Ένας οδηγός για τα 10 καλύτερα πάρκα στο Σιάτλ

Σε μια πόλη που περιβάλλεται από φυσική ερημιά - χιονισμένα βουνά, δασωμένα νησιά, και αλατισμένα και γλυκά νερά - ποια είναι η ανάγκη πάρκων; Γιατί δημιουργούν μικρά οικόπεδα περιορισμένης και τεχνητής φύσης όταν το πραγματικό πράγμα είναι τόσο κοντά στο χέρι; Οι ιδρυτές του Σιάτλ φαινόταν να έχουν μοιραστεί αυτή τη νοοτροπία, και τα πάρκα της πόλης κατά συνέπεια εμπίπτουν σε δύο κατηγορίες: μεγάλες, εκτεταμένες και φυσικές εναντίον μικροσκοπικών και τακτοποιημένων.

Και οι δύο είναι πολύτιμες για τη ζωή της πόλης και εξασφαλίζουν ότι εκείνοι που ζουν εδώ (ή απλά να σταματήσουν) έχουν άφθονο πράσινο χώρο για να διαλέξετε.

Πέντε Μεγάλα "Μεγάλα" Πάρκα

Discovery Park

Το 534-στρεμμάτων Discovery Park είναι εύστοχα ονομάζεται. Μια επίσκεψη υπάρχει ένα ταξίδι της ανακάλυψης. Μια χούφτα πλακόστρωτα και χωματόδρομοι, ένας μεγάλος χώρος παιχνιδιού και ένα πολιτιστικό κέντρο Native American είναι πραγματικά τα μόνα σημάδια του ανθρώπου σε αυτό το ωμό και όμορφο πάρκο. Βρίσκεται στο τέλος της χερσονήσου Magnolia, το πάρκο περιλαμβάνει πυκνά δάση, έλος και ακανόνιστη ακτογραμμή, καθώς και μια μεγάλη ποικιλία άγριων ζώων, συμπεριλαμβανομένου του κογιότ και της περιστασιακής αρκούδας.

Πάρκο εθελοντών

Το πιο κλασσικό πάρκο του Σιάτλ, το Volunteer Park σχεδιάστηκε από τους Olmstead Brothers και διαθέτει ένα σκηνικό ορόσημο, έναν όμορφο αναρριχητικό πύργο νερού από τούβλα και καταπληκτικές γραμμές θέασης στο Mt. Rainier. Πιο χρηστικό είναι η πισίνα του, τέσσερα γήπεδα τένις και γήπεδα.

Βρίσκεται στο βόρειο άκρο του Καπιτώλιου , το πάρκο φιλοξενεί τα πάντα, από γάμους έως βιντεοσκοπήσεις σε εκδηλώσεις της Γεωργιανής Εταιρείας. Φέρτε μια ρακέτα, ένα πικνίκ ή μια ημερομηνία. Ή και τα τρία.

Seward Park

Από την κορυφή, το Seward Park είναι μια περίεργη περιοχή. Μια δασώδης χερσόνησος έξω από πυκνοκατοικημένο νότιο Σιάτλ σε ορθή γωνία και εκτείνεται στη Λίμνη Ουάσιγκτον.

Αν το Σιάτλ ήταν το Sim City φαίνεται ότι είναι σφάλμα ή σφάλμα παίκτη. Δεν υπήρχε σφάλμα, ωστόσο, το Seward Park ήταν μέρος των πολύπλοκων σχεδίων του Olmsteads για το πάρκο της πόλης και υποσχέθηκε ότι θα ήταν μια ανάπαυλα που περιβάλλεται από λίμνη για μια ζεστή και πολυσύχναστη πόλη. Το κόσμημα στέμμα είναι τα 100 + στρέμματα παλαιών δασών ανάπτυξης, μια έλλειψη ακόμη και σε κρατικά και εθνικά πάρκα. Δυστυχώς για τους λάτρεις του William Seward, το καταστατικό του υπουργού Εξωτερικών του Lincoln παραμένει στο Volunteer Park, χωρίς να μετακομίζει ποτέ στο ομώνυμο του.

Ραβέννα και πάρκα Cowen

Επισήμως δύο ξεχωριστά πάρκα, η Ραβέννα και το Cowen χωρίζονται από μια βαθιά χαράδρα και συνδέονται με μερικά από τα πιο συναρπαστικά μονοπάτια που θα δείτε στα μεγάλα όρια της πόλης. Τμήματα του πάρκου είναι πλήρως εξημερωμένα, με μεγάλη παιδική χαρά και συναρπαστική επικίνδυνη γραμμή φερμουάρ, αλλά πολλά είναι αφιερωμένα στην άθικτη άγρια ​​φύση, συμπεριλαμβανομένου ενός υγροτόπου. Ο καλύτερος τρόπος να γνωρίσετε την Ραβέννα / Cowen; Προχωρήστε στο ένα και κάντε την αποστολή σας να βρείτε το άλλο. Δεν υπάρχει κανένας σωστός τρόπος και κανένας λανθασμένος τρόπος.

Χρυσοί Κήποι

Ένα καλοκαίρι αγαπημένο, Golden Gardens είναι η λιγότερο τουριστική αδελφή της Alki, μακρύτερα από το πεπατημένο μονοπάτι και λίγο πιο τραχιά. Περισσότερο από την απέραντη παραλία, το Golden Gardens εκτείνεται πέρα ​​από το σιδηρόδρομο εργασίας και περιλαμβάνει υγρότοπους και δασωμένα μονοπάτια πεζοπορίας.

Η παραλία είναι το κύριο αξιοθέατο, και ένα καλοκαιρινό βράδυ εδώ είναι μια πραγματική απόλαυση. Οι Σιάτλες είναι γνωστό ότι ξεσηκώνονται στο χειροκρότημα στο τέλος ενός ιδιαίτερα πανέμορφου ηλιοβασιλέματος. Αν αυτό ακούγεται σαν τον ουρανό για εσάς, το Golden Gardens είναι το σημείο σας.

Πέντε Μεγάλα "Μικρά" Πάρκα

Τασκένδη

Τι είναι αυτό? Η πρωτεύουσα του Ουζμπεκιστάν στη μέση του Καπιτωλίου; Στην πραγματικότητα, το πάρκο Τασκένδη έχει το όνομά του από μία από τις πολλές αδελφές πόλεις του Σιάτλ. Μια τέλεια μικρή αστική όαση, με παιδική χαρά, ως επί το πλείστον φιλικές παραμονές, και δωρεάν Wi-Fi. Ένα τέλειο μέρος για ένα βιβλίο, έναν καπνό ή λίγο στιγμιαίο προβληματισμό.

Magnolia Park

Το Kerry Park μπορεί να έχει ελαφρώς καλύτερη θέα, αλλά το Magnolia Park το ξεχωρίζει. Λίγοι γνωρίζουν για το σημείο, πολύ λιγότερο το καταφέρνουν τόσο μακριά. Όμως η θέα του ήχου και του κέντρου της πόλης είναι εκπληκτική, όπως και η κλίση προς το βράχο της θάλασσας.

Τα ψηλά δέντρα δεν είναι δέντρα Magnolia, αλλά τα δέντρα Madrona, τα οποία αναγνωρίστηκαν λανθασμένα από το πλοίο του κόμματος του Βανκούβερ.

Πάρκο Freeway

Ένα από ένα είδος αστικού πάρκου, υπάρχει πολύ λίγα που είναι φυσικό για το Freeway Park. Μια σειρά κλιμακωτών κλιμακοστασίων, επιθετική αρχιτεκτονική σκυροδέματος και ο ατελείωτος, κάπως αγχωτικός βρυχηθμός των διακρατικών σταθμών κάνουν αυτό το μοναδικό πάρκο μια γεύση που έχει αποκτηθεί. Κάποιοι Σιάταλοι διαμαρτύρονται για τον τόπο, αλλά πραγματικά, υπάρχει καλύτερη χρήση ενός σκοτεινού σημείου κάτω από έναν υπερυψωμένο αυτοκινητόδρομο; Και αν θέλετε να εξασκήσετε το parkour σας, πιθανότατα δεν θα είναι ένα λεπτότερο σημείο.

Viretta Park

Το Viretta Park είναι διάσημο για ένα πράγμα: "Ο πάγκος του Kurt." Ο πάγκος που ο Kurt Cobain μπορεί να είχε ξοδέψει τεμπέλης το απόγευμα στις αρχές της δεκαετίας του '90 καλύπτεται από αφιερώματα τόσο παθιασμένα όσο και χιουμοριστικά. Κάποιοι αφήνουν αντικείμενα, άλλοι κάμπτονται και επικοινωνούν με τον απόμαχο τραγουδιστή. Εκτός από την πολιτιστική περιέργεια, όμως, το πάρκο είναι ένα αρκετά ωραίο, τραχύ μικρό σημείο. Μόνο μια σύντομη πεζοπορία προς τη λίμνη, είναι ήσυχη έξω από την τουριστική περίοδο και επιτρέπει στον επισκέπτη να βρει τον δικό του προσωπικό "νιρβάνα", πάγκο προαιρετικό.

Denny Park

Το πρώτο πάρκο του Σιάτλ, το οποίο πήρε το όνομά του από την πανταχού παρούσα οικογένεια Denny, το Denny Park είχε μια σκληρή ιστορία. Πρώτα ένα νεκροταφείο πριν απομακρυνθούν οι τάφοι, έπειτα έγιναν εντελώς απροσπέλαστες από την πρώτη φάση του Denny Regrade, και στη συνέχεια οριοθετήθηκαν από δυνατά πετρώματα που δεν ευνοούν τους πεζούς. Σήμερα το πάρκο βρίσκεται στη μέση της έντονης ανακαίνισης και υπόσχεται την επιστροφή στις δόξες του παρελθόντος. Στην ευημερούσα περιοχή South Lake Union, θα ήταν υπέροχο να δούμε.

Ενημερώθηκε από τον Kristin Kendle.