Πρέπει να οδηγήσετε Indiana Jones περιπέτεια στη Disneyland

Κοίτα στον Ναό του Απαγορευμένου Ματιού

Μια εξάσκηση E-Ticket de force, η Indiana Jones Adventure βυθίζει τους επισκέπτες στον κόσμο της δημοφιλούς κινηματογραφικής σειράς με τη χρήση των πρωτοποριακών Enhanced Motion Vehicles της Disney, εξαιρετικά περίτεχνα σύνολα και εκπληκτική σειρά επιδράσεων. Αντί να αναδιατυπώσει μία από τις ιστορίες του κινηματογράφου, δημιουργεί ένα νέο οικόπεδο και εκτοξεύει αναβάτες σε πρωταγωνιστικούς ρόλους. Είναι ένα από τα κορυφαία επιτεύγματα του Imagineering.

Προηγούμενες πληροφορίες

Τα (απαγορευμένα) μάτια το έχουν

Η επίτευξη των έξυπνων ενισχυμένων οχημάτων κίνησης είναι μια περιπέτεια από μόνη της.

Υπάρχουν λόγοι για τους οποίους η ουρά της Indiana Jones είναι απίστευτα μεγάλη. Για ένα, η διαδρομή προσελκύει τεράστια πλήθη και απαιτεί μακρά γραμμή για να φιλοξενήσει τις μάζες. Πιο σημαντικά, όμως, τα πεζοδρόμια είναι απαραίτητα για να μετακινηθούν οι επισκέπτες στο κτίριο βόλτα που βρίσκεται έξω από τα αρχικά όρια του πάρκου.

Με σχεδόν κανένα χώρο για να επεκταθεί μέσα Disneyland, το πάρκο έχτισε την έλξη σε ένα προηγούμενο χώρο στάθμευσης πέρα ​​από την κρουαζιέρα ποταμών ζούγκλα.

Για να εγκλιματιστούν στην ιστορία, στην οποία φιλοξενούνται οι επισκέπτες όπως οι τουρίστες της δεκαετίας του 1930 που επισκέπτονται έναν αρχαίο ναό που έχει ανακαλύψει ο αρχαιολόγος / δράκος πολιτικός Ιντιάνα Τζόουνς, κινούνται μέσα από σπήλαια προπνοής διακοσμημένα με τρεμοπαίζει, μυστηριώδη χαρακτικά, τους σκελετούς και άλλες εκτροπές που σκοτώνουν το χρόνο. Το πέρασμα τελειώνει σε μια αίθουσα πριν από την εμφάνιση, που διαθέτει ρεκόρ τηλεοπτικών ρεπορτάζ για να ρυθμίσει τη βόλτα. Φαίνεται ότι η περιοχή ανασκαφής του Indy έχει γίνει ένα διάσημο σημείο διακοπών. Οι τουρίστες συρρέουν για να δουν το ιερό με τους φημισμένους θησαυρούς και τις μυστικιστικές δυνάμεις. Όμως, το ενημερωτικό δελτίο προειδοποιεί (με μια πολύ προφανή δόση θεματικού πάρκου να οδηγήσει την καταστροφή των πλημμυρών), οι επισκέπτες ΔΕΝ πρέπει να κοιτάξουν στα μάτια του είδωλου του ναού, της Μάρας, ή θα τους προκαλέσουν μια αρχαία κατάρα. Εξ ου και το όνομα του ιερού - και ο υπότιτλος της έλξης: ο Ναός του Απαγορευμένου Ματιού.

Οι οδηγοί επιβιβάζονται στα οχήματα από μία από τις δύο πλατφόρμες φόρτωσης. Η πρώτη σκηνή μεταφέρει τους επισκέπτες στο Επιμελητήριο του Πεπρωμένου για μια συνάντηση πρόσωπο με το γιγαντιαίο πρόσωπο με τη Μάρα. Μία από τις τρεις πόρτες ανοίγει και τα οχήματα κινούνται προς ένα θολά φως που είναι - το πήρατε - το απαγορευμένο μάτι.

Έχοντας πυροδοτήσει την κατάρα, όλη η κόλαση σπάει χαλαρά. Ο φωτισμός σκασίλει, τα φίδια γέρνουν (γιατί πάντα πρέπει να είναι φίδια, πράγματι), και άλλες φρικαλεότητες προκύπτουν.

Όπως μια (Γίγαντα) Rolling Stone

Η πραγματική πορεία των γεγονότων διαφέρει ελαφρώς για κάθε γύρο. Σύμφωνα με τη Disney, τα οχήματα με βιντεοκάμερες, τα οποία διαθέτουν ενσωματωμένους υπολογιστές που τους ελέγχουν ανεξάρτητα μέσω της έλξης, είναι σε θέση να μεταφέρουν 160.000 διαφορετικές παραλλαγές κινήσεων και ενεργειών. Τα εξελιγμένα οχήματα δεν μοιάζουν με τίποτα που προηγείται και φαίνεται να υιοθετούν μια δική τους προσωπικότητα. Όταν συναντούν τα φίδια, για παράδειγμα, ανατριχιάζουν και αναπαύονται με τον ίδιο τρόπο όπως και οι επιβάτες τους.

Μέσα στο χάος, έρχεται στη διάσωση ένας παλιός φίλες. Ένα εντυπωσιακά ζωντανό animatronic Indiana Jones παρεμβαίνει και επιχειρεί να κατευθύνει τους επισκέπτες στην ασφάλεια.

Οι περισσότερες καταστροφές ξεδιπλώνουν, όμως, καθώς τα οχήματα διασχίζουν μια γκρεμίσια γέφυρα πάνω από το σπήλαιο του Bubbling Death (για ποιο λόγο πρέπει πάντα να σβήνουν το θάνατο;) και μετακινούνται σε ένα δωμάτιο γεμάτο σφάλματα - ewww! - και μια σπηλιά όπου τα δηλητηριώδη βέλη σφύζουν μέσα σε ίντσες των αναβατών - eeahhh! Η διαδρομή είναι μεγάλη στο να χρησιμοποιείτε το σκοτάδι και τις στιγμιαίες εκρήξεις φωτός για να αυξήσετε την ένταση και να προσθέσετε τον αποπροσανατολισμό της κακής κατεύθυνσης. Ο ενσωματωμένος ήχος, ο οποίος περιλαμβάνει το γνωστό αποτέλεσμα του Indiana Jones διανθισμένο με άλλες πρωτότυπες μουσικές και ηχητικές εφέ, προσθέτει επίσης στο δράμα.

Ο Indy καταλήγει σε μια απίστευτη σκηνή που χαρακτηρίζει τον γιγαντιαίο ογκόλιθο από την πρώτη ταινία. Αν και οι φιλοξενούμενοι κατανοούν ορθολογικά ότι πρόκειται για βόλτα και ότι δεν διατρέχουν κανένα πραγματικό κίνδυνο, το αποτέλεσμα είναι τόσο καλά κατασκευασμένο, δεν μπορεί παρά να αντιδράσει με το πάπια και να σκεφτεί ότι ο επόμενος ογκόλιθος τους πρόκειται να τα ισοπεδώσει. Εκτός από το να γίνουμε τηγανίτες (δεν θα δώσω τι συμβαίνει), οι επισκέπτες στρογγυλεύουν για μια τελική αποβολή από τον Indy. Αν η περιοχή εκφόρτωσης υποστηρίζεται (ειδικά εάν μόνο μία πλευρά της διαδρομής λειτουργεί σε λιγότερο γεμάτες ημέρες), τα οχήματα παραμένουν στην τελευταία σκηνή με τον χαρακτήρα του Indiana Jones. Αφού λέει τη γραμμή του, είναι περίεργο να βλέπεις το animatronic Jones να κινείται επανειλημμένα και λίγο αδέξια να περιμένει το επόμενο όχημα.

Υπάρχει μια παρόμοια έλξη Indiana Jones στο Τόκιο Disney Sea, το δεύτερο πάρκο στο θέρετρο της Disney στο Τόκιο. Αυτή η διαδρομή ονομάζεται Temple of the Crystal Skull. Ενισχυμένη τεχνολογία Motion Vehicle χρησιμοποιείται επίσης στην έλξη Dinosaur (πρώην γνωστή ως Countdown to Extinction) στο Animal Kingdom της Disney.