Να πάρει ασφάλιση ταξιδιού για το επόμενο ταξίδι σας

Χρειάζεστε Ασφάλεια Ταξιδιού;

Εξετάστε αυτές τις καταστάσεις:

Αν αγοράσετε το σωστό είδος ταξιδιωτικής ασφάλισης πριν από την εκκίνηση του ταξιδιού σας, μπορείτε να ανακτήσετε το μεγαλύτερο μέρος του κόστους του ακυρωμένου ταξιδιού σας ή την πρόσθετη δαπάνη του ταξιδιού που πετάει ενώ είστε απενεργοποιημένος.

Εξετάστε την αγορά ταξιδιωτικής ασφάλισης για να αποτρέψετε απρόσμενα προβλήματα από την καταστροφή των διακοπών σας.

Είναι απαραίτητη η ασφάλεια ταξιδίου;

Αν και ορισμένοι εμπειρογνώμονες ταξίδια ισχυρίζονται ότι η ταξιδιωτική ασφάλιση δεν αξίζει τα λεφτά, οι ανώτεροι ταξιδιώτες θα πρέπει να διερευνήσουν προσεκτικά το θέμα αυτό για διάφορους λόγους.

Εάν η μόνη ιατρική ασφάλισή σας είναι η Medicare ή η Medicaid και σχεδιάζετε να ταξιδέψετε σε άλλη χώρα, θα πρέπει να αγοράσετε ταξιδιωτική ιατρική ασφάλιση. Η Medicare πληρώνει μόνο για δαπάνες που πραγματοποιούνται εντός των ΗΠΑ. Εάν αρρωστήσετε ή τραυματιστείτε ενώ βρίσκεστε στο εξωτερικό, θα πρέπει να πληρώσετε για την ιατρική περίθαλψή σας μπροστά, ανεξάρτητα από το αν έχετε ταξιδιωτική ιατρική ασφάλιση. Η επείγουσα ιατρική περίθαλψη μπορεί να είναι δαπανηρή και η ιατρική εκκένωση (που πετάει σπίτι ενώ είναι άρρωστη ή τραυματισμένη) κοστίζει χιλιάδες δολάρια.

Εάν είστε ασφαλισμένοι μέσω HMO, ελέγξτε εάν μπορείτε να πάρετε ιατρική περίθαλψη έκτακτης ανάγκης έξω από την περιοχή εξυπηρέτησης του HMO. Ορισμένα HMOs δεν θα καλύπτουν εξωπεριφερειακές ή εξωτερικές ιατρικές δαπάνες.

Η ταξιδιωτική ιατρική ασφάλιση θα μπορούσε να είναι ένας καλός τρόπος για να προσθέσετε στην κάλυψη της υγειονομικής σας περίθαλψης εάν η περιοχή εξυπηρέτησης του HMO είναι περιορισμένη.

Εάν κάνετε κράτηση ταξιδιού ή κρουαζιέρας και πρέπει να προπληρώσετε, ενδέχεται να αντιμετωπίσετε ποινή από τον ταξιδιωτικό σας πράκτορα ή την κρουαζιέρα σας εάν χρειαστεί να ακυρώσετε το ταξίδι σας. Η ποινή αυτή μπορεί να υπερβαίνει το κόστος ασφάλισης ακύρωσης ταξιδιού.

Εάν ναι, η ασφάλιση ακύρωσης ταξιδιού μπορεί να σας προστατεύσει από μεγαλύτερη απώλεια.

Αν ταξιδεύετε συχνά, εξετάστε την ετήσια συμμετοχή σε ένα πρόγραμμα έκτακτης ανάγκης εκκένωσης όπως το MedjetAssist. Για μερικές εκατοντάδες δολάρια ετησίως, θα λάβετε επείγουσα ιατρική μεταφορά στο νοσοκομείο που επιλέξατε εάν θα πρέπει να αρρωστήσετε ή να τραυματιστείτε.

Είδη Ασφάλισης Ταξιδιών

Οι αγορές για ασφάλιση ταξιδιού μπορεί να προκαλέσουν σύγχυση. Υπάρχουν πολλά είδη ταξιδιωτικών ασφαλιστικών σχεδίων. Ορισμένοι προσφέρουν μόνο έναν τύπο κάλυψης, ενώ άλλοι αποτελούν ολοκληρωμένες πολιτικές.

Σύμφωνα με την US Travel Insurance Association (USTIA), υπάρχουν τρία βασικά είδη ταξιδιωτικής ασφάλισης:

Κάλυψη ακύρωσης / καθυστέρησης / διακοπής ταξιδιού

Αυτός ο τύπος πολιτικής καλύπτει το κόστος των προπληρωμένων σας εξόδων αν χρειαστεί να ακυρώσετε το ταξίδι σας. Η ασφάλιση ακύρωσης ταξιδιού θα σας επιστρέψει εάν δεν μπορείτε να κάνετε το ταξίδι σας επειδή εσείς ή κάποιο μέλος της οικογένειάς σας αρρωστήσετε ή εάν τα καιρικά προβλήματα σας εμποδίσουν να ταξιδέψετε. Θα σας επιστρέψει επίσης για χαμένες αποσκευές . Ορισμένες πολιτικές καλύπτουν την οικονομική αδυναμία του προμηθευτή ταξιδιού σας ή πληρώνουν για την κατάθεση και τα γεύματα κατά τις καθυστερήσεις που αρχίζουν μετά την εκκίνηση του ταξιδιού σας.

Έκτακτη ιατρική βοήθεια και κάλυψη εκκένωσης

Αυτό πληρώνει για ιατρική περίθαλψη και το κόστος των ταξιδιών επιστροφής έκτακτης ανάγκης.

Αυτή η κάλυψη είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για τους ανώτερους ταξιδιώτες, επειδή πληρώνει για ιατρικά έξοδα που πραγματοποιούνται εκτός της χώρας καταγωγής σας.

24ωρη τηλεφωνική βοήθεια

Αυτή η κάλυψη παρέχει στους ταξιδιώτες έναν εύκολο τρόπο να εντοπίσουν τους γιατρούς και να λάβουν βοήθεια έκτακτης ανάγκης. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο αν βρίσκεστε σε μια περιοχή όπου δεν μιλάει συνήθως αγγλικά.

Πού θα βρείτε πληροφορίες για την ασφάλεια ταξιδιού

Καλέστε την ασφαλιστική σας εταιρεία και ρωτήστε εάν πωλεί ταξιδιωτική ασφάλιση.

Επικοινωνήστε με την Ένωση Ταξιδιωτικών Ασφαλίσεων των ΗΠΑ, τον Ταξιδιωτικό Σύνδεσμο Ασφάλισης Ταξιδιών του Καναδά ή μια παρόμοια επαγγελματική ένωση στη χώρα σας. Ζητήστε μια λίστα ταξιδιωτικών πρακτόρων στην περιοχή σας. Αυτές οι επαγγελματικές ενώσεις παρέχουν επίσης ταξιδιωτικές πληροφορίες ασφάλισης.

Ρώτα τριγύρω. Εάν συμμετέχετε στα κοινωνικά μέσα, μπορείτε να δημοσιεύσετε μια ερώτηση σχετικά με την ταξιδιωτική ασφάλιση και να διαβάσετε τις εμπειρίες άλλων ταξιδιωτών.

Επικοινωνήστε με τους φίλους και ρωτήστε εάν έχουν αγοράσει ασφάλιση ταξιδιού.

Χρησιμοποιήστε έναν ιστότοπο online ασφαλιστικής σύγκρισης, όπως το InsureMyTrip.com, το SquareMouth.com ή το TravelInsuranceCenter.com, για να σας βοηθήσουμε στην κάλυψη και το κόστος της έρευνας.

Πώς να ψωνίσετε για την ασφάλιση ταξιδιού

Αναζητήστε μια πολιτική που καλύπτει προϋπάρχουσες συνθήκες. Κάποιοι δεν το κάνουν. Άλλοι θα καλύψουν τις προϋπάρχουσες συνθήκες μόνο εάν αγοράσετε την πολιτική σας εντός συγκεκριμένης χρονικής περιόδου μετά την πληρωμή της προκαταβολής σας.

Αν κάνετε ένα ταξίδι με αθλήματα ή περιπέτεια, αναζητήστε μια πολιτική που καλύπτει τα περιπετειώδη ταξίδια και τα αθλητικά τραύματα. Πολλά ασφαλιστήρια συμβόλαια ταξιδιού δεν πληρώνουν για υψηλά τραύματα περιπέτειας.

Διαβάστε ολόκληρη την πολιτική. Μην βασίζεστε στην περιγραφή κάλυψης κάποιου άλλου. Εάν δεν καταλαβαίνετε τι καλύπτεται και τι δεν είναι, κάντε ερωτήσεις πριν αγοράσετε.

Ενώ η ταξιδιωτική ασφάλιση δεν είναι φθηνή - μπορεί να προσθέσει έως και δέκα τοις εκατό στο κόστος του ταξιδιού σας - μπορεί να σας δώσει ψυχική ηρεμία και να παράσχετε οικονομική βοήθεια αν συμβεί κάτι κακό.