μια κατάσταση όπου θα πρέπει να δώσετε ένα hong bao. Δεν θέλετε να δώσετε πολύ λίγα.

Hong Bao και κινεζικό νέο έτος

Θα δείτε το hong bao να χρησιμοποιείται ως διακόσμηση σε σχεδόν κάθε κινεζικό νέο έτος λουλούδι και φυτό που εμφανίζεται κατά τη διάρκεια της σεζόν. Αυτά θα είναι κενά και θα χρησιμοποιηθούν μόνο για διακόσμηση. Ξέρω γιατί ο γιος μου τα ελέγχει όποτε μπορεί να τα φτάσει.

Hong Bao και άλλες περιπτώσεις

Hong Bao δίδονται και σε άλλες περιπτώσεις. Γάμοι είναι ένα μεγάλο γεγονός όπου hong bao δίνεται από τους επισκέπτες που προσκαλούνται στο γάμο αντί για δώρα. Το ποσό των χρημάτων που μπορείτε να δώσετε σε ένα γάμο μπορεί να είναι δύσκολο και θα σας συνιστούσα αν σας προσκαλούν σε ένα κινέζικο γάμο, ώστε να λάβετε συμβουλές σχετικά με το πόσο να δώσετε. Επίσης, εάν αγοράσετε τον ίδιο τον φάκελο μόνοι σας, βεβαιωθείτε ότι έχετε ενημερώσει τον συγκεκριμένο παίκτη για το είδος του γεγονότος που χρειάζεστε για το φάκελο Hong Bao επειδή θέλετε το σωστό συναίσθημα στο μπροστινό μέρος του ίδιου του φακέλου (βλ. Επόμενο στοιχείο).

Αγοράζοντας το Hong Bao

Εάν χρειάζεστε Hong Bao, μπορείτε να τα αγοράσετε σε σταθερά καταστήματα οποιαδήποτε στιγμή του χρόνου.

Ρωτήστε τον ιδιοκτήτη του καταστήματος ή έναν φίλο που κάποιος θα αγοράσει, ώστε να διασφαλίσετε ότι δεν θα λάβετε ένα που να λέει "Συγχαρητήρια στον γάμο σας" για γενέθλια.

Σύγχρονη Hong Bao

Αυτές τις μέρες, οι λαοί δεν χρειάζεται καν να αφήσουν την άνεση των καναπέδων τους για να δώσουν το hong bao. Το Wechat (微 信), ένα δημοφιλές άμεσο μήνυμα και μια εφαρμογή ανταλλαγής φωτογραφιών, εισήγαγε ηλεκτρονικά hong bao, ώστε τώρα είναι ακόμα πιο εύκολη. Οι φίλοι στέλνουν ο ένας τον άλλο ηλεκτρονικό hong bao από τα τηλέφωνά τους!