Εθνικό Μουσείο Γυναικών στις Τέχνες στην Ουάσιγκτον, DC

Το Εθνικό Μουσείο Γυναικών στις Τέχνες βρίσκεται στην καρδιά της Ουάσιγκτον, DC και είναι το μοναδικό μουσείο στον κόσμο που αφιερώνεται αποκλειστικά στο να γιορτάζει τα καλλιτεχνικά επιτεύγματα των γυναικών. Η μόνιμη συλλογή του μουσείου περιλαμβάνει περισσότερα από 3.000 έργα τέχνης, συμπεριλαμβανομένου ενός ευρέος φάσματος στυλ και μέσων μαζικής ενημέρωσης από γυναίκες από τον 16ο αιώνα μέχρι σήμερα. Η Wilhelmina και η Wallace Holladay ίδρυσαν το μουσείο όταν δώρισαν περισσότερα από 250 έργα γυναικών καλλιτεχνών.

Από το άνοιγμά της το 1987, η συλλογή έχει αυξηθεί ώστε να περιλαμβάνει έργα των περισσότερων από 800 καλλιτεχνών από 28 χώρες.

Το Εθνικό Μουσείο Γυναικών στις Τέχνες στεγάζεται σε ένα όμορφα ανακαινισμένο ιστορικό κτήριο που σχεδιάστηκε αρχικά ως μασονικός ναός. Ο χώρος των μουσείων είναι διαθέσιμος για ενοικιάσεις για ειδικές εκδηλώσεις και ιδιωτικά πάρτι. Η Μεγάλη Αίθουσα και η Mezzanine μπορούν να φιλοξενήσουν έως και 1000 άτομα ή μικρότερα δωμάτια μπορούν να χρησιμοποιηθούν για πιο οικεία συγκεντρώσεις. Ειδικά προγράμματα και εκδρομές έχουν σχεδιαστεί για να προβάλλουν τα έργα συγκεκριμένων καλλιτεχνών, συνθετών, συγγραφέων, μουσικών, ηθοποιών, κινηματογραφιστών και χορευτών. Διαλέξεις, λογοτεχνικές εκδηλώσεις, μουσικές παραστάσεις, ταινίες και άλλα προγράμματα μπορούν να προσανατολιστούν προς συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες.

Κέντρο Βιβλιοθήκης και Έρευνας

Μπορείτε να επισκεφθείτε τη βιβλιοθήκη του μουσείου που περιέχει αρχεία γυναικών καλλιτεχνών με περισσότερους από 18.000 φακέλους που καλύπτουν όλες τις περιόδους και τις εθνικότητες. Η βιβλιοθήκη είναι ανοιχτή στο κοινό από Δευτέρα έως Παρασκευή 10 π.μ. έως 5 μ.μ.

Δείπνο

Το Mezzanine Café είναι μια συνεργασία με την Union Kitchen και το DS Deli. Βρίσκεται στο επίπεδο του Mezzanine του μουσείου, το καφέ είναι ανοιχτό για μεσημεριανά γεύματα καθημερινά από τις 11 π.μ. έως τις 2 μ.μ. Το μενού περιλαμβάνει ποικιλία σούπες, σαλάτες, σάντουιτς και πλευρές, όλα κατασκευασμένα από το σπίτι χρησιμοποιώντας τοπικά υλικά και προϊόντα. Τα πιάτα κυμαίνονται από $ 8 έως $ 11.

Με προηγούμενη συμφωνία, το Café μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ιδιωτικό πρωινό, γεύματα και απογευματινό τσάι. Κλήση (202) 628-1068 για κρατήσεις.

Κατάστημα δώρων

Το Μουσείο Shop προσφέρει μια ωραία επιλογή από βιβλία, αφίσες, κοσμήματα και μοναδικά δώρα. Επισκεφθείτε το ηλεκτρονικό κατάστημα δώρων online.

Διεύθυνση

1250 New York Avenue, NW Ουάσιγκτον, DC (202) 783-5000.
Ο πλησιέστερος σταθμός του μετρό είναι το κέντρο του μετρό

Αδεια

$ 10 Ενήλικες
$ 8 Φοιτητές / επισκέπτες 60 και άνω
Δωρεάν για μέλη NMWA / νεολαία 18 και κάτω.
Οι ελεύθερες κοινοτικές μέρες είναι η πρώτη Κυριακή κάθε μήνα.

Ώρες και Περιηγήσεις

Δευτέρα-Σάββατο, 10 π.μ.-5 μ.μ.
Κυριακή, μεσημέρι - 5 μ.μ.
Κλειστή ημέρα των ευχαριστιών, Ημέρα των Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιά

Επίσημη Ιστοσελίδα: www.nmwa.org