Πλοήγηση στο 'T'

Από όλες τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι επισκέπτες και οι πρόσφατες μεταμοσχεύσεις για να εξοικειωθούν με τη Βοστώνη , ίσως κανένας δεν είναι πιο αποθαρρυντικός παρά να μάθουν τα περίεργα και μερικές φορές απογοητεύσεις από την πλοήγηση στο μετρό της Βοστώνης. Το σύστημα της Αρχής Διαμετακόμισης της Μασαχουσέτης, που είναι πιο γνωστό ως «Τ», μπορεί να είναι ένα συγκεχυμένο μίγμα στάσεων, μεταφορών και παραπλανητικών πληροφοριών, εκτός αν καταλαβαίνετε μερικά από τα βασικά στοιχεία.

Εδώ είναι ένα αστάρι για να σας βοηθήσει να προσαρμόσετε.

Τα βασικά

Το Τ αποτελείται από πέντε ξεχωριστές γραμμές, κάθε μία από τις οποίες συνδέεται σε διάφορες τοποθεσίες της πόλης. Ένας επιβάτης μπορεί να οδηγήσει τον Τ με την αγορά ενός τσάρλι εισιτηρίου (που ονομάζεται μετά το 1948 λαϊκό τραγούδι, "Charlie στο MTA") στους περισσότερους σταθμούς.Αυτά τα εισιτήρια μπορούν να αγοραστούν για μεμονωμένες ή πολλαπλές βόλτες, ανάλογα με το χρονικό διάστημα μεταξύ χρήσεων. Μια μόνο βόλτα στο T κοστίζει $ 2,25.Μπορεί να αγοραστεί ένα μηνιαίο δελτίο, καλό για απεριόριστο μετρό και τοπικές διαδρομές με λεωφορείο για $ 84,50.Έχουν και άλλες εκπτώσεις για τους ηλικιωμένους, τους φοιτητές και τα παιδιά.

Πριν οδηγήσετε, δώστε ιδιαίτερη προσοχή στο χάρτη του μετρό για να πάρετε μια αίσθηση για το πού βρίσκεται η στάση σας, είτε θα πρέπει να μεταφέρετε ή όχι για να φτάσετε στον προορισμό σας και να προσπαθήσετε να αποκρυπτογραφήσετε αν θα χρειαστείτε ένα Outbound ή Εισερχόμενο τρένο.

Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικά πράγματα που περιμένουν από κάθε μια από τις πέντε γραμμές.

Πράσινη γραμμή

Δημοφιλείς προορισμοί στο δρόμο: Μουσείο Επιστημών, TD Garden, Κρατικό Κέντρο, Back Bay, Fenway Park , Πανεπιστήμιο της Βοστώνης, Πανεπιστήμιο Βορειοανατολικού Πανεπιστημίου, Κολέγιο Βοστόνης, Συμφωνική αίθουσα, Μουσείο Καλών Τεχνών, Boston Common, State House

Αυτό που είναι πλέον γνωστό ως Πράσινη Γραμμή ξεκίνησε ως το πρώτο υπόγειο μετρό της Αμερικής το 1897.

Σήμερα, η γραμμή αποτελείται από τέσσερις διαφορετικούς κλάδους. Είναι σημαντικό να σημειώσετε ποιο υποκατάστημα θα ακολουθήσετε όταν ταξιδεύετε προς τα δυτικά:

Όλα τα τρένα, εκτός από τον κλάδο Ε, μπορούν να παραληφθούν στον σταθμό Kenmore Square / Fenway Park. Για να πάρετε το Ε, πρέπει να κατεβείτε και να μεταφέρετε στο Σταθμό Copley. Όλοι οι κλάδοι μπορούν να παραληφθούν σε όλους τους σταθμούς πριν από αυτές τις στάσεις, οπότε βεβαιωθείτε και ελέγξτε ποιο τρένο επιβιβάζεστε. Καθένας, αργά ή γρήγορα, βρίσκει τον εαυτό του σε λάθος κλάδο της Πράσινης Γραμμής. Δυστυχώς, αν δεν αντιληφθείτε από τον Kenmore, όπου μπορείτε να πλοηγηθείτε μεταξύ των εισερχόμενων και των εξερχόμενων κομματιών, μπορεί να σας κοστίσει ένα επιπλέον κόμιστρο.

Τα τρένα που κυκλοφορούν προς τα δυτικά είναι ελεύθερα όταν βγαίνουν από το έδαφος. Για τους κλάδους Β, Γ και Δ, αυτή είναι η στάση μετά τον Kenmore. Για το E, είναι η στάση μετά την Prudential. Η Πράσινη Γραμμή συνδέεται επίσης με το Κόκκινο (Park Street), το Orange (North Station και Haymarket) και το Blue Lines (Κρατικό Κέντρο).

Κόκκινη γραμμή

Δημοφιλείς προορισμοί κατά μήκος του δρόμου: Πλατεία Χάρβαρντ, Τεχνολογικό Ινστιτούτο Μασαχουσέτης, Γενικό Νοσοκομείο Μασαχουσέτης, Νότιο σταθμό, Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης - Βοστόνη, Κοινόχρηστη Βοστώνη, Κρατικό Σπίτι

Η Κόκκινη Γραμμή ξεκινά από το σταθμό Alewife στο Cambridge και χωρίζεται σε δύο κλάδους μόλις φτάσει στο JFK / UMass.

Το πάρκινγκ γκαράζ MBTA διατίθεται στους σταθμούς Alewife, Braintree, Quincy Adams, North Quincy και Quincy Center. Η Κόκκινη Γραμμή συνδέεται επίσης με τη Γραμμή Γραμμής Γραμμής Γραμμής Γραμμής Γραμμής (Park Street) (Downtown Crossing) της Νότιας Γραμμής (Downtown Crossing).

Μπλε Γραμμή

Δημοφιλείς προορισμοί στο δρόμο: Revere Beach, Suffolk Downs, Διεθνές Αεροδρόμιο Logan , Ενυδρείο Νέας Αγγλίας, Κρατικό Κέντρο.

Αν ταξιδεύετε από Logan σε δημοφιλείς προορισμούς όπως το ενυδρείο ή το Faneuil Hall, το Blue Line είναι το καλύτερο στοίχημά σας. Για τους κατοίκους της πόλης που θέλουν να πιάσουν κάποιες καλοκαιρινές ακτίνες, η διαδρομή προς την παραλία Revere είναι εύκολη.

Πολλές από τις στάσεις μέσα στην πόλη είναι κοντά. Για παράδειγμα, εάν ψάχνετε να φτάσετε από το σταθμό Bowdoin στο ενυδρείο, είναι ένα πιο εύκολο περπάτημα από το να περάσετε χρόνο ή χρήματα στο τρένο για να φτάσετε εκεί.

Η μπλε γραμμή συνδέεται επίσης με την Orange Line (State Street) και την Πράσινη Γραμμή (Government Center).

Γραμμή πορτοκαλί

Δημοφιλείς προορισμοί κατά μήκος του δρόμου: TD Banknorth Garden, πλατεία Haymarket, διασταύρωση Downtown, Back Bay, Arboretum Arnold, Chinatown

Η γραμμή Orange εκτείνεται από το Μαλντεν προς την Τζαμάικα. Είναι μια βασική γραμμή που συνδέεται με πολλές από τις ζωντανές συνοικίες της πόλης, όπως το Chinatown, το Roxbury και το Downtown Crossing. Διασχίζει επίσης τουριστικούς προορισμούς όπως Back Bay και το tony South End.

Η Orange Line συνδέεται επίσης με την Πράσινη Γραμμή (North Station, Haymarket, Downtown Crossing), Blue Line (Κρατική), Κόκκινη Γραμμή (South Station) και Silver Line (Downtown Crossing, Chinatown, Ιατρικό Κέντρο Νέας Αγγλίας).

Ασημένια γραμμή

Δημοφιλείς προορισμοί στο δρόμο: Διεθνές Αεροδρόμιο Logan, Νότιο σταθμό, Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου, Downtown Crossing

Οι πιο πρόσφατες γραμμές του μετρό της Βοστώνης, η Silver Line αποτελείται πραγματικά από λεωφορεία - όχι από τρόλεϊ - που ταξιδεύουν σε μια ειδική λωρίδα τόσο πάνω όσο και υπόγεια.

Αν ψάχνετε να φτάσετε στο Logan από το κέντρο της Βοστώνης με τη δημόσια συγκοινωνία, η Silver Line είναι ο τρόπος να πάτε. Πάρτε το στο Νότιο Σταθμό και θα σας ρίξει στο συγκεκριμένο τερματικό σας μέσα σε 15 λεπτά.

Η μπλε γραμμή μπορεί επίσης να ληφθεί από το κυβερνητικό κέντρο στο Logan, ωστόσο, μόλις φτάσετε στο σταθμό Maverick, θα πρέπει στη συνέχεια να επιβιβαστείτε σε ξεχωριστό λεωφορείο για να σας μεταφέρει στο κατάλληλο τερματικό.

Η Silver Line συνδέεται επίσης με την Πράσινη Γραμμή (Boylston), την Κόκκινη Γραμμή (Downtown Crossing) και την Orange Line (Chinatown, Ιατρικό Κέντρο της Νέας Αγγλίας, Downtown Crossing).