Ημέρα Lei στη Χαβάη

Η Πρωτομαγιά είναι Ημέρα των Lei στη Χαβάη

Η προέλευση της ημέρας των Lei στη Χαβάη ανακαλύφθηκε στις αρχές του 1928 όταν ο συγγραφέας και ποιητής Don Blanding έγραψε ένα άρθρο σε μια τοπική εφημερίδα που υποδηλώνει ότι θα δημιουργηθούν διακοπές με επίκεντρο το Χαβανέζικο έθιμο της κατασκευής και της φόρμας του lei.

Ήταν συνάδελφος συγγραφέας Grace Tower Warren ο οποίος ήρθε με την ιδέα μιας αργίας την 1η Μαΐου σε συνδυασμό με την Πρωτομαγιά. Είναι επίσης υπεύθυνη για τη φράση: "Η μέρα είναι μέρα των Lei".

Εάν βρίσκεστε ποτέ στο Oahu την 1η Μαΐου, θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε αυτή τη χαβάη διακοπές από πρώτο χέρι για τον εαυτό σας.

Η πρώτη μέρα των Lei

Η πρώτη μέρα του Lei πραγματοποιήθηκε την 1η Μαΐου του 1928 και όλοι στη Χονολουλού ενθαρρύνθηκαν να φορούν λιοντάρια. Οι εορταστικές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στο κέντρο της πόλης με μουσικές εκδηλώσεις, εκθέματα και λαϊκούς διαγωνισμούς.

Το αστρονομικό δελτίο της Χονολουλού ανέφερε ότι «το λουλούδι ήταν λουλούδι με καλαμάκια από άχυρα και τσόχα, κοσμήματα διακοσμημένα με λιοντάρια, άνδρες και γυναίκες και τα παιδιά τους φορούσαν να κτυπηθούν στους ώμους τους». Το άγαλμα της Kamehameha επέκτεινε μια γιρλάντα maile και plumeria τον άνεμο από το εκτεταμένο χέρι του. Ο Λέων ξανακτύπησε το παλιό πνεύμα των νησιών (μια αγάπη για το χρώμα και τα λουλούδια, το άρωμα, το γέλιο και το aloha).

Το 1929, η Day Lei έγινε επίσημη αργία στο έδαφος, μια παράδοση που διακόπτεται μόνο κατά τα χρόνια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου και συνεχίζεται σήμερα.

Ημέρα των Lei σήμερα

Στο O'ahu, οι εορτασμοί της ημέρας του Lei βρίσκονται στο Queen Kapi'olani Park στην Ουάσιγκιτς.

Όπως και η παράδοση, οι δεκάδες συμμετοχές στον ετήσιο διαγωνισμό τοποθετούνται στο βασιλικό μαυσωλείο στο Nuuanu το επόμενο πρωί. Η πόλη και ο νομός Χονολουλού, Τμήμα Πάρκων & Αναψυχής, έχει λεπτομέρειες για τις εκδηλώσεις της ημέρας των 2016 ημερών, συμπεριλαμβανομένης της τελετής ανάληψης για το 2016 Lei Queen & το δικαστήριο της.

Οι εορτασμοί της ημέρας Lei δεν περιορίζονται μόνο στο O'ahu.

Υπάρχουν φεστιβάλ και εορτασμοί που βρίσκονται σε όλα τα μεγάλα νησιά της Χαβάης.

Στο νησί Hawai'i, το μεγάλο νησί , το ετήσιο φεστιβάλ Hilo Lei Day θα πραγματοποιηθεί την 1η Μαΐου από τις 10:00 π.μ. έως τις 3:00 μ.μ. Η γιορτή στην παλιά πλατεία της πόλης, στο πάρκο Kalakaua, ξεκινά με τη μουσική της Χαβάης, λαϊκές διαδηλώσεις και χαρακτηρίζει την κληρονομιά, την ιστορία και τον πολιτισμό του λαού. Ώρα: 10:00 π.μ. έως 3:00 μ.μ. στο πάρκο Kalakaua, Hilo. Ελεύθερη για το κοινό. Για περισσότερες πληροφορίες, καλέστε το 808-961-5711.

Πολλοί εορτασμοί πραγματοποιούνται επίσης σε τοπικά σχολεία. Τα δημοτικά σχολεία διοργανώνουν εορταστικές εκδηλώσεις με πρωταγωνιστές τους βασιλιάδες των βασιλιάδων, τις βασίλισσες και τις πριγκίπισσες.

Κάθε νησί έχει το δικό του νόμισμα

Όπως αναφέρθηκε στην ετικέτα "Δημοσιεύσεις της εβδομάδας" στην Ημέρα των Lei, "Πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται να πουν" σ 'αγαπώ ". Στη Χαβάη, παίρνουμε τα λόγια δίνοντας ένα lei ", εξηγεί η Marie McDonald. Ο εξειδικευμένος ειδικός Lei κέρδισε το μεγάλο βραβείο στον ετήσιο διαγωνισμό Day Day του Oahu και συγγραφέας του οριστικού εικονογραφικού βιβλίου ιστορίας για τη lei art, Ka Lei. "Το να δώσεις ένα λιοντάρι επιτρέπει σε κάποιον να γνωρίζει ότι αγαπάς, σέβεσαι και τιμάς. Αν και ένα λουλούδι λιοντάρι διαρκεί λίγο, η σκέψη πίσω του παραμένει."

Κάθε ένα από τα μεγαλύτερα νησιά της Χαβάης έχει ένα λιοντάρι, το δικό του.

Χαβάη: Lehua. Τα άνθη του προέρχονται από το δέντρο `ohi`a lehua που αναπτύσσεται στις πλαγιές των ηφαιστείων στο Μεγάλο Νησί. Τα λουλούδια του, συνήθως κόκκινα, αλλά βρίσκονται επίσης σε λευκό, κίτρινο και πορτοκαλί, είναι ιερά στην Πελέ, τη θεά των ηφαιστείων.

Kauai: Mokihana. Στην πραγματικότητα ένα φρούτο, τα μωβ μούρα αυτού του δέντρου που βρίσκεται μόνο στο Kauai είναι αρμαθιές σαν χάντρες και συχνά υφαντά με σκέλη maile. Τα μούρα έχουν άρωμα γλυκάνισου και είναι μακράς διαρκείας.

Kaho'olawe : Hinahina. Βρίσκονται στις παραλίες Kaho`olawe, οι μίσχοι και τα λουλούδια αυτού του ασημί γκρι εργοστάσιο πλέκονται μαζί για να σχηματίσουν αυτό το lei.

Lanai: Kaunaoa. Τα ελαφρά πορτοκαλί νήματα που μοιάζουν με νήμα της παραισθητικής αυτής αμπέλου συγκεντρώνονται σε χούφτες και στριφογυρίζονται μαζί για να σχηματίσουν το lei.

Μάουι: Λόκελι. Το ροζ lokelani ή το "τριαντάφυλλο του ουρανού" είναι γλυκάνισο και πολύ λεπτό.

Μολοκάι: Κούκουι. Τα φύλλα και τα λευκά λουλούδια και μερικές φορές τα καρύδια από το ασημί-πράσινο kekui, ή candlenut, δένδρο πλέκονται μαζί για να κάνουν αυτό το lei.

Ni'ihau: Pupu. Τα λευκά κοχύλια pupu που βρέθηκαν κατά μήκος της ακτογραμμής αυτού του βραχονησικού νησιού διαπερνούν και στοιβάζονται σε σχοινιά για να σχηματίσουν αυτό το lei.

O'ahu: "Ilima. Αυτό το κίτρινο / πορτοκαλί lei είναι βελούδινο, χαρτί λεπτό και πολύ λεπτό. Μερικές φορές ονομάζεται βασιλικό νόμισμα επειδή φορούσαν κάποτε μόνο οι υψηλοί αρχηγοί.

Ελπίζουμε να απολαμβάνετε τη μέρα σας το Lei εάν είστε στη Χαβάη ή αλλού!

> Πρόσθετη ανάγνωση και πιστώσεις:

> Ένας οδηγός τσέπης για το Χαβάη Λίβα: Μια παράδοση του Aloha
Ένα βιβλίο του Ronn Ronck. Δημοσιεύθηκε από την Booklines Hawaii Ltd.

> Πυξίδα Αμερικάνικος οδηγός: Hawai'i
Ένα βιβλίο της Moana Tregaskis. Δημοσιεύθηκε από την Compass American Guides, Inc.

> Χαβάης Λουλούδι Lei Κάνοντας
Ένα βιβλίο από > Adren > J. Bird, Josephine Puninani Kanekoa Bird, J. Puninani ka Bird. Δημοσιεύθηκε από το Πανεπιστήμιο της Χαβάης Press.

> Λήψη Χαβάης Lei: Οδηγός ανά δευτερόλεπτο
Ένα βιβλίο του Laurie Shimizu Ide. Δημοσιεύθηκε από την Αμοιβαία Δημοσίευση.

> Ka Lei
Ένα βιβλίο της Marie McDonald. Δημοσιεύθηκε από την Booklines Χαβάη. Επί του παρόντος, δεν έχει εκτυπωθεί.

Κάντε κράτηση για το ταξίδι σας

Ελέγξτε τις τιμές για τη διαμονή σας σε Χονολουλού / Ουακίκι με TripAdvisor