Περιπέτειες στην Καραϊβική: Μια επίσκεψη στο Νέβις

Αν ψάχνετε για την τέλεια τροπική απόδραση, η Καραϊβική είναι πάντα μια εξαιρετική επιλογή. Η περιοχή είναι γνωστή για την προσφορά στους ταξιδιώτες άφθονο ηλιοφάνεια, όμορφες παραλίες και υπέροχα θέρετρα όπου μπορούν να χαλαρώσουν και να ξεχάσουν τη ζωή για λίγο. Αλλά, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν πολλά πράγματα για τους ταξιδιώτες περιπέτειας να δουν και να κάνουν εκεί επίσης, όπως μάθαμε σε μια πρόσφατη επίσκεψη στο Νέβις.

Το αδελφό νησί στο St. Kitts, Nevis είναι λίγο έξω από το χτυπημένο μονοπάτι σε σύγκριση με μερικά από τα άλλα νησιά της Καραϊβικής.

Όμως, αυτό είναι μέρος της γοητείας του, καθώς είναι ακόμα πιο χαλαρό και ήσυχο από τα περισσότερα μέρη, χωρίς μεγάλα θέρετρα να κυριαρχούν στην ακτογραμμή και να μην πέφτουν μαζικά κρουαζιερόπλοια για να εκδιώξουν τους επιβάτες στις παραλίες του. Αντ 'αυτού, έχετε μια πιο αυθεντική και φυσική εμπειρία που συνδυάζει την ιστορία και τον πολιτισμό απρόσκοπτα. Εδώ προτείνουμε να βλέπετε και να κάνετε όσο βρίσκεστε εκεί.

Ενεργές περιπέτειες

Εκδρομή στο πηγαίο μονοπάτι
Ο Νέβις έχει πολλά εξαιρετικά μονοπάτια πεζοπορίας στο νησί, αλλά ένα από τα καλύτερα είναι το Trail Source. Ονομάστηκε έτσι επειδή παίρνει πεζοπόρους στο περιβάλλον δάσος σύννεφο και μέχρι την πηγή του γλυκού νερού του νησιού, η πεζοπορία δεν είναι ιδιαίτερα σκληρή, αν και τα κηλιδωτά βράχια και η λάσπη μπορούν να κάνουν στάση επισφαλής στα σημεία. Το ζεστό, υγρό δάσος είναι πλούσιο, όμορφο και στεγάζει πολλούς πληθυσμούς πιθήκων του νησιού, που μπορεί να εντοπίσετε να ταλαντεύεται μέσα από τα δέντρα. Το μονοπάτι ξεκινάει από το Golden Rock Inn και ξετυλίγεται μέσα από δυο μικρά χωριά πριν εισέλθει στο δάσος.

Ενώ η διαδρομή είναι εύκολο να ακολουθηθεί και δεν απαιτεί οδηγό, για λόγους ασφαλείας είναι μια καλή ιδέα να προσλάβετε ένα.

Ανεβείτε στη Σύνοδο Κορυφής της Νέας Βίβλου
Για μια πιο προκλητική πεζοπορία, σκεφτείτε να κάνετε την αναρρίχηση μέχρι την κορυφή της κορυφής Nevis. Στα 3232 πόδια (985 μέτρα), είναι το ψηλότερο σημείο στο νησί.

Αυτό το ταξίδι απαιτεί σίγουρα την πρόσληψη ενός οδηγού, καθώς περιλαμβάνει μερικούς απότομους βαθμούς, που ανακατεύουν σε σκληρό έδαφος και ακόμη και κάποια εργασία σχοινιού. Όμως, η θέα από την κορυφή είναι θεαματική και αξίζει τον κόπο. Σας συνιστούμε να επικοινωνήσετε με τις εκδρομές Sunrise Tours για να βοηθήσετε με ασφάλεια να δείτε τη νεολαία στην κορυφή.

Πηγαίνετε στο ποδήλατο
Το Νέβις είναι ένα μικρό νησί, με μέγεθος μόλις 36 τετραγωνικά μίλια (93 τετραγωνικά χιλιόμετρα). Αυτό, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι είναι ένα πολύ φιλικό προς το ποδήλατο μέρος, κάνει έναν εξαιρετικό προορισμό για να εξερευνήσετε σε δύο τροχούς. Η οδήγηση στον περιφερειακό δρόμο, ο οποίος εκτείνεται σε απόσταση 33χλμ., Γύρω από την παράμετρο του νησιού, διαρκεί μόνο μερικές ώρες για να ολοκληρωθεί, αλλά μερικές από τις απόψεις κατά μήκος του δρόμου είναι εντελώς θεαματικές. Από τη μία πλευρά θα συναντήσετε ψηλές κορυφές, στις άλλες παραλίες με λευκή άμμο, με την Καραϊβική Θάλασσα και τον Ατλαντικό Ωκεανό να κολυμπούν στις ακτές τους. Οι ενοικιάσεις ποδηλάτων είναι εύκολο να βρεθούν, αλλά προειδοποιούνται. Οι δρόμοι έχουν κάποιους σοβαρούς λόφους σε ορισμένα σημεία που μπορούν να πιάσουν τους πρώτους αναβάτες από έκπληξη, συμπεριλαμβανομένου του διαβόητου λόφου Anaconda που οδηγεί έξω από το Charlestown.

Πάμε ποδηλασία βουνού
Ο Νέβις είναι διάστικτος με παλιές φυτείες ζάχαρης που χρονολογούνται από τον 17ο αιώνα και δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να τις δεις απ 'ότι σε ποδήλατο βουνού. Τα μονοπάτια γύρω από το νησί δεν είναι σίγουρα τεχνικά, καθιστώντας ευκολότερο για τους μη ορεινούς ποδηλάτες να έρχονται μαζί για τη βόλτα.

Και πάλι, υπάρχουν ορισμένοι απότομοι λόφοι σε ορισμένα σημεία, αλλά η ανταμοιβή αξίζει την προσπάθεια. Έτρεξα ακόμα και μέσα από το ανοιχτό λιβάδι που περιβάλλεται από το σύννεφο των δασών, καθώς οι μαϊμούδες έσκαψαν από το χορτάρι και μέσα στα δέντρα. Ήταν μια θαυμάσια εμπειρία να πω το λιγότερο. Σας συνιστούμε να επικοινωνήσετε με την Nevis Adventure Tours για να οργανώσετε τη βόλτα σας.

Καταδύσεις και καταδύσεις
Όπως και με το μεγαλύτερο μέρος της Καραϊβικής, το Nevis είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να κάνετε καταδύσεις και κολύμβηση με αναπνευστήρα επίσης. Υπάρχουν πολλές τοποθεσίες κατάδυσης μέσα σε μια σύντομη βόλτα με βάρκα από την ακτή, με κοραλλιογενείς υφάλους, χιλιάδες ψάρια και ακόμη και μερικές καταδύσεις ναυαγίων έτοιμοι να καλωσορίσουν τους επισκέπτες. Το νερό από το Nevis είναι απίστευτα καθαρό και ήρεμο - ιδιαίτερα στην πλευρά της Καραϊβικής θάλασσας - με βάθη που κυμαίνονται από αρκετά ρηχά έως αρκετά βαθιά. Υπάρχει ακόμη και πιστοποιημένο κέντρο καταδύσεων PADI σε επίπεδο χρυσού στο νησί που μπορεί να παρέχει πληροφορίες και να συνδέει ταξιδιώτες με οδηγούς.

Πάρτε μια περιήγηση Funky Monkey
Ένας άλλος πολύ καλός τρόπος για να εξερευνήσετε την ιστορία και τον πολιτισμό του νησιού είναι να συμμετάσχετε σε μια περιοδεία Funky Monkey Tour. Αυτές οι εκδρομές 2+ ωρών ταξιδεύουν σε μερικές από τις πιο απομακρυσμένες περιοχές του νησιού, με το όχημα 4x4 ute. Στην πορεία, θα επισκεφτείτε παλιές φυτείες ζάχαρης, οδηγείτε κατά μήκος παραλίων και μέσα από το σύννεφο δάσος και αφήνετε πίσω το πεζοδρόμιο για να δείτε μερικά από τα παλαιότερα ιστορικά αξιοθέατα σε ολόκληρη την Καραϊβική. Εάν είστε τυχεροί, ίσως να εντοπίσετε ακόμη και έναν ομώνυμο πίθηκο ή δύο κατά μήκος του δρόμου.

Δοκιμάστε την αθλητική σας ανδρεία
Ενώ ο τρόπος ζωής στο Νέβις είναι σίγουρα χαλαροί και χαλαροί, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν παίρνουν σοβαρά τα γεγονότα αντοχής τους. Τον Οκτώβριο κάθε χρόνο, το νησί φιλοξενεί ένα ετήσιο τρίαθλο που προσελκύει αθλητές από όλο τον κόσμο. Και το Μάρτιο, οι κολυμβητές παίρνουν στο νερό για να συναγωνιστούν στο Nevis με το St. Kitts Cross Channel Swim, το οποίο καλύπτει 4 χιλιόμετρα ανοιχτού νερού μεταξύ των δύο νησιών. Είτε ένα από αυτά τα γεγονότα είναι μια αληθινή πρόκληση αφοσίωσης και αντοχής.

Που να μείνω

Το θέρετρο Hermitage Boutique
Ενώ Nevis δεν είναι γεμάτη με λαμπερά θέρετρα, έχει το δίκαιο μερίδιο της καταπληκτικά μέρη για να μείνει. Για παράδειγμα, το Four Seasons διαθέτει ένα υπέροχο ξενοδοχείο στο νησί, παρόλο που εκείνοι που αναζητούν μια πιο αυθεντική εμπειρία της Καραϊβικής μπορεί να θέλουν να παραιτηθούν από αυτό το σημείο υπέρ του ιστορικού και απολύτως όμορφου Ερμιτάζ. Εδώ, οι επισκέπτες θα παραμείνουν σε γραφικά σπίτια που είναι τόσο άνετα και φιλόξενα καθώς είναι μοναδικά και γραφικά. Φωλιασμένο στους λόφους πάνω από το Charlestown, το Hermitage προσφέρει μια ήσυχη απόδραση από την πόλη κάτω. Κάντε μια βουτιά στην πισίνα, αρπάξτε κάποιο δείπνο στο εστιατόριο και απολαύστε την ατμόσφαιρα για λόγους οικογενειακής ιδιοκτησίας και λειτουργίας.

Πού να φάτε και να πίνετε

Golden Rock Inn
Το προαναφερθέν Golden Rock Inn δεν είναι μόνο το σημείο εκκίνησης για το Trail Source, αλλά και ένα υπέροχο εστιατόριο και μπαρ. Το νόστιμο φαγητό, το οποίο περιλαμβάνει φρέσκο ​​ψάρι που αλιεύεται τοπικά, ταιριάζει με την όμορφη ατμόσφαιρα, αυτό είναι απλά μαγευτικό σε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, αλλά ειδικά το βράδυ. Οι καταπράσινοι κήποι αξίζουν επίσης μια βόλτα.

Η παγίδα του τζιν
Ένα από τα νεότερα εστιατόρια του νησιού, το The Gin Trap προσφέρει ένα μενού γεμάτο γευστικά πιάτα, όπως ένα εξαιρετικό μπριζόλα και άφθονο θαλασσινό φαγητό. Δοκιμάστε σίγουρα την αστακομακαραβίδα και πλύνετε με ένα από τα πολλά κοκτέιλ που μπορείτε να βρείτε στο μενού. Με 101 διαφορετικούς τύπους τζιν για δείγμα, σίγουρα θα βρείτε κάτι που σας αρέσει.

Μπανάνες Μπιστρό
Εξαιρετική πλευρά μπάρμπεκιου στην Καραϊβική; Οι οποίοι γνώριζαν! Αυτό είναι μόνο ένα από τα πολλά νόστιμα πιάτα που θα βρείτε στο μενού του Bistro Bananas, το οποίο συνδυάζει ρουστίκ γοητεία με εξαιρετικό φαγητό και εκπληκτικά ποτά. Κρυμμένο στο Hamilton Estate (Ναι, ότι Hamilton), αυτό είναι ένα υπέροχο μέρος για να πάρετε μεσημεριανό γεύμα ή δείπνο όταν θέλετε να ξεφύγετε σε μια πιο ήσυχη γωνιά του νησιού. Εξοικονομήστε χώρο για το επιδόρπιο, το banana crème brûlée είναι υπέροχο.

Αυτό είναι απλά μια γεύση από ό, τι Nevis έχει να προσφέρει. Δεν έχω ακόμη χρόνο να αναφέρω τις ευκαιρίες να απολαύσετε τις θερμές πηγές για παράδειγμα, ούτε ότι το νησί έχει τη δική του λωρίδα σύρετε. Αλλά αυτό σας αφήνει μερικά πράγματα για να ανακαλύψετε μόνοι σας, που είναι μια από τις χαρές του ταξιδιού μετά από όλα.