«Χαβάη Πέντε-Ο»: Τότε εναντίον Τώρα

Πολλά έχουν αλλάξει, αλλά υπάρχουν ομοιότητες

Η τρέχουσα έκδοση της κλασικής τηλεοπτικής σειράς "Hawaii Five-O" κυκλοφόρησε στην CBS στις 20 Σεπτεμβρίου 2010. Από το 2018, εξακολουθούσε να τρέχει στις κανονικές 9:00 μ.μ. EST Friday Friday slot και είχε ανανεωθεί για το 2018-19 εποχή.

Η μαγνητοσκόπηση πραγματοποιείται στη Χαβάη πάνω από έξι μήνες του έτους, και το cast και το πλήρωμα εντοπίζονται τακτικά σε όλο το νησί Oahu.

Καθώς παρακολουθείτε τη νέα σειρά, είναι ενδιαφέρον να κοιτάξουμε πίσω στην αρχική σειρά, η οποία έτρεξε από το 1968 έως το 1980 στο CBS, και στη συνέχεια να δούμε τη νέα σειρά, βλέπουμε πού είναι οι δύο εκδοχές διαφορετικές, αλλά πώς είναι με πολλούς τρόπους συνεπείς ο ένας με τον άλλο.

Η εγκατάσταση

Στη συνέχεια: Η εκπομπή χαρακτήρισε μια φανταστική αστυνομία κρατικής αστυνομίας του ντετέκτιβ Steve McGarrett (η Χαβάη δεν διαθέτει κρατική αστυνομική δύναμη.) Το όνομα της τηλεοπτικής σειράς προέρχεται από το γεγονός ότι η Χαβάη ήταν το 50ό κράτος που εντάχθηκε στην Ένωση. Ο McGarrett διορίστηκε από τον κυβερνήτη της Χαβάης. Ο McGarrett και η ομάδα του βοήθησαν την τοπική αστυνομία, όπως ήταν απαραίτητο, αλλά συνέχισαν και διεθνείς μυστικούς πράκτορες, εγκληματίες και μαφιόζους που μαστίζουν τα νησιά της Χαβάης.

Τώρα: Στη σύγχρονη έκδοση, σχηματίζεται μια νέα ελίτ ομοσπονδιακή ομάδα εργασίας με αποστολή να αντιμετωπίσει το έγκλημα στο κράτος Aloha. Ο ντετέκτιβ Steve McGarrett, ένας διακοσμημένος κυβερνητικός υποπλοίαρχος του ΝΑΤΟ, γύρισε στο Οχάου για να διερευνήσει τη δολοφονία του πατέρα του (πιθανότατα ο αρχικός Steve McGarrett) και παραμένει μετά από τον κυβερνήτη της Χαβάης να τον πείσει να ηγηθεί της νέας ομάδας: οι κανόνες του, ταινία και πλήρη ασυλία για να κυνηγήσουν το μεγαλύτερο "παιχνίδι" στην πόλη.

Οι Διοικητές

Τότε: Το 1968, ο πραγματικός κυβερνήτης της Χαβάης ήταν ο John A. Burns, Δημοκρατικός, ο οποίος υπηρέτησε από το 1962 έως το 1974. Ο Μπερνς ήταν 58 ετών όταν η εκπομπή έκανε πρεμιέρα το 1968. Ο ρόλος του κυβερνήτη Paul Jameson έπαιξε ο ηθοποιός Ρίτσαρντ Ντένινγκ, ο οποίος ήταν 53 ετών όταν η σειρά έκανε πρεμιέρα.

Τώρα: Ο κυβερνήτης της Χαβάης όταν η εκπομπή έκανε πρεμιέρα το 2010 ήταν η Linda Lingle, Ρεπουμπλικανός, που εκλέχτηκε για πρώτη φορά το 2002.

Η θητεία της έληξε τον Δεκέμβριο του 2010. Ο Lingle ήταν 57 ετών όταν η εκπομπή ήταν πρεμιέρα. Ο ρόλος της κυρίας Patricia "Pat" Jameson στη νέα "Hawaii Five-O" έπαιξε η ηθοποιός Jean Smart, η οποία ήταν 59 όταν η σειρά είχε πρεμιέρα.

Θεματικό τραγούδι

Στη συνέχεια: Το πρωτότυπο, εικονικό τραγούδι "Hawaii Five-O", απαρτίζεται από τον Morton Stevens, ο οποίος έγραψε επίσης πολλά αποτελέσματα επεισοδίων. Εν συνεχεία καταγράφηκε από το The Ventures και παραμένει δημοφιλής στις μπάντες των γυμνασίων και των κολέγδων, συμπεριλαμβανομένου του Πανεπιστημίου της Χαβάης.

Τώρα: Αρχικά, μια τεράστια, ακουστική έκδοση του θεματικού τραγουδιού θεωρήθηκε και καταγράφηκε ακόμη και για τη νέα σειρά, αλλά αυτό απορρίφθηκε μετά από μια οργή από τους οπαδούς του αρχικού. Το τραγούδι ξαναγράφηκε στη συνέχεια με τη χρήση πολλών από τους αρχικούς μουσικούς και ότι η νέα εγγραφή χρησιμοποιείται για τη νέα σειρά.

Άνοιγμα της ακολουθίας τίτλου

Στη συνέχεια: Η αρχική ακολουθία τίτλου ανοίγματος σειράς ξεκινάει με μια σκηνή του surf North Shore που ακολουθείται από μια γρήγορη ζουμ στο μπαλκόνι του ξενοδοχείου Ilikai, όπου ο McGarrett γυρίζει προς την κάμερα, ακολουθούμενη από πολλές γρήγορες περικοπές και πάγωμα -πλαίσια της Χαβάης τοπίου και της Χαβάης-Κινέζικου-Καυκάσου μοντέλου Elizabeth Malamalamaokalani Logue στροφή προς την κάμερα.

Ένας χορευτής χούλα με το χορτάρι από το πιλοτικό επεισόδιο, που έχει παίξει η Ελένη Κουόχα-Τόρκο, που αργότερα έγινε καθηγητής της τεχνολογίας των επιχειρήσεων στο Windward Community College. Η σκηνή ανοίγματος τελειώνει με τις λήψεις των υποστηρικτών και το μπλε φως της αστυνομικής μοτοσικλέτας που αγωνίζεται σε μια οδό Χονολουλού.

Τώρα: Η νέα ακολουθία τίτλου ανοίγματος περιλαμβάνει την εκ νέου εγγεγραμμένη έκδοση της αρχικής μουσικής θεμάτων, καθώς και πολλά σύντομα κλιπ από την αρχική ακολουθία τίτλου που παρεμβάλλεται με κλιπ των νέων ηθοποιών. Ο McGarrett φαίνεται ξανά στο μπαλκόνι του ξενοδοχείου Ilikai. Τα επιπλέον ορόσημα της Χαβάης που παρουσιάζονται στη νέα σειρά τίτλων περιλαμβάνουν τα μεγάλα κύματα της Βόρειας Θάλασσας, τον Πύργο Aloha, το Μνημείο της Χονολουλού και το Άγαλμα της Κολούμπια στο Εθνικό Μνημείο του Ειρηνικού, το Άγαλμα του Βασιλιά Kamehameha μπροστά από το Ali'iolani Hale στη Χονολουλού, Ranch (όπου μεγάλωσε μεγάλο μέρος του "Lost"), ηλιοβασίλεμα Waikiki, Diamond Head και Διεθνές Αεροδρόμιο Χονολουλού.

Το Cast

Η τηλεόραση είναι πολύ διαφορετική τώρα από ό, τι ήταν το 1968. Τα δίκτυα είναι τώρα πολύ λιγότερο υπομονετικά με τις εκπομπές που βρίσκουν έδαφος και τους δίνουν σχετικά λίγο χρόνο για να βρουν ένα ακροατήριο. Οι εμφανίσεις τείνουν επίσης στην τάση νεότερων, προσπαθώντας να προσελκύσουν ένα νεότερο δημογραφικό από ό, τι το 1968.

Τούτου λεχθέντος, θα περίμενε κανείς ότι το cast της νέας "Hawaii Five-O" θα ήταν πολύ νεώτερο από το cast της αρχικής σειράς. Είναι ενδιαφέρον ότι αυτό δεν συμβαίνει σε όλες τις περιπτώσεις. Στην πραγματικότητα, οι συνδυασμένες ηλικίες για τους τέσσερις μεγάλους οδηγούς το 1968 ήταν 165, ή κατά μέσο όρο 41. Οι συνδυασμένες ηλικίες για τους τέσσερις μεγάλους οδηγούς στη νέα σειρά ήταν 146, ή κατά μέσο όρο 36,5 το 2010. Δύο από τους νέους φορείς είναι στην πραγματικότητα παλαιότερα από ό, τι οι ομολόγοι τους το 1968.

Ντετέκτιβ Steve McGarrett

Στη συνέχεια: Ο ρόλος του Ντετέκτιβ Steve McGarrett στο πρωτότυπο έπαιξε ο ηθοποιός Jack Lord, ένας ντόπιος της Νέας Υόρκης που ήρθε στην αγάπη της Χαβάης . Ο Λόρδος παρέμεινε στα νησιά μετά την ακύρωση της σειράς και πέθανε στο Oahu το 1998. Ήταν 48 ετών όταν η αρχική σειρά έκανε πρεμιέρα.

Τώρα: ο Αυστραλός ηθοποιός Alex O'Loughlin παίζει το ρόλο του Steve McGarrett στη νέα σειρά. O'Loughlin είναι περισσότερο γνωστός για τους ρόλους του στο "The Shield", "Moonlight" και "Three Rivers". Το O'Loughlin ήταν 34 όταν η νέα σειρά έκανε πρεμιέρα το 2010.

Ντετέκτιβ Ντάνι "Ντάνο" Ουίλιαμς

Τότε: Ο ρόλος του ντετέκτιβ Danny "Danno" Ουίλιαμς έπαιξε στο πρωτότυπο από τον James MacArthur, έναν ντόπιο του Λος Άντζελες. Ο MacArthur πέθανε το 2010. Ο MacArthur ήταν ο υιοθετημένος γιος της ηθοποιού Helen Hayes και του σεναριογράφου και θεατρικού συγγραφέα Charles MacArthur. Ο MacArthur ήταν 31 ετών όταν η αρχική σειρά έκανε πρεμιέρα.

Τώρα: Ο ηθοποιός Scott Caan, ο οποίος είναι επίσης από το Λος Άντζελες, ανέλαβε το ρόλο του Ντετέκτιβ Danny "Danno" Williams στη νέα σειρά. Ο Caan εμφανίστηκε σε πολλές ταινίες, αλλά είναι περισσότερο γνωστός για το ρόλο του ως Scott Lavin στην τηλεοπτική σειρά "Entourage". Ο Caan είναι επίσης γιος ενός εικονιδίου του Χόλιγουντ, ηθοποιός James Caan. Ο Caan ήταν 34 όταν η νέα σειρά έκανε πρεμιέρα το 2010.

Ντετέκτιβ Chin Ho Kelly

Στη συνέχεια: Ο Χονολουλού-γεννημένος Kam Fong έπαιξε το ρόλο του Ντετέκτιβ Chin Ho Kelly στην αρχική "Χαβάη Five-O." Εν συνεχεία εμφανίστηκε σε δύο επεισόδια του "Magnum PI", το Hawaii-based show στο CBS που ακολούθησε την "Hawaii Five-O" μετά την ακύρωσή του. Ο Fong ήταν 50 ετών όταν η αρχική σειρά έκανε πρεμιέρα.

Τώρα: γεννήθηκε η Νότια Κορέα και ανατράφηκε η Νέα Υόρκη και η Πενσυλβάνια, ο ηθοποιός Ντάνιελ Ντα Κιμ ανέλαβε το ρόλο του Ντετέκτιβ Τσιν Χο Κέλι στη νέα σειρά. Ο Kim είναι γνωστός για τον ρόλο του ως Jin Kwon στην τηλεοπτική σειρά "Lost." Ο Kim ήταν χαρούμενος που ήταν σε θέση να παραμείνει στη Χαβάη μετά τη λήξη του "Lost". Ο Κιμ ήταν 42 ετών όταν η νέα σειρά έκανε πρεμιέρα.

Ντετέκτιβ Κονό / Κόνια Καλακούα

Στη συνέχεια, ο Ζουλού (Gilbert Francis Lani Damian Kauhi) που γεννήθηκε στη Χονολουλού έπαιξε το ρόλο του Kono Kalakaua στην αρχική σειρά. Στη συνέχεια εμφανίστηκε στο "Magnum PI" σε ρόλο επισκέπτη. Ο Zulu ήταν 31 ετών όταν η αρχική σειρά έκανε πρεμιέρα.

Τώρα: Το εγγενές Grace Park του Λος Άντζελες ανέλαβε το ρόλο του Ντετέκτιβ Κόνο Καλακάουα στη νέα σειρά. Παίζει την ανιψιά του πρωτότυπου χαρακτήρα. Το πάρκο είναι γνωστό για τους ρόλους του ως Lt. Sharon "Athena" Agathon και Sharon "Boomer" Valerii στη σειρά τηλεόρασης "Battlestar Galactica." Το πάρκο ήταν 36 όταν η νέα σειρά έκανε πρεμιέρα το 2010.

Το αυτοκίνητο

Στη συνέχεια: Το 1968 ο McGarrett ταξίδεψε στους δρόμους της Χονολουλού σε ένα μαύρο 1968 Mercury Parklane Brougham 4 πόρτες. Πολύ έγινε το πόσο μεγάλο ήταν το αυτοκίνητο για τη Χαβάη. Το αρχικό αυτοκίνητο καταστράφηκε σε ένα επεισόδιο το 1974 και αντικαταστάθηκε από ένα τριπλό μαύρο τετράπλευρο σκληρό στρώμα Marquis Brougham του 1974.

Τώρα: Ο γιος του, ο νέος Ντετέκτιβ Steve McGarrett, περιστασιακά εργάζεται για την αποκατάσταση του παλαιού σκληρού στύλου του 1974 Marquis Brougham του πατέρα του.