Ταξιδεύοντας στη Monsoon Season της Νοτιοανατολικής Ασίας

Συμβουλές για τους ταξιδιώτες που εκμεταλλεύονται τις χαμηλότερες τιμές της εποχής του Monsoon

Σε ολόκληρη τη Νοτιοανατολική Ασία , η εποχή των μουσώνων αναφέρεται γενικά στο «νοτιοδυτικό μουσόνιο», το χρόνο του έτους, όταν οι επικρατούντες άνεμοι ανατινάζονται από τις θερμές, υγρές ισημερινές θάλασσες, φέρνοντας βροχές και καταιγίδες. Αυτός ο νοτιοδυτικός μουσώνας ξεκινάει γενικά τον Μάιο ή τον Ιούνιο, φτάνοντας σε γήπεδο πυρετού μεταξύ Αυγούστου και Οκτωβρίου (εποχή τυφώνα στο Βιετνάμ και στις Φιλιππίνες) και στη συνέχεια μειώνεται μέχρι τον Νοέμβριο.

Η βροχή και οι νεφώσεις σκιαγραφούν τον καιρό σε όλη την εποχή των μουσώνων.

Στην καλύτερη περίπτωση, οι περιοχές που επηρεάζονται από την μουσών εμπειρία λίγες ημέρες της ηλιοφάνειας, που στίγματα από συνεχείς βροχερές ημέρες. Καθώς ο Ιούλιος μετατρέπεται σε Αύγουστο, οι βροχοπτώσεις εντείνουν - οι τροπικές καταθλίψεις εξελίσσονται σε καταιγίδες ή τυφώνες που αναδύονται από τον Ειρηνικό και μετακινούνται προς τα δυτικά, διασχίζοντας τις Φιλιππίνες και το Βιετνάμ και προκαλώντας απώλειες στην πορεία.

Μέχρι τον Δεκέμβριο ή τον Ιανουάριο, η επικρατούσα κατεύθυνση των ανέμων αντιστρέφει. Τώρα οι άνεμοι φυσούν από το βορρά, οδηγώντας κρύο, ξηρό αέρα από την Κίνα και τη Σιβηρική Ρωσία στη Νοτιοανατολική Ασία. Αυτό σηματοδοτεί την αρχή της ξηρής περιόδου, που γενικά διαρκεί μέχρι να αλλάξουν οι άνεμοι τον Μάιο, εισάγοντας μια άλλη εποχή των μουσώνων.

Πώς η εποχή των μουσώνων επηρεάζει τους προορισμούς της νοτιοανατολικής Ασίας

Οι χώρες με χερσαίες εκτάσεις πλησιέστερες στον ισημερινό - Ινδονησία, Μαλαισία, νότιες Φιλιππίνες και Σιγκαπούρη - έχουν τροπικό ισημερινό κλίμα, ομοιόμορφα υγρό και υγρό όλο το χρόνο.

Αυτές οι χώρες δεν βιώνουν τις κλιματικές κορυφές και κοιλάδες που συμβαίνουν στην υπόλοιπη περιοχή: λίγοι χωρίς τυφώνες, αλλά ούτε και εκτεταμένες δροσερές, ξηρές περιόδους.

Οι επιπτώσεις του μουσόνου είναι πιο αισθητές στην υπόλοιπη Νοτιοανατολική Ασία. η έναρξη της εποχής των βροχών παίζει χάος με μερικές από τις πιο αγαπημένες τουριστικές τοποθεσίες της περιοχής.

Οι παραλίες της Ταϊλάνδης στις παραλίες του Phuket και του Koh Chang αντιμετωπίζουν επικίνδυνα ρεύματα ρήξης κατά τη διάρκεια της βροχερής περιόδου. αυτά ισχυρίζονται αρκετές ζωές το χρόνο, συνήθως οι τουρίστες που δεν ενημερώθηκαν για τις επικίνδυνες τοπικές παλίρροιες. Μόνο τον Ιούνιο του 2013, τα ρεύματα ριπών του Πουκέτ σκότωσαν τρεις τουρίστες σε τόσες μέρες. (Πηγή)

Στο Βιετνάμ, ο ποταμός που διέρχεται από την ιστορική πόλη του Hoi An βιώνει ετήσιες πλημμύρες. το Tan Ky Old House δίπλα στον ποταμό επιδεικνύει ψηλά σημάδια στους τοίχους τους για να δουν οι τουρίστες. Οι ανήσυχοι τουρίστες μπορεί να παγιδευτούν στα ξενοδοχεία τους ή, χειρότερα, να σκοτωθούν από τις πλημμύρες.

Στη Σιέμ Ριπ της Καμπότζης ο καιρός των μουσών επιφέρει μια θετική αλλαγή σε τουλάχιστον έναν σημαντικό τουριστικό προορισμό. " Οι ναοί Angkor είναι στην αισθητική τους καλύτερη κατά τη διάρκεια της υγρής περιόδου", μας λένε οι άνθρωποι στο Canby Publications. "Οι γύρω τάφροι και οι αντανακλαστικές πισίνες είναι γεμάτες, η ζούγκλα είναι πλούσια και η υγρασία φέρνει τα χρώματα των βρύων και των λειχήνων που καλύπτονται από πέτρες των ναών.

"Στις Φιλιππίνες , η αλλαγή της κατεύθυνσης του ανέμου επηρεάζει την παραλία του νησιού Boracay: οι νοτιοδυτικοί άνεμοι καθιστούν την παραλία Λευκή επικίνδυνη για τους κολυμβητές. Η παραλιακή πλευρά είναι κατεστραμμένη με διαφανείς πλαστικές ασπίδες που δημιουργούνται από τους ντόπιους για να προστατευτούν από την ιπτάμενη άμμο.

Το μεγαλύτερο μέρος της τουριστικής δράσης κινείται στην παραλία Balabag στην άλλη πλευρά του νησιού, η οποία προστατεύεται από το χειρότερο ανέμου.

Το νησί του Μπαλί δείχνει τι συμβαίνει όταν διασχίζετε τον Ισημερινό: η εποχή των μουσώνων είναι το αντίθετο από εκείνες τις περιοχές που βρίσκονται πιο βόρεια. Το Μπαλί βιώνει τις βαρύτερες βροχοπτώσεις του μεταξύ Δεκεμβρίου και Μαρτίου. όπως ακριβώς και το Βιετνάμ και οι Φιλιππίνες αγωνίζονται για τυφώνες μεταξύ Ιουνίου και Σεπτεμβρίου, ξεκινάει η ξηρή και δροσερή περίοδος στο Μπαλί.

Σε γενικές γραμμές, η κινητικότητα είναι κάπως περιορισμένη κατά τη διάρκεια της εποχής των μουσώνων. Ορισμένα οχηματαγωγά πλοία που εξυπηρετούν νησιωτικούς προορισμούς παύουν να λειτουργούν από προβλήματα ασφαλείας και ορισμένες ορεινές διαδρομές καθίστανται αδιάβατες από τις πλημμύρες. Οι πτήσεις κρατήσεων γίνονται και μια υπόθεση χτύπημα-ή-χαμένη: οι πτήσεις είναι πιο επιρρεπείς σε καθυστέρηση ή ακύρωση κατά τη διάρκεια της περιόδου των βροχών.

Αλλά δεν είναι όλα τόσο άσχημα: προχωρήστε στην επόμενη σελίδα μας για να μάθετε γιατί τα ταξίδια κατά τη διάρκεια της εποχής των μουσώνων μπορεί να είναι καλό, και διαβάστε τις συμβουλές ταξιδιού μας για το μουσώ.

Η κορυφαία ταξιδιωτική περίοδος στη Νοτιοανατολική Ασία συμπίπτει με την αρχή της ξηράς εποχής: οι εξωτερικοί χώροι είναι σχετικά απαλλαγμένοι από βροχή (περιορίζοντας το περιστασιακό ελαφρύ ντους) και η θερμοκρασία ποικίλλει από δροσερό έως ανεκτά ζεστό. Η ξηρή περίοδος μετατρέπεται σε καλοκαιρινό καλοκαίρι (ζεστό και στεγνό παντού) πριν ξεκινήσει η εποχή των μουσώνων - οι υγροί βροχεροί μήνες από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο, αγαπητοί καλλιεργητές ρυζιού, αλλά οι οποίοι δεν εμπιστεύονται τους ταξιδιώτες.

Αμερικανοί τουρίστες μπορεί να βρουν κάπως ενοχλητική την εποχή των μουσώνων. Εξάλλου, η αρχή των βροχών των μουσώνων συμπίπτει με την έναρξη του καλοκαιριού, η μόνη παρατεταμένη περίοδος που είναι διαθέσιμη στους περισσότερους τουρίστες στις ΗΠΑ για οικογενειακά ταξίδια.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του Monsoon Season Travel

Εάν νομίζετε ότι δεν υπάρχει τίποτα καλό για το ταξίδι κατά τη διάρκεια της εποχής των μουσώνων, κάνετε λάθος. Υπάρχουν μερικά πλεονεκτήματα για το σχεδιασμό ενός ταξιδιού που συμπίπτει με τους τοπικούς μουσώνες.

Το οποίο δεν σημαίνει ότι τα ταξίδια κατά τη διάρκεια της εποχής των μουσώνων είναι εντελώς απαλλαγμένα από μειονεκτήματα.

Η περίοδος των βροχών αυξάνει τους κινδύνους για τους ταξιδιώτες με περισσότερους από έναν τρόπους.

Dos και Don'ts του Monsoon Season Travel

Μπορείτε να απολαύσετε όλα τα οφέλη του ταξιδιού κατά τη διάρκεια της εποχής των μουσώνων - και πολύ λίγα από τα μειονεκτήματα - εάν προετοιμαστείτε επαρκώς για το ταξίδι σας. Ακολουθήστε τα παρακάτω και τα παρακάτω μηνύματα για να βεβαιωθείτε ότι θα θυμηθείτε θερμά το ταξίδι σας με το μουσώ, αντί να το μετανιώσετε εξ ολοκλήρου.