Τι να Pack για το ταξίδι σας στη Νοτιοανατολική Ασία

Συσκευασία συμβουλών για τον ταξιδιώτη για πρώτη φορά στη Νοτιοανατολική Ασία

Με μόνο δύο εποχές για να ανησυχείτε (ως επί το πλείστον), η Νοτιοανατολική Ασία δεν απαιτεί πάρα πολύ χώρο αποσκευών για να πακετάρει.

Όταν προγραμματίζετε ένα ταξίδι στις κορυφαίες τουριστικές περιοχές της Νοτιοανατολικής Ασίας , πρέπει κυρίως να συσκευάσετε ελαφριά, χαλαρά ρούχα από βαμβάκι. δεν μπορείτε να πάτε στραβά με αυτά για τους περισσότερους προορισμούς στη Νοτιοανατολική Ασία, όλο το χρόνο. Πρέπει επίσης να προσέχετε τον τοπικό πολιτισμό: ρούχα πακέτων που καλύπτουν τους ώμους και τα πόδια σας όταν επισκέπτεστε τους ναούς του βουδισμού , μουσουλμανικά τζαμιά ή χριστιανικές εκκλησίες .

Όλα τα άλλα εξαρτώνται από το πού και πότε πάτε.

Συσκευασία για την εποχή: καλοκαίρι ή μουσώνας;

Μεταξύ Απριλίου και Μαΐου , το μεγαλύτερο μέρος της Νοτιοανατολικής Ασίας τείνει να είναι ζεστό και ξηρό. Από τα τέλη Μαΐου έως τον Οκτώβριο , φτάνουν οι μουσώνες και το κλίμα γίνεται εξαιρετικά βροχερό και υγρό. Οι βροχές αφήνουν τη θέση τους σε δροσερούς και ξηρούς ανέμους που φυσούν από το βορρά από τον Νοέμβριο έως τον Φεβρουάριο.

Τα περισσότερα μέρη στη Νοτιοανατολική Ασία γενικά ακολουθούν αυτές τις τρεις εποχές. Διαβάστε τις τοπικές καιρικές συνθήκες για να μάθετε ποιο είναι το κλίμα όπου κι αν πηγαίνετε και πακετάρετε ανάλογα.

Ταξιδεύοντας κατά τη διάρκεια της εποχής των μουσώνων της Νοτιοανατολικής Ασίας ; Αποφύγετε να συσκευάσετε αυτό το βαρύ παζάρι, το οποίο μπορεί να είναι πολύ ζεστό για τις υγρές τροπικές περιοχές. Αντ 'αυτού, φέρτε σανδάλια, ελαφρύ αδιάβροχο αδιάβροχο και φορητή ομπρέλα . Περισσότερες πληροφορίες εδώ: Τι να Pack για το Monsoon Season Travel στη Νοτιοανατολική Ασία .

Πηγαίνοντας στους καλοκαιρινούς μήνες; Φέρτε ένα καπέλο και γυαλιά ηλίου για να αποφύγετε τη θερμότητα. Φέρτε ελαφρά βαμβακερά ρούχα, σανδάλια και σαγιονάρες .

Εναλλακτικά, μπορείτε απλά να αγοράσετε τα ρούχα σας στον προορισμό σας, εάν μένετε μέσα ή κοντά στις πόλεις. Περισσότερες πληροφορίες εδώ: Πακέτο ανθεκτικό στην υπεριώδη ακτινοβολία για το νοτιοανατολικό ταξίδι στην Ασία .

Πηγαίνοντας κατά τους δροσερούς μήνες; Φέρτε ζεστό ρουχισμό - πιο ζεστό εάν οδηγείτε σε υψηλότερα υψόμετρα. Ένα πουλόβερ μπορεί να κάνει στη Μπανγκόκ τον Ιανουάριο, αλλά μπορεί να μην είναι αρκετά ζεστό για τον ορεινό βορρά.

Συσκευασία για την τοποθεσία: πόλη, παραλία ή βουνά;

Οι πόλεις - ειδικά οι νοτιοανατολικές της Ασίας κοντά στον ισημερινό - είναι πασίγνωστες θερμότητες. Στις αστικές περιοχές, οι δροσερές εποχές τείνουν να είναι λιγότερο δροσερές και οι καυτές καλοκαιρινές μέρες μπορεί να είναι θετικές. Τα ελαφρά βαμβακερά ρούχα πρέπει να σε δουν.

Οι περισσότερες πόλεις της Νοτιοανατολικής Ασίας έχουν χώρους που πωλούν πραγματικά φθηνά ρούχα, επομένως ίσως να εξετάσετε το ενδεχόμενο να συσκευάζετε πολύ φως και να αγοράζετε τα ρούχα σας στον προορισμό σας! ( Σημαντική συμβουλή : εάν είστε εξαιρετικά ψηλός ή ευρύς, αυτό μπορεί να είναι κακή ιδέα, καθώς τα ρούχα που πωλούνται σε τέτοια σημεία είναι κατασκευασμένα για να ταιριάζουν σε μικρότερα ασιατικά σώματα σώματος).

Οι παραλίες μπορεί να απολαύσουν φρέσκο ​​αεράκι που φυσάει από τη θάλασσα, αλλά προσφέρουν μικρή προστασία από τον ήλιο. Εκτός από τα καλοκαιρινά ρούχα που αναφέρονται στην προηγούμενη ενότητα, φέρετε ή αγοράστε μια πετσέτα, σαγιονάρες και ένα σαρόνγκ . (Το Σαρόνγκ είναι το Ελβετικό Μαχαίρι του Στρατιωτικού Μαχαιριού.) Φορέστε το στο ντους για να αποτρέψετε το να πετάξετε το παξιμάδι! Χρησιμοποιήστε το ως ένα αυτοσχέδιο κουβέρτα, σεντόνια, σκίαστρα ή κουρτίνα! Χρησιμοποιήστε το αντί για μια πετσέτα!

Τα υψηλότερα υψόμετρα τείνουν να είναι δροσερά το καλοκαίρι και θετικά ψυχρά στους κρύους μήνες. Φέρτε πιο ζεστά ρούχα, όπως ένα πουλόβερ ή ένα μανίκι από μακριά, αν κατευθυνθείτε σε μέρη όπως το Cameron Highlands στη Μαλαισία ή πεζοπορείτε στα βουνά ή τα ηφαίστεια της περιοχής .

Συμπληρώστε αυτό με μια κουβέρτα φανέλας.

Συσκευασία βασικών αποδόσεων και τελών

Ταξιδιωτικά έγγραφα: Προστατεύστε τα σημαντικά ταξιδιωτικά σας έγγραφα από την κλοπή. Αντιγράψτε τα σε τρία αντίγραφα: διαβατήρια, άδειες οδηγού, αεροπορικά εισιτήρια και ταξιδιωτικές επιταγές. Συρραφήστε τις φωτοτυπίες μαζί και συσκευάστε κάθε αντίγραφο σε ξεχωριστές τοποθεσίες.

Διατηρήστε τα πρωτότυπα σε ασφαλή τοποθεσία, όπως μια θυρίδα ασφαλείας ξενοδοχείου. Εναλλακτικά, μπορείτε να σαρώσετε τα έγγραφά σας και να διατηρήσετε τα αρχεία σε μια υπηρεσία online αποθήκευσης, για εύκολη εκτύπωση όταν τα χρειάζεστε.

Φαρμακευτικά προϊόντα και προϊόντα περιποίησης: Τα φαρμακεία σε αστικές περιοχές μπορούν να σας προσφέρουν όλα τα καθημερινά σας αντικείμενα - αφρόλουτρο, λοσιόν για άνθη, αποσμητικό, οδοντόβουρτσα και οδοντόπαστα και σαμπουάν.

Ενώ οι ιατρικές προμήθειες είναι επίσης εύκολο να βρεθούν σε πόλεις, μπορεί να θέλετε να είστε απόλυτα σίγουροι και να συσκευάσετε το δικό σας - αντιόξινα, φακελάκια επανυδάτωσης, χάπια κατά της διάρροιας, αναλγητικά.

Εάν εισάγετε συνταγογραφούμενα φάρμακα, παραδώστε και τη συνταγή. Κρατήστε τον ασφαλιστικό σας αριθμό εύχρηστο, μόνο σε περίπτωση.

Φέρτε χαρτί υγείας για την περίπτωση έκτακτης ανάγκης και σαπούνι ή αντιβακτηριακό τζελ για χρήση στη συνέχεια.

Μην ξεχνάτε τα αντιηλιακά και τα κουνουπιέρες. Αφήστε τους πίσω από το δικό σας κίνδυνο.

Ηλεκτρονικά: Τα ηλεκτρικά συστήματα στις περισσότερες χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας χρησιμοποιούν διαφορετικές τάσεις. Φέρτε έναν μετασχηματιστή ή προσαρμογέα αν τα ηλεκτρονικά σας δεν παίζουν ωραία με την τοπική ηλεκτρική ενέργεια. Φέρτε επιπλέον μπαταρίες και ταινίες, σε περίπτωση που πηγαίνετε σε κάποιο μέρος όπου δεν μπορείτε να αγοράσετε αποθέματα αντικατάστασης.

Επιπλέον αποσκευές: πάντα μια καλή ιδέα, ειδικά αν φέρνετε πίσω περισσότερα πράγματα από αυτά που ήρθατε με. Αυτός ο συγγραφέας επιθυμεί να φέρει ένα πτυσσόμενο σακίδιο που καταλαμβάνει ελάχιστο χώρο όταν δεν είναι απαραίτητο.

Περισσότερα πράγματα: Ίσως θελήσετε να φέρετε ένα ή περισσότερα από τα παρακάτω αντικείμενα, αν βρεθείτε λίγο μακριά από την πεπατημένη διαδρομή. Εάν χτυπάτε τα μονοπάτια πεζοπορίας, παρακαλούμε διαβάστε αυτή τη σελίδα για να δείτε τι άλλο μπορεί να λείπει: Συμβουλές συσκευασίας για το ταξίδι σας στη Νοτιοανατολική Ασία .

  • Ελβετικός σουγιάς
  • Μικρό φακό
  • Φιάλη νερού / κυλικείο
  • Κολλητική ταινία
  • Τσάντα Ziploc
  • Τα βύσματα αυτιών και η μάσκα ύπνου
  • Απολυμαντικό χεριών
  • Κιτ πρώτων βοηθειών ταξιδιωτών
  • Υγρά μαντηλάκια
  • Εντομοκτόνο
  • Αντιηλιακή λοσιόν
  • Αντηλιακό
  • Στεγνωμένα ποτά για σπορ
  • Φορητό φίλτρο νερού
  • Συσσωρευτής ηλιακής μπαταρίας