Το φημισμένο για το κρασί κόκκινο κρασί της Ουγγαρίας

Το νόστιμο κρασί έρχεται με αιώνες μύθο

ένα από τα πιο διάσημα κρασιά της Ουγγαρίας, το Bull's Blood ή το Egri Bikaver, είναι διεθνώς γνωστό και συνδέεται με έναν συναρπαστικό μύθο από το παρελθόν της Ουγγαρίας. Αφεθείτε στο Blood's Blood, που γίνεται στο Eger, όταν επισκέπτεστε την Ουγγαρία - πίνετε το με ένα πλούσιο μπολ με στιφάδο ή κομμένο κρέας θηραμάτων. Ή αν είστε σοβαροί για το κρασί, επισκεφθείτε τον Eger για να δοκιμάσετε τον εαυτό σας Blood's Blood από την πηγή.

Προέλευση του Blood's Blood

Το όνομα του οίνου προέρχεται από ένα γεγονός που συνέβη στο Eger, την πόλη και την περιοχή παραγωγής του κρασιού, τον 16ο αιώνα.

Κατά τη διάρκεια της τουρκικής πολιορκίας της πόλης, τα ουγγρικά στρατεύματα, υπό την ηγεσία του αγαπημένου ήρωα του Έγκερ, Ιστβάν Ντόμπο, τράφηκαν με τοπικά τρόφιμα και κρασί και αυτό περιελάμβανε το κόκκινο κρασί από τους κοντινούς αμπελώνες. Οι φήμες διαδόθηκαν ότι αυτό το σκούρο κόκκινο κρασί αναμειγνύεται με το αίμα των ταύρων για να δώσει στους 2.000 στρατιώτες δύναμη. Στην πραγματικότητα, αυτή η μικρή ομάδα υπερασπιστών με επιτυχία πολέμησε έναν πολύ μεγαλύτερο τουρκικό στρατό και ο Eger προσωρινά σώθηκε από την αποβολή.

Παραλλαγές του μύθου υπάρχουν και είναι πιθανό το όνομα Blood's Blood να μην αρχίζει να χρησιμοποιείται μέχρι πολύ αργότερα. Ωστόσο, η ιστορία τονίζει τη διαχρονική παράδοση του Egri Bikaver και τη σημασία του για την περιοχή.

Χαρακτηριστικά του Egri Bikaver

Το Blood's Eger του Eger ποικίλλει ανάλογα με την ποιότητα και το μακιγιάζ του, έτσι ώστε η γενίκευση των χαρακτηριστικών του κρασιού μπορεί να είναι δύσκολη. Το Blood's Blood είναι ένα αναμεμειγμένο κόκκινο κρασί που αποτελείται από τρία ή περισσότερα σταφύλια, με το σταφρόκκο σταφύλι να ενεργεί ως σπονδυλική στήλη για τις άλλες γεύσεις του κρασιού.

Προηγουμένως, το σταφύλι kadarka ήταν το στέλεχος του μείγματος, αλλά μια επιδημία φυλλοξήρα βλάπτει σοβαρά τα κρασιά kadarka και αντικαταστάθηκε από το kekfrankos ως άγκυρα του μείγματος κρασιού. Η Kadarka εξαφανίστηκε ως επί το πλείστον από τα μείγματα του Egri Bikaver κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1970 και της δεκαετίας του '80, αλλά στη δεκαετία του '90 τα αμπέλια αναδιπλασιάστηκαν και ο Egri Bikaver τώρα περιλαμβάνει γενικά kadarka και επέστρεψε στην αρχική πλούσια γεύση του.

Υπάρχουν διάφορα επίπεδα ποιότητας της Egri Bikaver, οπότε αν το δοκιμάζετε μόνοι σας, αξίζει να επενδύσετε σε ένα καλύτερο μπουκάλι.

Εκείνοι που αναζητούν το ποιοτικό ποδήλατο Egri Bikaver πρέπει να ψάξουν για την ανώτερη ετικέτα. Χρησιμοποιούνται τουλάχιστον πέντε ποικιλίες σταφυλιών στην παραγωγή του και ο οίνος πρέπει να παλαιωθεί πριν πωληθεί.

Eger

Ο Eger, λίγο γνωστός εκτός Ουγγαρίας, είναι διακοσμημένος με μπαρόκ αρχιτεκτονική, τούρκικα λουτρά, οινοποιεία, μουσεία και το κάστρο του - το κάστρο όπου ο Istvan Dobo και τα στρατεύματά του υπερασπίστηκαν τον Έζερα - καθώς και ένα μιναρέ που έμεινε από κατεστραμμένο τζαμί. Το Eger είναι εύκολο να φτάσετε από τη Βουδαπέστη. Επίσης, τρένα και λεωφορεία εγκαταλείπουν τακτικά την πρωτεύουσα και μπορούν να φτάσουν στο Eger σε λιγότερο από τρεις ώρες.

Οι κάβες στην Κοιλάδα των Όμορφων Γυναικών καλωσορίζουν τους επισκέπτες του Eger. Εδώ μπορείτε να μάθετε για το Blood's Blood και την παραγωγή του.

Ωστόσο, δεν χρειάζεται να ταξιδέψετε στο Eger για να δοκιμάσετε το Blood's Blood. Το κρασί αποτελεί κεντρικό κομμάτι του πολιτισμού της Βουδαπέστης , ενώ το Bull's Blood σερβίρεται σε πολλά εστιατόρια. Εάν ρωτάτε για προτάσεις κρασιού, είναι πιθανό ο διακομιστής σας να συστήσει το Blood's Blood δεδομένου ότι είναι ένα κόσμημα στο στέμμα της παραγωγής κρασιού της Ουγγαρίας.