Γιατί ο Πύργος της Τρομοκρατίας είναι ένας από τους καλύτερους γύρους της Disney

Ο Πύργος της Τρομοκρατίας είναι ένα κλασικό θεματικό πάρκο της Disney. Συνδυάζοντας μια συναρπαστική διαδρομή ελεύθερης πτώσης, εκθαμβωτικά εφέ και μια εμπνευσμένη και θυμωμένα έξυπνη ιστορία βασισμένη στην τηλεοπτική σειρά "The Twilight Zone", η Disney Imagineers δημιούργησε μια βόλτα που, όπως και μερικά εκλεκτά αξιοθέατα E-Ticket , είναι πολύ μεγαλύτερη από το άθροισμα των τμημάτων του.

Για όσους είναι αρκετά μεγάλοι για να θυμούνται την πρωτότυπη εκπομπή "The Twilight Zone" (ή όσοι νέοι καταλαβαίνουν αρκετά για να το ανακαλύψουν πιο πρόσφατα), απλά ο ήχος της φωνής του Rod Serling λέγοντας "Έχετε μόλις εισέλθει ... το Twilight Ζώνη ", αρκεί για να σας δώσει μια κακή περίπτωση των βουητών. Ένας κύριος αφηγητής, ο Σέρλινγκ δημιούργησε ασπρόμαυρα μίνι δράματα που, μέσα από τις λεπτές περιπλοκές και την υποκείμενη παρουσίαση, ήταν πιο μυτερά και σπορ σπονδυλωτά από τα τεχνικά χρώματα που περνούν τις ταινίες τρόμου αυτές τις μέρες.

Ο Πύργος της Τρομοκρατίας αναπαράγει τον Zeitgeist της Ζώνης και επικαλείται την ίδια αίσθηση της προκαταλήψεως εκτός λειτουργίας ως την παράσταση. Αντί να παρακολουθούν παθητικά ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα, οι επισκέπτες γίνονται ενεργά συμμετέχοντες σε ένα "χαμένο επεισόδιο".

Ο Serling ορίζει το Στάδιο

Η διασκέδαση αρχίζει στην ουρά. Οι διάδρομοι είναι κακοδιατηρημένοι και οι κήποι είναι κατάφυτοι. Το τεράστιο Hollywood Tower Hotel είναι ταυτόχρονα κομψό, υποδηλώνει την προέλευση του Art Deco και απειλητική. Η φθαρμένη, καμένη πρόσοψή της θέτει την ιστορία σε κίνηση. κάτι φρικτό προφανώς έπληξε το αρχοντικό κτίριο.

Και οι κραυγές που εκπέμπονται κάθε ένα λεπτό από τους ανώτερους ορόφους δείχνουν ότι υπάρχει κάτι φοβερό στο εσωτερικό του κτιρίου.

Μέσα στο λόμπι, οι σκονισμένες αποσκευές παραμένουν αγνοημένες, ένα ποτήρι κρασιού παραμένει μισό τελείωμα και άλλες ενδείξεις αποκαλύπτουν ότι οι φιλοξενούμενοι και οι υπάλληλοι του ξενοδοχείου χτύπησαν μια βιαστική υποχώρηση πριν από πολλά χρόνια. Στο μπροστινό μέρος της γραμμής, οι αναβάτες μπορούν να δουν τις παραμορφωμένες πόρτες των ανελκυστήρων. Οι μη καμπαναριόδες στέλνουν μικρές ομάδες στους ανελκυστήρες και σε μια δυσοίωνη βιβλιοθήκη.

Τα φώτα σβήνουν, μια vintage τηλεόραση αναβοσβήνει και ο Rod Serling θέτει το σκηνικό. Απαραίτητη η ύφανση των πραγματικών λήψεων της Ζώνης Twilight με σκηνές που δημιουργήθηκαν για την έλξη (hey, πώς θα το έκαναν αυτό; ο Serling είχε πεθάνει εδώ και χρόνια πριν κατασκευαστεί η διαδρομή), ο οικοδεσπότης εξηγεί ότι το 1939, ένα τεράστιο πλήθος κεραυνού έπληξε το ξενοδοχείο κατά τη διάρκεια καταιγίδας. Μεταξύ των πολλών μικρών πινελιών που κάνουν την κούρσα κλασική, ένας κεραυνός κτυπά έξω από το "παράθυρο" της βιβλιοθήκης σε συγχρονισμό με την αστραπή στην οθόνη της τηλεόρασης. Ο Σέρλιν εξηγεί ότι κατά τη στιγμή της πρόσκρουσης, οι επισκέπτες του ξενοδοχείου και η καμπάνα στους ανελκυστήρες εξαφανίστηκαν ανεξήγητα. Έτσι, βέβαια, μας στέλνουμε στους ανελκυστήρες - και στη Ζώνη Λυκόφωτος.

Μια πόρτα στο πίσω μέρος της βιβλιοθήκης ανοίγει και οι αναβάτες ανακατεύονται στους ανελκυστήρες εξυπηρέτησης στο υπόγειο του ξενοδοχείου.

Μια άλλη γραμμή σχηματίζεται ως επισκέπτης άνεμος παρελθόν παλιά ηλεκτρικά πάνελ, τρελό μοτέρ ανελκυστήρα, και άλλα περίεργα, υπέροχα κομμάτια. Τα μέλη του cast βοηθούν τους αναβάτες να επιβιβαστούν στον ανελκυστήρα και να ασφαλίσουν τις ζώνες ασφαλείας τους πριν προσφέρουν τις προσφορές τους.

Πηγαίνοντας κάτω (και πάνω και κάτω και ...)

Ορισμένα άγρια ​​φαινόμενα λαμβάνουν χώρα πριν από τις μεγάλες σταγόνες. Είναι κρίμα που, για χάρη λίγων νευρικών κρουστών, μερικοί από τους συναρπαστικούς φιλοξενούμενους (γνωστούς και ως "wimps") δεν θα μπορούσαν ποτέ να βιώσουν αξιοθέατα όπως ο Πύργος της Τρομοκρατίας ή το Splash Mountain. Εάν βρίσκεστε στη γραμμή, θα σας ενθάρρυνα να δημιουργήσετε το θάρρος τουλάχιστον μια φορά, ώστε να μπορείτε να απολαύσετε όλα όσα προηγούνται των freefalls. Είναι πραγματικά εκπληκτικό.

Ανάμεσα στα κυριώτερα σημεία, τα φαντάσματα των εξαφανισμένων επισκεπτών του ξενοδοχείου και η καμπάνα εμφανίζονται στο τέλος ενός διαδρόμου που υποκινεί τους αναβάτες να τους ενώσουν.

Εξαφανίζονται μετά από μια αστραπή. Στη συνέχεια, ο διάδρομος εξαφανίζεται και μετατρέπεται σε ένα μελάνι μαύρο αστέρι τομέα.

Τα αυτοκίνητα του ανελκυστήρα κινούνται οριζόντια μέσα από το τι αποκαλεί η Disney την "πέμπτη διάσταση" σε έναν δεύτερο φρεάτιο του ανελκυστήρα, όπου καταβροχθίζουν και ανεβαίνουν αρκετούς χρόνους. Είναι μυαλά που κρέμεται να κρεμάσει καθώς ο ανελκυστήρας κινείται προς τα εμπρός προς την επικείμενη καταστροφή. (Επ'ευκαιρία, η Disney δημιούργησε ένα δεύτερο πύργο της τρομοκρατίας στην Disney California Adventure.Αυτή ήταν ουσιαστικά η ίδια με την έκδοση της Florida, εκτός από το ότι δεν περιλάμβανε το οριζόντιο στοιχείο της "πέμπτης διάστασης". προς τους (υπέροχους) Κηδεμόνες του Γαλαξία - Αποστολή: BREAKOUT)

Η εμπειρία της ελεύθερης πτώσης είναι ουσιαστικά η ίδια με οποιοδήποτε αριθμό πύργων που βρίσκονται σε πολλά θεματικά πάρκα και πάρκα ψυχαγωγίας. Η διαφορά είναι ότι η λογική χρήση των ήχων, το σκοτάδι του βήματος, τα οπτικά εφέ όπως τα αστεροειδή πεδία και άλλα κόλπα προσδίδουν μια συναρπαστική ιστορία και ψυχολογική επένδυση στην έλξη που ανακάμπτει σημαντικά τις συγκινήσεις, τις κραυγές και την απόλυτη απόλαυση.

Οι αναβάτες πέφτουν κατακόρυφα και πυροβολούν τον πύργο αρκετές φορές. Οι σταγόνες που υποβοηθούνται με κινητήρα αναγκάζουν τους ανελκυστήρες να πέφτουν γρηγορότερα από την ελεύθερη πτώση. Μέσα από τα στεναγόμενα καλώδια και τα κουνιστά αυτοκίνητα, τα παράθυρα στην κορυφή του πύργου ανοίγουν μερικές φορές για να δώσουν στους αναβάτες μια ματιά 13ου ορόφου για το πτηνό πριν πέσουν. Οι κραυγές που προέρχονται από τα παράθυρα αντηχούν σε όλο το πάρκο.