Ταξιδεύοντας στο Ρίο; Η κλινική Morehouse προσφέρει υπηρεσίες υγείας, ταξιδιωτικές συμβουλές

Υγιή Ταξίδια

Η Ιατρική Σχολή του Morehouse (MSM) με έδρα την Ατλάντα εργάζεται για να εξασφαλίσει ότι όσοι ταξιδεύουν στο Ρίο ντε Τζανέιρο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες θα προετοιμαστούν για το υγειονομικό μέτωπο. Το Morehouse Healthcare του σχολείου προσφέρει υπηρεσίες όπως εμβολιασμούς, συνταγές και υγιείς συμβουλές ταξιδιού.

Η κλινική, με επικεφαλής τον Δρ Jalal Zuberi και την ομάδα του, έχει χορηγήσει εμβολιασμούς, συνταγές και γενικές συμβουλές για να παραμείνει υγιής στο εξωτερικό από το 1998.

«Προσφέρουμε συμβουλές για θέματα υγείας που μπορεί να αντιμετωπίσει κάποιος κατά την επίσκεψή του σε διαφορετικές χώρες», λέει ο Δρ Zuberi, ειδικός σε υγιή ταξίδια. "Ειδικά αν είναι η πρώτη φορά που πηγαίνουμε κάπου, οι άνθρωποι πρέπει να ξέρουν τι υπάρχει εκεί και τι είδους μεταδοτικές ασθένειες θα μπορούσαν να εκτεθούν."

Η κλινική ακολουθεί τις πιο πρόσφατες συστάσεις για τα Κέντρα Ελέγχου Νόσων (CDC) για εμβολιασμούς και πρόληψη λοιμωδών νοσημάτων. Επίσης ενημερώνει τους ταξιδιώτες με συμβουλές του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ για ταξίδια σε πολιτικά ασταθείς περιοχές.

Οι αναφορές του Τύπου περιγράφουν τις ανησυχίες για θέματα υγείας καθώς τα παιχνίδια έρχονται στο Ρίο. Περιλαμβάνουν τον ιό Zika, τη διάρροια των ταξιδιωτών, την ελονοσία, τον δάγκειο πυρετό και τον κίτρινο πυρετό. Και οι ταξιδιώτες έχουν προειδοποιηθεί να μην πίνουν νερό χωρίς νερό.

Οι γιατροί κλινικών, οι οποίοι είναι πιστοποιημένοι από το διοικητικό συμβούλιο επαγγελματίες που διαθέτουν Πιστοποιητικά Ταξιδιακής Υγείας, μπορούν να δώσουν στους ασθενείς πληροφορίες για συγκεκριμένες χώρες και να συζητήσουν το ταξιδιωτικό τους ταξίδι.

Είναι επίσης μέλη της Διεθνούς Εταιρείας Ταξιδιωτικής Ιατρικής.

Η ιδέα για την ταξιδιωτική κλινική του Morehouse Healthcare ήρθε μετά την απονομή των ολυμπιακών αγώνων του 1996 στην πόλη της Ατλάντα. Ο Ζούμπρι δήλωσε ότι αναμένει ότι η έκθεση των αγώνων θα φέρει την πόλη σε παγκόσμια σκηνή και τελικά θα αναγκάσει τον πληθυσμό να επισκεφτεί άλλες χώρες όπου διεξάγονται οι Ολυμπιακοί αγώνες.