Πώς να νοικιάσετε μια βίλα στην Καραϊβική

Η ενοικίαση πολυτελούς βίλας ή ιδιωτικής κατοικίας στην Καραϊβική μπορεί να αποτελέσει μια εξαιρετική εναλλακτική λύση για την κράτηση ενός ξενοδοχείου, είτε ταξιδεύετε στην Καραϊβική ως οικογένεια ή με ομάδα, αγαπάτε την εμπειρία του εμβαπτισμού στον τοπικό πολιτισμό και την κοινότητα ή αναζητάτε περισσότερα ιδιωτικότητα και αυτονομία από ό, τι ένα θέρετρο μπορεί να προσφέρει ποτέ. Αν σας ενδιαφέρει η ιδέα της ενοικίασης βίλας αλλά λίγο απογοητευμένοι από τη διαδικασία, λάβετε υπόψη σας αυτές τις μεγάλες συμβουλές από τους ειδικούς μας.

Έλεγχος τιμών και κριτικών της Καραϊβικής στο TripAdvisor

  1. Επιλέξτε το σωστό νησί. Θα βρείτε βίλες προς ενοικίαση στους περισσότερους προορισμούς της Καραϊβικής, αλλά δεν είναι όλα τα νησιά δημιουργούνται ίσα, και κάποια είναι πιο γνωστά για την ποσότητα και την ποιότητα των βιλών τους από άλλα. "Η Ανγκουίλα είναι πολύ ήσυχη αλλά έχει εξαιρετικό φαγητό, για παράδειγμα, ενώ ο Άγιος Μαρτίνος είναι πιο ζωντανός με μπαρ και καζίνο", σημειώνει η Heather Whipps της πολυτελούς Retreats. Οι τοπικές πτήσεις και τα πορθμεία μπορεί να προσθέσουν σημαντικό κόστος στις διακοπές σας, σημειώνει ο Bennet, οπότε κοιτάξτε προορισμούς με απευθείας πτήσεις από τις ΗΠΑ, όπως οι Τερκς και Κάικος , St. Thomas , Πουέρτο Ρίκο , Μπαρμπάντος , Τζαμάικα , Grand Cayman και St. .
  2. Βρείτε έναν αντιπρόσωπο κρατήσεων. Μπορείτε να σαρώσετε το Διαδίκτυο για ιστοσελίδες μεμονωμένων βιλών, και μερικοί ταξιδιώτες προτιμούν να νοικιάσουν απευθείας από τους ιδιοκτήτες των βιλών. Ωστόσο, είναι απλούστερο να περάσετε από έναν αντιπρόσωπο ενοικιαζόμενων κατοικιών, όπως οι Luxury Retreats, οι Jamaican Villas από την Linda Smith, Hideaways, WheretoStay.com, Villas of Distinction ή Wimco Villas. Οι αντιπρόσωποι ενοικίασης όχι μόνο μπορούν να κάνουν κράτηση για τη βίλα σας αλλά μπορούν να σας συναντήσουν στον προορισμό σας και να σας βοηθήσουν με τα αεροπορικά ταξίδια, τις ενοικιάσεις αυτοκινήτων, να βρουν σεφ, να οργανώσουν εκδρομές κλπ. Οι ειδικοί όπως η Linda Smith έζησαν στα ακίνητά τους και μπορούν να σας πουν όλα από την ισχύ των λαμπτήρων στην ειδικότητα του μαγειρέματος.
  1. Ξεκινήστε την αναζήτηση βίλας σας με έναν προϋπολογισμό κατά προσέγγιση και έναν κατάλογο με λίγα ασυμβίβαστα πρέπει να έχετε. "Εκτός αν ψάχνετε για σούπερ τελευταίες στιγμές ή κατά τις εβδομάδες αιχμής, όπως τα Χριστούγεννα, υπάρχουν αρκετά μεγάλα ενοίκια βίλλα έξω εκεί για να ικανοποιήσουν κάθε σειρά αναγκών", λέει ο Whipps. Σύμφωνα με τον Smith, η λίστα ελέγχου των αναγκών σας πρέπει να περιλαμβάνει:
    • Παραλιακή ή τεράστια θέα στον ωκεανό από ένα λόφο
    • γκολφ, τένις ή και τα δύο
    • φιλικά προς τα παιδιά χαρακτηριστικά
    • αριθμός υπνοδωματίων
    • αριθμός βασικών κρεβατιών, δύο μονά κρεβάτια, κούνιες και ψηλές καρέκλες
    • αριθμός μπανιέρων καθώς και καμπίνα ντους
    • πρόσβαση στο διαδίκτυο
    • πρόσβαση ατόμων με ειδικές ανάγκες
    • διαθεσιμότητα νταντάδων, οδηγών, μασέρ
  1. Η διαρρύθμιση της βίλας μπορεί να είναι ένας σημαντικός παράγοντας ανάλογα με το ποιος ταξιδεύετε, επομένως επικοινωνήστε με τον πράκτορα κρατήσεων. Οι οικογένειες με ηλικιωμένους ταξιδιώτες ή μικρά παιδιά μπορεί να προτιμούν ιδιότητες ενός επιπέδου, για παράδειγμα, ενώ τα ζευγάρια θα εκτιμούσαν σίγουρα μια βίλα με πολλαπλά "λοβούς" για επιπλέον προστασία της ιδιωτικής ζωής, σημειώνει το Whipps. Αν ταξιδεύετε με ένα άλλο ζευγάρι, ρωτήστε αν υπάρχουν δύο ισόγεια υπνοδωμάτια. "Δεν θέλετε να γυρίσετε ένα νόμισμα για να αποφασίσετε ποιος παίρνει το μεγάλο υπνοδωμάτιο με την εκπληκτική θέα ή αποφασίστε ποιος θα πρέπει να πληρώσει πόσα επιπλέον για αυτό το προνόμιο", λέει ο Mike Thiel, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Hideaways International.
  2. Εάν θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα, σκεφτείτε την κράτηση μιας βίλας στην εποχή του ώμου. Η υψηλή περίοδος βίλας διαρκεί γενικά από τις 15 Δεκεμβρίου έως τις 15 Απριλίου και θα πληρώσετε περίπου μισή τιμή κατά τη διάρκεια αυτών των "μαγικών εβδομάδων" λίγο πριν ή μετά.
  3. Εάν προγραμματίζετε μια απόδραση διακοπών, κάντε κράτηση νωρίς. Μερικοί ταξιδιώτες περιμένουν να περιμένουν προσφορές τελευταίας στιγμής, αλλά αυτό μπορεί να είναι επικίνδυνο επειδή οι ιδιοκτήτες χρησιμοποιούν συχνά τις βίλες τους, εάν δεν κάνουν κράτηση. Οι περισσότεροι ενοικιαστές εξασφαλίζουν τις βίλες τους για τις διακοπές μέχρι αργά το καλοκαίρι.
  4. Μην αφήστε την τιμή να σας απογοητεύσει - απλά κάντε τα μαθηματικά: Ανά διανυκτέρευση, οι βίλες μπορεί να φαίνονται ακριβές σε σχέση με τα ξενοδοχεία, αλλά να θυμάστε ότι παίρνετε όλα τα υπνοδωμάτια για το ένα αυτό ποσοστό. Η ενοικίαση βίλας, τα γεύματα και το οινόπνευμα μπορεί να αποδειχθούν πολύ λιγότερα από τα έξοδα του ξενοδοχείου ή του θέρετρου, λέει ο Smith, ο οποίος χωρίζεται συχνά σε μια καλύτερη συμφωνία απ ​​'ό, τι ένα θέρετρο, "και μπορείτε να πάρετε ολόκληρη την πισίνα στον εαυτό σας", προσθέτει ο Whipps . Ένα χαριτωμένο εξοχικό σπίτι στην Τζαμάικα μπορεί να τρέχει μόλις $ 1.900 για μια εβδομάδα, λέει ο Smith, ενώ ένα πλούσιο αρχοντικό μπορεί εύκολα να σας επιστρέψει 25.000 δολάρια.
  1. Εξετάστε τον παράγοντα ιδιωτικής ζωής, ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα της ενοικίασης μιας βίλας έναντι ενός ξενοδοχείου. Στις διακοπές με την οικογένειά σας, τίποτα δεν συγκρίνεται με το να έχουν όλοι κάτω από μια στέγη, αντί να εξαπλωθούν κάτω από την αίθουσα, λέει ο Whipps. "Οι γονείς αγαπούν να μπορούν να βάζουν τα παιδιά στο κρεβάτι και να απολαμβάνουν ένα βράδυ δίπλα στην πισίνα ή στο υδρομασάζ", σημειώνει. Υπολογίστε πόσα χρήματα αξίζει σε εσάς και προγραμματίστε το ταξίδι σας ανάλογα.
  2. Εάν πραγματικά δεν θέλετε να σηκώσετε ένα δάχτυλο, κοιτάξτε την Τζαμάικα , το Μπαρμπάντος ή την Αγία Λουκία - σχεδόν όλες οι ενοικιαζόμενες βίλες περιλαμβάνουν ένα προσωπικό με μαγειρική και καμαριέρα. Πληρώνετε μόνο για το κόστος των τροφίμων. "Χωρίς πρόσθετα χρήματα, επιλέξτε την πολυτέλεια να έχετε το δικό σας μάγειρα, μπάτλερ, καμαριέρα, προσωπική πλύση και κηπουρός για να απολαύσετε την ιδιωτική σας πισίνα και να γκρεμίσετε την παραλία σας", λέει η Linda Smith. Αναζητήστε μια βίλα με προσωπικό με μεγάλη εξυπηρέτηση: "Όσο μακρύτερα είναι η θητεία, τόσο πιο ευτυχισμένο το προσωπικό είναι πιθανό να είναι και ίσως το καλύτερο είναι", λέει ο Thiel.

Συμβουλές

  1. Για τους bang-for-the-buck στους προορισμούς της παραλίας, ελέγξτε την Riviera Maya. Πολλοί ιδιοκτήτες βιλών προσφέρουν επίσης προσφορές για να προσελκύσουν τους ταξιδιώτες που φοβούνται τη γρίπη των χοίρων και τις ανησυχίες για την ασφάλεια.
  2. Ρωτήστε τι υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας παρέχει ο πράκτοράς σας (συχνά χωρίς χρέωση), συμβουλεύει τον Smith: Ποιος θα με συναντήσει όταν βγαίνω από το αεροπλάνο; Θα με συνοδεύσουν μέσω της Μετανάστευσης και των Τελωνείων; Θα οδηγήσει ένας οδηγός γνωστός από τον πράκτορά μου, με άδεια και ασφαλισμένο, στη βίλα μας; Θα προσφέρει ψυχρά ποτά καθ 'οδόν; Ποιος θα μας συναντήσει στη βίλα; Θα γνωρίζουν σίγουρα ότι θα έρθουμε; Πώς θα χειριστούν τα γεύματα; Μπορούμε να έχουμε γεύμα κατά την άφιξη; Ο πράκτοράς μου έχει τοπική διαχείριση ιδιοκτησίας και 24ωρη υπηρεσία θυρωρού για να χειριστεί οποιοδήποτε πρόβλημα από τα ηλιακά εγκαύματα μέχρι τα χαμένα διαβατήρια; Και το πιο σημαντικό, "Έχετε πραγματικά δει και έζησε σε αυτό το σπίτι;"
  3. Μη φοβάστε να ζητήσετε καλή αξία. "Δεν έχετε τίποτα να χάσετε ζητώντας αυτό που θέλετε", λέει ο Stiles Bennet, αντιπρόεδρος μάρκετινγκ και πωλήσεων στο Wimco. "Ρωτήστε εάν η εταιρεία ενοικίασης βίλα μπορεί να ρίξει ένα μπουκάλι κρασί ως δώρο καλωσορίσματος, να ρωτήσετε για τις βίλες που έρχονται με ένα δωρεάν αυτοκίνητο μίσθωσης, να ρωτήσετε αν μπορείτε να πάρετε δωρεάν μεταφορά από το αεροδρόμιο. Στο St. Barts , για παράδειγμα, οι παραθεριστές που νοικιάζουν μέσω της Wimco παίρνουν μια τραπεζαρία που τους δίνει έκπτωση 10% σε επιλεγμένα εστιατόρια.
  4. Ρωτήστε για ποσοστά "διάσπασης", προσθέτει ο Bennet. "Ακριβώς επειδή μια βίλα διαφημίζεται ότι διαθέτει τρία υπνοδωμάτια, δεν σημαίνει ότι πρέπει να πληρώσετε και για τα τρία", λέει. "Οι παραθεριστές θα πρέπει πάντα να ρωτήσουν εάν μια μεγαλύτερη βίλα έχει συντελεστές επιβράδυνσης, οι οποίοι σας επιτρέπουν να πληρώσετε μόνο για τα υπνοδωμάτια που χρειάζεστε, για παράδειγμα, αλλά σε μια τιμή που μπορείτε να αντέξετε οικονομικά. "
  5. Πολλοί νεοφώτιστες βίλες ενοικιάζουν γωνία για μια βίλα στην παραλία, λέει ο Thiel, αλλά στην Καραϊβική, οι βίλες στην πλαγιά είναι συχνά ανώτερες - υπάρχουν λιγότερα σφάλματα, καλύτερα αεράκι και καλύτερη θέα. Ελέγξτε πόσο καιρό μια βόλτα / κίνηση είναι στις καλές παραλίες πριν από την κράτηση μια βίλα μακριά από τον ωκεανό, όμως.