Τι είναι το E-Ticket Ride;

Έχει κάτι να κάνει με την ιστορία της Disney Theme Parks

Στις πρώτες μέρες της Disneyland και της Disney World , οι επισκέπτες πλήρωναν μια ονομαστική χρέωση για να εισέλθουν στα πάρκα και στη συνέχεια αγόραζαν μεμονωμένα εισιτήρια για τις βόλτες και τα αξιοθέατα. Τα πάρκα προσέφεραν επίσης βιβλία εισιτηρίων τα οποία τους συνδύαζαν σε τιμή έκπτωσης. Η Disney βαθμολόγησε τις διαδρομές της από το "A" έως το "E" και πρόσφερε αντίστοιχα εισιτήρια.

Εκείνες που φέρουν την ένδειξη "A", όπως η μηχανή πυρκαγιάς που ταξίδεψε πάνω και κάτω Main Street ΗΠΑ, ήταν τα πιο χαμηλά και λιγότερο ακριβά αξιοθέατα.

Προχωρώντας το αλφάβητο, τα αξιοθέατα ήταν ολοένα και πιο δημοφιλή, εξελιγμένα και κοστίζουν περισσότερο για να οδηγούν. Ένα εισιτήριο "Ε", το οποίο επέτρεψε την είσοδο σε βόλτες όπως οι Bobrobs Matterhorn και οι Πειρατές της Καραϊβικής , ήταν το πιο πολυπόθητο. Όταν οι επισκέπτες χρησιμοποίησαν τα δελτία εισιτηρίων τους, θα έκαναν προσεκτικά τα εισιτήρια "Ε".

Μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του '80, η Disney έπαυσε να χρησιμοποιεί τα ατομικά εισιτήρια και καθιέρωσε μια πολιτική αμοιβής-μιας τιμής και απεριόριστης διαδρομής. Παρόλο που τα ίδια τα εισιτήρια έχουν περάσει πολύ, ο όρος "E-Ticket" διαρκεί. Εκτός από την αναφορά στο creme de la creme των αξιοθέατων της Disney και των βόλτες στο πάρκο εν γένει, ένα E-Ticket χρησιμοποιείται επίσης για να περιγράψει οτιδήποτε θεωρείται ότι είναι μεταξύ των καλύτερων (ή μεγαλύτερων, πιο συναρπαστικών κλπ.) Του είδους του . Παρόμοιες φράσεις ή λέξεις περιλαμβάνουν την καλύτερη Κυριακή, ελίτ, πρωταρχική, έξοχη, πρώτης τάξεως και τρομερή.

Με την ευκαιρία, σχεδόν όλα τα πάρκα ψυχαγωγίας και θεματικά πάρκα χρησιμοποίησαν εισιτήρια μέχρι τη δεκαετία του 1980.

Κάποιοι θα προσέφεραν μια επιλογή αμοιβής-μία-τιμή, αλλά ένα σύστημα πληρωμής ανά διαδρομή ήταν το κυρίαρχο επιχειρηματικό μοντέλο. Σε αντίθεση με τη Disneyland και το Disney World, πολλά πάρκα προσφέρθηκαν δωρεάν και είχαν πολιτική ανοιχτής πύλης.

Αντί να χρησιμοποιούν εισιτήρια με κωδικό αλφάβητο, τα περισσότερα πάρκα θα διαφοροποιούν τον αριθμό των εισιτηρίων που απαιτούνται για να επιβιβαστούν στις διαδρομές του.

Οι παίκτες μπορεί να χρειαστεί να περάσουν πάνω από ένα εισιτήριο για ένα παιδικό ταξίδι χαμηλού προφίλ, για παράδειγμα. Μπορεί όμως να χρειαστούν τρία εισιτήρια για μια πιο συναρπαστική επίπεδη βόλτα και πέντε εισιτήρια για να κερδίσει μια θέση στο κυματοδρομικό παζάρι του πάρκου (έκδοση της διαδρομής με το ηλεκτρονικό εισιτήριο).

Υπάρχει ακόμα μια χούφτα πάρκων χρησιμοποιώντας ένα σύστημα πληρωμής ανά διαδρομή. Πρόκειται κυρίως για παραδοσιακά πάρκα ψυχαγωγίας όπως το Knoebels στην Πενσυλβανία και το παραθαλάσσιο πάρκο Family Kingdom στη Μυρτλ Μπιτς της Νότιας Καρολίνας. Αυτά και άλλα πάρκα αμοιβής ανά διαδρομή δεν χρεώνουν εισδοχή για είσοδο. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για αυτά στο άρθρο μου, " Δωρεάν Θεματικά Πάρκα ". Τα καρναβάλια και οι εκθέσεις συνήθως χρησιμοποιούν ένα σύστημα πληρωμής ανά διαδρομή.

Κατά κάποιο τρόπο, το σύστημα εισιτηρίων θα μπορούσε να θεωρηθεί πιο δίκαιη για τους επισκέπτες που θέλουν μόνο να πάρουν σε λίγες βόλτες. Οι γονείς ή οι παππούδες, για παράδειγμα, μπορεί να θέλουν να πάρουν τα παιδιά ή τα εγγόνια τους για να απολαύσουν τις βόλτες ενός πάρκου, αλλά δεν έχουν καμία πρόθεση να επιβιβαστούν στον εαυτό τους. Και πάλι, το μοντέλο αμοιβής-μιας τιμής επιτρέπει στους πολεμιστές ποδηλασίας να τσακίσουν σε τόσες βόλτες, E-Ticket ή άλλως, όπως μπορούν μέσα σε μια μέρα. Για αυτούς, η εξάλειψη των εισιτηρίων σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να συνεχίσουν να φτάνουν για τα πορτοφόλια τους και μπορούν να έχουν μεγάλη αξία καταβάλλοντας μία φορά στην πύλη.

E-Ticket Παραδείγματα

Όταν η Disneyland άνοιξε για πρώτη φορά, τα E-Tickets θα μπορούσαν να αγοραστούν μεμονωμένα για 50 ¢. Ορισμένα από τα πραγματικά αξιοθέατα της Disneyland για το E-Ticket περιελάμβαναν:

Οι σύγχρονες διαδρομές με το E-Ticket της Disney περιλαμβάνουν:

Παραδείγματα άλλων εκδρομών για εισιτήρια της Disney