Η Διαδρομή Κήπου - Διαδρομή Έντεχνης Κήπου της Νότιας Αφρικής

Το Route Garden της Νότιας Αφρικής είναι ένας από τους μεγάλους παράκτιους δρόμους του κόσμου

Η διαδρομή κήπων κρατιέται συνεχώς ως μία από τις μεγάλες απολαύσεις της Νότιας Αφρικής, αλλά τι πραγματικά είναι; Επισήμως, είναι μια έκταση 200 χιλιομέτρων (124 μίλια) της νότιας ακτής της Νότιας Αφρικής, από τον κόλπο Mossel στα δυτικά μέχρι το στόμιο του ποταμού Storms, λίγο πιο πέρα ​​από το εθνικό δάσος Tsitsikamma στα ανατολικά. Ωστόσο, η κίνηση από το Cape Town στον κόλπο Mossel σχεδόν διπλασιάζει το μήκος του ταξιδιού. Το πρώτο τέντωμα περνάει από τις αμπελώνες , σε πόλεις όπως ο Hermanus (καλό για την παρακολούθηση των φαλαινών) και το Swellendam (με μυθική ολλανδική αρχιτεκτονική) και, με μια μικρή παράκαμψη, σας μεταφέρει στο ακρωτήριο Agulhas, το πραγματικό νότιο άκρο της Αφρικής.

Αξίζει να το κάνετε.

Η περιοχή είναι αναμφίβολα πολύ όμορφη. Αυτό κατατάσσεται ανάμεσα στις μεγάλες παράκτιες μονάδες του κόσμου με τον Ινδικό Ωκεανό που προσφέρει υπέροχους βράχους και παραλίες. Στην ενδοχώρα υπάρχουν μεγάλα, μαγευτικά βουνά, επενδυμένα με πυκνό δάσος και φινίμπο. Η θάλασσα δεν είναι μαζικά ζεστή και φιλική εδώ, ωστόσο, καλύτερα για σέρφινγκ από το κολύμπι σε πολλά μέρη. Δεν υπάρχει γη μέχρι να φτάσετε στην Ανταρκτική. Η περίοδος ηλιοθεραπείας είναι επίσης σχετικά βραχύβια. Εάν είστε μετά από μια πραγματική διακοπές στην παραλία θα πρέπει να πάτε πιο βόρεια προς Kwazulu Natal.

Η ζεστή ακτή

Το Garden Route κέρδισε την τεράστια φήμη του ως παράδεισος διακοπών από λευκούς νοτιοαφρικανούς που ζουν στο ζεστό ξηρό εσωτερικό της χώρας. Συμπλέκονται εδώ στις χιλιάδες τους για τις διακοπές των Χριστουγέννων στη σχετικά δροσερή ζώνη των παραθαλάσσιων περιοχών, χαίρεται για τα καταπράσινα δάση και τους κήπους αγροτικού σπιτιού. Για να επισκεφτείτε τους Δυτικούς, ίσως όλα να φανούν λίγο σαν στο σπίτι και όχι αρκετά αρκετά αφρικανικά.

Σε αυτή την περίπτωση, ανακατέψτε χρόνο με την παράκτια διαδρομή του Κήπου με εκδρομές στην ενδοχώρα στο πιο άγριο, πιο «αφρικανικό» Karoo.

Αυτό είναι το Αφρικανικό ισοδύναμο της Ειρηνικής οδού μέσω του San Louis Obispo και του Carmel. Έχει γραφικές παλιές πόλεις που εργάζονται πολύ σκληρά για να μένουν όμορφα. Υπάρχουν πολλά όμορφα παλιά Cape-ολλανδικά b & b για να μείνετε, όμορφα μικρά μουσεία για να εξερευνήσετε και μικρά καταστήματα χειροτεχνίας και αντίκες για να περιπλανηθείτε μέσα.

Υπάρχουν καταστήματα τσαγιού με τραπεζομάντιλα δαντέλες και εστιατόρια με κέικ και θαλασσινά. Αυτό είναι ένα μέρος για να χαλαρώσετε, να παίξετε γκολφ (με πολλά θαυμάσια μαθήματα), να περπατήσετε και να κάνετε ποδήλατο, να κάνετε ιππασία ή ψάρεμα, φάλαινα και να παρακολουθήσετε πουλιά. Εκείνοι με μια πιο περιπετειώδη σειρά μπορούν να ξεφύγουν από τη Γέφυρα Bloukrans, μία από τις υψηλότερες στον κόσμο, να φτάσουν στο δένδρο του δάσους Tsitsikamma ή να πάρουν ένα κανό ή καγιάκ στη θάλασσα, κατά μήκος των ποταμών ή των λιμνοθαλασσών.

Το δέντρο του ελκυστήρα

Ο κόλπος Mossel είναι στην πραγματικότητα ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Νοτίου Αφρικής. Το σκάφος ταξιδεύει από το κεφάλι της ακτής μέχρι το νησί Seal - για να δει τις σφραγίδες και υπάρχει bungee άλμα από τη γέφυρα του ποταμού Gourits. Αυτό είναι επίσης όπου ένας από τους δρόμους κατευθύνεται βόρεια στην πόλη Karoo του Oudtshoorn, παγκόσμια έδρα της καλλιέργειας στρουθοκαμήλων. Ο κύριος λόγος για τον τερματισμό στο Mossel Bay είναι η επίσκεψη στο Μουσείο Bartolomeu Dias, το οποίο πήρε το όνομά του από τον πορτογάλο εξερευνητή που ήταν ο πρώτος που γύρισε το ακρωτήριο και σταμάτησε εδώ το 1488.

Ο Γιώργος πήρε το όνομά του από τον βασιλιά Γιώργο Γ 'της Αγγλίας (αυτόν που βρισκόταν στο θρόνο κατά τη διάρκεια του αμερικανικού πολέμου της ανεξαρτησίας). Έχει τον παλαιότερο καθολικό καθεδρικό ναό της χώρας (1843), τον μικρότερο αγγλικανικό καθεδρικό ναό και μερικά εξαιρετικά μικρά μουσεία. Το λεγόμενο Δέντρο Σκλάβων, αρχαία δρυς με κλειδαριά και αλυσίδα που αναπτύχθηκε στον κορμό, στην πραγματικότητα φυτεύτηκε μόνο μετά τη χειραφέτηση και η αλήθεια είναι πολύ πιο κοσμική.

Η κλειδαριά χρησιμοποιήθηκε για να ασφαλίσει ένα τοπικό τρακτέρ!

Το Wilderness, το επόμενο μεγάλο θέρετρο κατά μήκος της Garden Route, είναι ένα από τα ομορφότερα στην ακτή, χτισμένο ανάμεσα σε μια μεγάλη παραλία με λευκή άμμο και μια ειδυλλιακή λιμνοθάλασσα. Το Εθνικό Πάρκο προστατεύει μεγάλο μέρος των γύρω υγροτόπων που προσφέρουν εξαιρετικές ευκαιρίες για πτηνοτροφία και κανό.

Ο βασιλιάς που δεν ήταν ποτέ

Ένας άλλος Γιώργος είναι ένας τοπικός θρύλος στο Knysna , χτισμένος σε μια τεράστια λιμνοθάλασσα και φημίζεται για τα στρείδια του. Ο ιδρυτής της πόλης, ο Γιώργος Ρεξ, πίστευε από πολλούς ότι ήταν γιος του βασιλιά Γεωργίου ΙΙΙ και Χάνα Λάμπλουοτ (ο ισχυρισμός έχει διαψευστεί πλήρως τόσο ιστορικά όσο και μέσω του DNA). Σε 80.000 στρέμματα (308 τετραγωνικά μίλια), το δάσος Knysna είναι το μεγαλύτερο δάσος της χώρας και ένα από τα λίγα μπαλώματα των αρχαίων παράκτιων δασών που εξακολουθούν να επιβιώνουν. Τα μονοπάτια πεζοπορίας προσφέρουν ευκαιρίες για να εξερευνήσετε τα γιγαντιαία κίτρινα και πεύκα, τους παράκτιους βράχους και να δείτε τα ζώα από τους ελέφαντες μέχρι τις βίδρες.

Η μεγάλη χρυσή καμπύλη του κόλπου Plettenberg είναι ένα από τα πιο όμορφα σε όλη την ακτή - και μερικά από τα πιο ακριβά ακίνητα στην Αφρική. Υπάρχουν μερικά σοβαρά πλούσια σπίτια κατά μήκος της ακτής εδώ, μαζί με μερικά μεγάλα τουριστικά αξιοθέατα. Το Monkeyland φιλοξενεί περίπου 400 πιθήκους, πιθήκους και άλλα πρωτεύοντα ελεύθερης περιαγωγής. Τα Πουλιά της Εδέμ, το μεγαλύτερο ορφανοτροφείο ελεύθερης πτήσης στον κόσμο, καλύπτοντας 3,2 εκτάρια (7,9 στρέμματα), με διάδρομο 1,2 χλμ (0,74 μίλια). Είναι σπίτι για 2.000 πουλιά από πάνω από 150 είδη. Το κέντρο ευαισθητοποίησης Wildlife Tenikwa προσφέρει την ευκαιρία να πλησιάσετε τις άγριες γάτες, συμπεριλαμβανομένων των γεννητόρων σε αποτοξίνωση.

Στο ανατολικό άκρο της Διαδρομής Κήπου βρίσκεται ο Εθνικός Δρυμός Tsitsikamma Forest, ο οποίος καλύπτει όχι μόνο τα παράκτια δάση, αλλά και μια ευρεία ζώνη θαλάσσιας ζωής 5 χιλιομέτρων (3 μίλια). Κοιτάξτε έξω τα δελφίνια off-shore, σπάνια αφρικανικά μαύρα στρείδια στο συνονθύλευμα fynbos που καλύπτει τα βράχια.