Όταν η ασφάλιση ταξιδίου δεν καλύπτει την τρομοκρατία

Κατά τη διάρκεια ενός συμβάντος, οι ταξιδιώτες μπορεί να μην μπορούν να στραφούν προς την ασφάλιση ταξιδιού

Για πολλούς διεθνείς ταξιδιώτες, η τρομοκρατία είναι μια πολύ πραγματική απειλή που μπορεί να επηρεάσει τα σχέδια χωρίς προειδοποίηση ή λόγο. Ως αποτέλεσμα μιας επίθεσης, οι πτήσεις μπορούν να γειωθούν, οι δημόσιες συγκοινωνίες μπορούν να σταματήσουν, και οι ταξιδιώτες μπορούν να σταματήσουν στον προορισμό τους με προειδοποίηση μιας στιγμής.

Όταν ταξιδεύετε σε προορισμό "υψηλού κινδύνου" ή "επικίνδυνου" , οι ταξιδιώτες αγοράζουν συχνά ασφαλιστήρια συμβόλαια ταξιδιού πριν την αναχώρησή τους με την πεποίθηση ότι θα καλύπτονται από τη χειρότερη περίπτωση.

Ωστόσο, οι τρομοκρατικές πράξεις δεν καλύπτονται απαραιτήτως από ταξιδιωτικό ασφαλιστήριο συμβόλαιο - ακόμη και όταν το πακέτο βάσης περιλαμβάνει ένα όφελος από την τρομοκρατία.

Με την κατανόηση του τι είναι και δεν καλύπτεται, οι ταξιδιώτες μπορούν να λαμβάνουν καλύτερες αποφάσεις σχετικά με την αγορά ταξιδιωτικής ασφάλισης. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι ταξιδιώτες ενδέχεται να μην καλύπτονται από οφέλη από την "τρομοκρατία", αλλά ενδέχεται να εξακολουθούν να μπορούν να λάβουν βοήθεια.

Καταστάσεις που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για την παροχή τρομοκρατικών παροχών

Παρά την εξωτερική εμφάνιση ενός διεθνούς συμβάντος, τα οφέλη από την «τρομοκρατία» μπορεί να μην καλύπτουν έναν ταξιδιώτη, μέχρις ότου η κατάσταση κηρυχθεί επισήμως ως πράξη τρομοκρατίας. Ο ταξιδιωτικός πράκτορας Tin Leg ανακοίνωσε πρόσφατα ότι, επειδή το ρωσικό συμβάν MetroJet δεν έχει κηρυχθεί τρομοκρατική ενέργεια, τα οφέλη από τα ασφαλιστήρια συμβόλαια δεν καλύπτουν το περιστατικό.

Σε ένα άλλο παράδειγμα, η πτήση 17 των Μαλαισιανών Αερογραμμών ήταν αποφασισμένη να μειωθεί από έναν πύραυλο επιφανείας στην ατμόσφαιρα στην Ουκρανία.

Ενώ οι αξιωματούχοι της Ουκρανίας χαρακτήρισαν το περιστατικό ως πράξη τρομοκρατίας, το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών δεν χρησιμοποίησε τον όρο "τρομοκρατία" για να περιγράψει το περιστατικό. Ως εκ τούτου, τα οφέλη ασφάλισης ταξιδίου της τρομοκρατίας δεν μπορούν να επεκταθούν σε αυτή τη συγκεκριμένη κατάσταση.

Επιπλέον, παρόλο που το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ μπορεί να επεκτείνει τρομοκρατικές προειδοποιήσεις και ειδοποιήσεις για διαφορετικούς προορισμούς, μια προειδοποίηση δεν περιγράφει απαραιτήτως μια ενέργεια.

Αντ 'αυτού, μια προειδοποίηση ή μια προειδοποίηση επεκτείνεται ως προφύλαξη για τους ταξιδιώτες μπροστά από το ταξίδι τους. Μέχρι να υπάρξει πραγματική επίθεση, η ταξιδιωτική ασφάλιση δεν μπορεί να τιμάει μια ειδοποίηση τρόμου ως έγκυρο λόγο ακύρωσης του ταξιδιού .

Η επέκταση των παροχών ασφάλισης ταξιδίου κατά της τρομοκρατίας

Μόλις εντοπιστεί μια ενεργή τρομοκρατική επίθεση, πολλές ταξιδιωτικές ασφαλιστικές πολιτικές θα επιτρέψουν στους ταξιδιώτες να έχουν πρόσβαση στο όφελος από τρομοκρατία. Για παράδειγμα, οι επιθέσεις κατά του Παρισιού τον Νοέμβριο του 2015 θεωρούνται γεγονός προκριματικό για την πρόσβαση σε οφέλη.

"Οι επιθέσεις του Παρισιού έχουν ονομαστεί μια πράξη τρομοκρατίας από το υπουργείο Εξωτερικών, έτσι οι ασφαλισμένοι ταξιδιώτες θα μπορούσαν να καλυφθούν από ταξιδιωτικά ασφαλιστήρια συμβόλαια με αυτόν τον ορισμό", εξηγεί ο διευθύνων σύμβουλος της Squaremouth Chris Harvey. "Ωστόσο, οι ημερομηνίες ταξιδιού και η διαδρομή μπορεί να χρειαστεί να πληρούν άλλες προϋποθέσεις για να είναι επιλέξιμες για κάλυψη."

Εάν ένας ταξιδιώτης αγόραζε το ταξιδιωτικό ασφαλιστήριο συμβόλαιο πριν από την αναχώρησή του και πριν οι επιθέσεις γίνουν γνωστό , τότε οι ταξιδιώτες μπορούν να έχουν πρόσβαση στα οφέλη τους. Ανάλογα με την πολιτική που αγοράσατε, οι ταξιδιώτες μπορεί να είναι σε θέση να ακυρώσουν το ταξίδι τους, να καλύψουν παρεπόμενα έξοδα ή να εκκενώσουν την κατάσταση στην πατρίδα τους.

Ποια οφέλη είναι διαθέσιμα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης;

Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, οι ταξιδιώτες εξακολουθούν να μπορούν να χρησιμοποιούν ορισμένα οφέλη ως μέρος της ασφαλιστικής τους πολιτικής.

Εάν η έκτακτη ανάγκη εμπίπτει σε κατηγορία που πληροί τις προϋποθέσεις πριν από την αναχώρηση, τότε οι ταξιδιώτες ενδέχεται να μπορούν να λάβουν επιστροφές για τα μη επιστρεπτέα έξοδα τους μέσω οφέλους ακύρωσης ταξιδιού. Εάν τα κανάλια μεταφοράς αποκομίζονται ή γειώνονται λόγω έκτακτης ανάγκης, οι ταξιδιώτες ενδέχεται να είναι σε θέση να λάβουν αποζημίωση για παρεπόμενα έξοδα μέσω παροχών καθυστέρησης ταξιδιού . Εάν μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης απαιτεί από έναν ταξιδιώτη να επιστρέψει αμέσως στην πατρίδα του εξαιτίας ενός μετεωρολογικού γεγονότος ή τραυματισμού ενός συντρόφου, τότε οι ταξιδιώτες μπορεί να είναι σε θέση να λάβουν βοήθεια μέσω παροχών διακοπής ταξιδιού.

Τέλος, για τους ταξιδιώτες που ανησυχούν για την ασφάλεια του προορισμού τους, μια πολιτική ακύρωσης για κάθε λογική μπορεί να βοηθήσει τους ταξιδιώτες να λάβουν επιστροφή χρημάτων εάν δεν επιθυμούν πλέον να ταξιδέψουν. Κάτω από την Ακύρωση για οποιονδήποτε λόγο, οι ταξιδιώτες μπορούν να λάβουν μερική επιστροφή σε περίπτωση που αποφασίσουν να ακυρώσουν το ταξίδι τους για ανεπιφύλακτη λόγο.

Αν και τα οφέλη ασφάλισης ταξιδίου μπορούν να καλύψουν πολλές διαφορετικές καταστάσεις, η τρομοκρατία είναι μια γκρίζα περιοχή που μπορεί να μην καλύπτεται ακόμα. Κατανοώντας τι ασφαλιστική κάλυψη θα καλύψει πριν από την αγορά, οι ταξιδιώτες μπορούν να λάβουν καλύτερες αποφάσεις σχετικά με τις πολιτικές τους πριν από την επιβίβαση.