Μάθετε πώς να επιθυμούν ευτυχισμένο το νέο έτος στα κινέζικα

Χαιρετισμοί και εκφράσεις προς χρήση κατά τη διάρκεια του κινεζικού νέου έτους

Το Κινέζικο Νέο Έτος, ίσως η πιο διάσημη γιορτή του κόσμου, έρχεται σύντομα! Γνωρίζοντας πώς να πω ευτυχισμένο το νέο έτος στα κινέζικα θα έρθει χρήσιμο, ανεξάρτητα από το πού ζείτε.

Οι οικογένειες και οι φίλοι θα μοιράζονται ειδικό φαγητό και χρόνο μαζί. ένας ολόκληρος κατάλογος αιωνόβιων δεισιδαιμονιών και πεποιθήσεων θα παρατηρηθεί για να γίνει ο νέος χρόνος ο πιο ευημερούσα ακόμα.

Με ζωντανές εκδηλώσεις κινεζικής Πρωτοχρονιάς που λαμβάνουν χώρα από το Σίδνεϊ στο Σαν Φρανσίσκο, θα έχετε πολλές ευκαιρίες να δείξετε το σεβασμό και τις ευχές σας εάν ξέρετε πώς να πείτε ευτυχισμένο το νέο έτος στα κινέζικα!

Εισαγωγή στην κινεζική Πρωτοχρονιά

Το κινεζικό νέο έτος είναι τεράστιο. Με ανθρώπους διάσπαρτους σε όλο τον πλανήτη, βλέποντας το Σεληνιακό Νέο Έτος, θα βρείτε σημαντικούς εορτασμούς με πυροτεχνήματα, παρελάσεις και εορταστικές εκδηλώσεις σε όλες σχεδόν τις μεγάλες πόλεις.

Αν και οι πρώτες μέρες είναι οι πιο παρατηρούμενες, το Κινεζικό Νέο Έτος τρέχει για 15 συνεχόμενες ημέρες και τελειώνει με το φεστιβάλ φανάρι. Οι προετοιμασίες γίνονται για εβδομάδες εκ των προτέρων για να εξασφαλιστεί ότι το νέο έτος είναι γεμάτο με τύχη και ευημερία.

Το κινεζικό νέο έτος είναι μια εποχή που οι οικογένειες συνυπάρχουν, μοιράζονται πολλά τρόφιμα και ρυθμίζουν το ρυθμό για το νέο έτος. Πυροκροτητές ρίχνονται σε αφθονία για να τρομάξουν μακριά άτυχοι πνεύματα, και κόκκινο φοριέται - ακόμα και κόκκινο εσώρουχο - λόγω της συμβολικής σημασίας του. Τα παιδιά λαμβάνουν μικρά δώρα και χρήματα σε κόκκινους φακέλους και διακρίνονται διάφορα στοιχεία από την ιστορία.

Πώς να πω ευτυχισμένο το νέο έτος στα κινέζικα

Δεν εκπλήσσει, με τόσο μεγάλες διακυμάνσεις στην κινεζική κουλτούρα και τις εθνοτικές ομάδες σε όλο τον κόσμο, υπάρχουν πολλοί τρόποι να πω ευτυχισμένο το νέο έτος στα κινέζικα.

Σε αντίθεση με τον εορτασμό της Πρωτοχρονιάς στη Δύση, ο οποίος τείνει να είναι για βραχυπρόθεσμα ψηφίσματα για να βελτιωθούμε, ο πρωταρχικός στόχος των παραδόσεων του κινεζικού νέου έτους είναι να φέρουμε καλή τύχη και ευημερία στο νέο έτος.

Πολλοί από τους τρόπους να πω ευτυχισμένο το νέο έτος στα κινέζικα έχουν ως επίκεντρο την τύχη και την οικονομική επιτυχία.

Εδώ είναι μερικοί εύκολοι τρόποι να εκφράσετε τις καλές σας ευχές:

Γκονγκ Χι Φα Κάι

Εκφωνημένο "gong zee fah tsai", το gong xi σημαίνει "συγχαρητήρια" και είναι επίσης ένας τρόπος να ευχηθούμε μια χαρά. Ο φόβος Fa είναι να γίνεις πλούσιος ή να κερδίσεις χρήματα. Στην ουσία, επιθυμείτε μια χαρά και ευημερία στο νέο έτος. Οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων και οι συνεργάτες χρησιμοποιούν το gong xi fa cai ως τον συνήθη τρόπο να λένε "ευτυχισμένο νέο έτος" στα κινέζικα.

Xin Nian Kuai Le

Με τον όρο "sheen neean kwai luh", το kuai le σημαίνει "ευτυχισμένο" ή "χαρούμενο" και το xin nian σημαίνει "νέο έτος". Το Xin nian kuai le είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να πείτε ευτυχισμένο το νέο έτος στα κινέζικα στους φίλους χωρίς να χρησιμοποιήσετε αναφορά στα χρήματα.

Πώς να πω ευτυχισμένο το νέο έτος στα καντονέζικα

Τα χριστουγεννιάτικα χαιρετισμούς του νέου έτους στα καντονέζικα διαφέρουν ελαφρώς από αυτά του Μανταρινιού, ωστόσο, και τα δύο γράφονται στην πραγματικότητα με τον ίδιο τρόπο.

Το Gong Hey Fat Choy στα καντονέζικα είναι το ισοδύναμο του gong xi fa cai στο Mandarin, ή απλώς "συγχαρητήρια και ευημερία".

Πώς να πείτε γεια σε κινέζικα

Πάρτε το Κινεζικό Νέο Έτος χαιρετισμό ένα βήμα παραπέρα, προσφέροντας ένα ευγενικό γεια σε νεαρούς συνανθρώπους φίλους προτού να πείτε ευτυχισμένο νέο έτος στα κινέζικα.

Ni hao - προφέρεται "πώς ναι" - είναι ο απλούστερος, προεπιλεγμένος χαιρετισμός στην κινεζική κινεζική γλώσσα. Γνωρίστε πώς να δείξετε περισσότερο σεβασμό στο χαιρετισμό σας και πώς να κατανοήσετε τις απαντήσεις μαθαίνοντας πώς να πείτε γεια σε Κινέζικα .