Οδηγός για το Κέντρο Σύγχρονων Τεχνών Fondation Cartier

Μια σύγχρονη τέχνη Treasure-Trove στη γαλλική πρωτεύουσα

Το Fondation Cartier είναι ένας από τους σημαντικότερους θεσμούς σύγχρονης τέχνης της Ευρώπης. Αν και συχνά παραβλέπεται από τους τουρίστες που είναι πιο πιθανό να κατευθυνθούν στο Εθνικό Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης στο Κέντρο Pompidou ή στο Palais de Tokyo για να ανακαλύψουν σημαντικές τρέχουσες τάσεις στις τέχνες, το Ίδρυμα βρίσκεται κοντά στο Montparnasse στο νότο της πόλης, φιλοξενεί ένα συνεχές ρεύμα προσωρινών εκθέσεων που επικεντρώνεται σε συγκεκριμένους σύγχρονους καλλιτέχνες, σχολεία ή θέματα.

Τα πρόσφατα προσωρινά εκθέματα έχουν επικεντρωθεί στην ιστορία του Rock n 'Roll, της ταινίας και της τέχνης του Αμερικανού σκηνοθέτη λατρείας David Lynch και του φωτογράφου William Eggleston. Οι εκθέσεις επικεντρώνονται σε μια ποικιλία μέσων, από τη ζωγραφική, το βίντεο και τη φωτογραφία μέχρι την τέχνη, το γραφικό σχέδιο και τη μόδα, εξερευνώντας πολλαπλές όψεις σύγχρονου καλλιτεχνικού επιτεύγματος. Το ίδρυμα είναι επίσης ένας σημαντικός προστάτης των σύγχρονων καλλιτεχνών, αναθέτοντας σημαντικά έργα και προσφέροντας προγράμματα καλλιτεχνικής διαμονής.

Το Fondation άνοιξε το 1994 και στεγάζεται σε ένα φωτεινό γυάλινο κτήριο σχεδιασμένο από τον φημισμένο γαλλικό αρχιτέκτονα Jean Nouvel. Πίσω, το πράσινο αναλαμβάνει τις αισθήσεις σε έναν καταπράσινο κήπο με ψηλά δέντρα και το έργο του τοπίου καλλιτέχνη Lothar Baumgarten (το όνομα του οποίου, με ειρωνεία, μεταφράζεται σε "δέντρο κήπο" στα γερμανικά).

Τοποθεσία και στοιχεία επικοινωνίας:

Το Fondation Cartier βρίσκεται στο 14ο διαμέρισμα του Παρισιού , κοντά στην ιστορική συνοικία Montparnasse, όπου καλλιτέχνες και συγγραφείς όπως ο Henry Miller και η Tamara de Lempicka άνθισαν στη δεκαετία του 1920 και του 1930.

Διεύθυνση:
261 Boulevard Raspail, 75014 Παρίσι, Γαλλία
Metro / RER: Raspail ή Denfert-Rochereau (γραμμές μετρό 4,6 ή γραμμή RER R)
Τηλ: +33 (0) 1 42 18 56 50
Φαξ: +33 (0) 1 42 18 56 52
Επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα

Ώρες λειτουργίας και εισιτήρια:

Το Ίδρυμα Cartier είναι ανοιχτό κάθε μέρα εκτός από τη Δευτέρα, από τις 11:00 π.μ. έως τις 8:00 μ.μ.

Την Τρίτη, το κέντρο παραμένει ανοιχτό μέχρι τις 10:00 μ.μ. για αυτό που αποκαλεί "nocturnes".
Κλείσιμο: 25 Δεκεμβρίου (Ημέρα των Χριστουγέννων) και 1η Ιανουαρίου.
Ο μετρητής εισιτηρίων κλείνει καθημερινά στις 5:15 μ.μ.

Εισιτήρια : Δείτε αυτήν τη σελίδα για τρέχουσες τιμές εισιτηρίων. Η αμοιβή εισόδου μειώνεται για τους μαθητές κάτω των 25 ετών και για τους ανώτερους επισκέπτες με έγκυρο πιστοποιητικό ταυτότητας με φωτογραφία. Η είσοδος είναι δωρεάν για επισκέπτες κάτω των 18 ετών την Τετάρτη από τις 14:00 έως τις 18:00.

Αξιοθέατα και αξιοθέατα σε κοντινή απόσταση:

Παλαιότερα εκθέματα και καλλιτέχνες - Στιγμιότυπα:

Το Fondation Cartier υπερηφανεύεται για την ανακάλυψη νέων ταλέντων στις σύγχρονες τέχνες και για να βοηθήσει νέους καλλιτέχνες να κερδίσουν διεθνή έκθεση και αναγνώριση. Μερικοί από τους καλλιτέχνες που «ανακάλυψαν» οι επιμελητές του Ιδρύματος είναι οι εξής:

Σαν αυτό? Δείτε τον οδηγό μας στο Fondation Louis Vuitton , έναν νεοφερμένο στη σύγχρονη σκηνή τέχνης του Παρισιού.