Μαδαγασκάρη Ταξιδιωτικός Οδηγός: Βασικά στοιχεία και πληροφορίες

Η Μαδαγασκάρη είναι αναμφισβήτητα μία από τις πιο συναρπαστικές χώρες της Αφρικής, και σίγουρα ένα από τα πιο μοναδικά της ηπείρου. Ένα νησιωτικό έθνος που περιβάλλεται από τα κρυσταλλικά νερά του Ινδικού Ωκεανού, είναι πιο διάσημο για την απίστευτη χλωρίδα και πανίδα του - από τα χαρισματικά του lemurs μέχρι τα πανύψηλα μπαομπαβ δέντρα . Μεγάλο μέρος της άγριας ζωής της χώρας δεν βρίσκεται πουθενά αλλού στη Γη, και ως εκ τούτου ο οικολογικός τουρισμός είναι ένα από τα βασικά αξιοθέατα της Μαδαγασκάρης.

Είναι επίσης το σπίτι για τις παρθένες παραλίες, εκπληκτική καταδύσεις τοποθεσίες και ένα πολύχρωμο καλειδοσκόπιο της τοπικής μαγαζιά πολιτισμού και κουζίνα.

Τοποθεσία:

Το τέταρτο μεγαλύτερο νησί στον πλανήτη, η Μαδαγασκάρη περιβάλλεται από τον Ινδικό Ωκεανό και βρίσκεται στην ανατολική ακτή της Αφρικής. Ο πλησιέστερος ηπειρωτικός γείτονας της χώρας είναι η Μοζαμβίκη, ενώ άλλα νησιά της γειτονικής περιοχής περιλαμβάνουν τη Ρεϋνιόν, τις Κομόρες και τον Μαυρίκιο.

Γεωγραφία:

Η Μαδαγασκάρη έχει συνολική έκταση 364.770 τετραγωνικά μίλια / 587.041 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Σχετικά, είναι μόνο λιγότερο από το διπλάσιο του μεγέθους της Αριζόνα, και παρόμοια σε μέγεθος με τη Γαλλία.

Πρωτεύουσα :

Ανταναναρίβο

Πληθυσμός:

Τον Ιούλιο του 2016, το CIA World Factbook εκτιμά ότι ο πληθυσμός της Μαδαγασκάρης περιλαμβάνει σχεδόν 24,5 εκατομμύρια ανθρώπους.

Γλώσσα:

Τα Γαλλικά και τα Μαδαγασκάρη είναι οι επίσημες γλώσσες της Μαδαγασκάρης, με διάφορες διαλέκτους της Μαλγασίας που ομιλούνται σε όλο το νησί. Τα γαλλικά μιλούν γενικά μόνο από τις μορφωμένες τάξεις.

Θρησκεία:

Η πλειοψηφία των Μαδαγασκάδων ασκεί χριστιανικές ή αυτόχθονες πεποιθήσεις, ενώ μια μικρή μειονότητα του πληθυσμού (περίπου 7%) είναι μουσουλμάνοι.

Νόμισμα:

Το επίσημο νόμισμα της Μαδαγασκάρης είναι το Μαδαγασκάρη. Για ενημερωμένες συναλλαγματικές ισοτιμίες, ανατρέξτε σε αυτόν τον χρήσιμο ιστότοπο μετατροπών.

Κλίμα:

Ο καιρός της Μαδαγασκάρης αλλάζει δραματικά από περιοχή σε περιοχή.

Η ανατολική ακτή είναι τροπική, με ζεστές θερμοκρασίες και άφθονη βροχή. Τα υψίπεδα του κεντρικού εσωτερικού είναι ξηρότερα και πιο δροσερά, ενώ ο νότος είναι πιο ξηρός. Σε γενικές γραμμές, η Μαδαγασκάρη έχει μια δροσερή, ξηρή περίοδο (Μάιος - Οκτώβριος) και μια ζεστή, βροχερή περίοδο (Νοέμβριος - Απρίλιος). Το τελευταίο φέρνει συχνές κυκλώνες.

Πότε να πάτε:

Ο καλύτερος χρόνος για να επισκεφθείτε τη Μαδαγασκάρη είναι κατά την περίοδο ξηρασίας Μαΐου-Οκτωβρίου, όταν οι θερμοκρασίες είναι ευχάριστες και η βροχόπτωση είναι χαμηλότερη. Κατά την περίοδο των βροχών, οι κυκλώνες μπορεί να αποτελούν απειλή για την ασφάλεια των επισκεπτών.

Βασικά αξιοθέατα

Parc National de L'Isalo

Το Parc National de L'Isalo προσφέρει περισσότερα από 500 τετραγωνικά μίλια / 800 τετραγωνικά χιλιόμετρα εκπληκτικού τοπίου της ερήμου, γεμάτη εκπληκτικά πέτρινους σχηματισμούς ψαμμίτη, φαράγγια και κρυστάλλινες πισίνες ιδανικές για κολύμπι. Είναι ένας από τους πιο αξιόλογους προορισμούς για πεζοπορία στη Μαδαγασκάρη.

Nosy Be

Οι ακτές αυτού του ειδυλλιακού νησιού πλένονται με καθαρά γαλαζοπράσινα νερά και ο αέρας αρωματίζεται με το άρωμα των εξωτικών ανθών. Είναι επίσης το σπίτι σε πολλά από τα πιο αποκλειστικά ξενοδοχεία της Μαδαγασκάρης, και είναι ο προορισμός της επιλογής για πλούσιους beachgoers που επιθυμούν να επιδοθούν σε κολύμβηση με αναπνευστήρα, ιστιοπλοΐα και καταδύσεις.

Λεωφόρος των Baobabs

Στη Δυτική Μαδαγασκάρη, ο χωματόδρομος που συνδέει τη Μορόνναβα και την Μπελονί Τσιριμπίνια φιλοξενεί ένα σπάνιο βοτανικό θέαμα, το οποίο αποτελείται από περισσότερα από 20 γιγαντιαία δέντρα βαβόμπα.

Πολλά από αυτά τα υπέροχα δέντρα της οδού είναι μερικές εκατοντάδες χρόνια και πάνω από 100 πόδια / 30 μέτρα ύψος.

Parc National d'Andasibe-Mantadia

Το Parc National d'Andasibe-Mantadia συνδυάζει δύο ξεχωριστά πάρκα, τα οποία μαζί προσφέρουν μια από τις καλύτερες ευκαιρίες για μια στενή συνάντηση με το μεγαλύτερο είδος λεμορίου της Μαδαγασκάρης, τον indri. Ο καταπράσινος βιότοπος τροπικού δάσους φιλοξενεί επίσης μια απίστευτη σειρά από είδη ενδημικών ειδών πουλιών και θηλαστικών.

Ανταναναρίβο

Ο βασιλιάς αναφέρεται ως «Tana», η πρωτεύουσα της Μαδαγασκάρης είναι απασχολημένος, χαοτικός και αξίζει μια επίσκεψη λίγων ημερών στην αρχή ή στο τέλος του ταξιδιού σας. Είναι ένας κόμβος πολιτισμού της Μαδαγασκάρης, γνωστός για την αποικιακή της αρχιτεκτονική, ζωντανές τοπικές αγορές και εκπληκτικό αριθμό γκουρμέ εστιατόρια υψηλής ποιότητας.

Να πάρει εκεί

Το κύριο αεροδρόμιο της Μαδαγασκάρης (και το λιμάνι εισόδου για τους περισσότερους ξένους επισκέπτες) είναι το Διεθνές Αεροδρόμιο Ivato, που βρίσκεται 10 μίλια / 16 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Ανταναναρίβο.

Στο αεροδρόμιο βρίσκεται η εθνική αεροπορική εταιρεία της Μαδαγασκάρης Air Air Madagascar. Από τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι περισσότερες πτήσεις συνδέονται μέσω του Γιοχάνεσμπουργκ, της Νότιας Αφρικής ή του Παρισιού της Γαλλίας.

Οι αλλοδαποί χρειάζονται μια τουριστική βίζα για να εισέλθουν στη Μαδαγασκάρη. Ωστόσο, αυτά μπορούν να αγοραστούν κατά την άφιξή τους σε όλα τα διεθνή αεροδρόμια ή λιμάνια. Είναι επίσης δυνατό να οργανωθεί εκ των προτέρων θεώρηση στην πρεσβεία ή το προξενείο της Μαδαγασκάρης στη χώρα σας. Ελέγξτε τη σελίδα κρατικών πληροφοριών για τις θεωρήσεις για περισσότερες πληροφορίες.

Ιατρικές απαιτήσεις

Δεν υπάρχουν υποχρεωτικοί εμβολιασμοί για τους ταξιδιώτες στη Μαδαγασκάρη, ωστόσο, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) συνιστούν ορισμένα εμβόλια, όπως η ηπατίτιδα Α, ο τυφοειδής και η πολυομυελίτιδα. Ανάλογα με την περιοχή που προγραμματίζετε να επισκεφθείτε, μπορεί να χρειαστεί φάρμακα κατά της ελονοσίας , ενώ οι επισκέπτες που ταξιδεύουν από μια χώρα με κίτρινο πυρετό θα πρέπει να φέρουν μαζί τους την απόδειξη εμβολιασμού.

Αυτό το άρθρο ενημερώθηκε από την Jessica Macdonald στις 26 Σεπτεμβρίου 2016.