Πώς να διασχίσει Hoi An, Ιαπωνική γέφυρα του Βιετνάμ

Η ιστορία της έλξης του Star Hoi An στην Παλιά Πόλη

Η χαριτωμένη καμπύλη μιας γηρασμένης ιαπωνικής γέφυρας δεν είναι καθόλου καθαρή τέχνη. Μορφή, λειτουργία, πνευματική σημασία: οι άνθρωποι αναφέρουν συναισθήματα ειρήνης μόνο από τη διέλευση ή την κρέμονται γύρω από μια γεμάτη Ζεν γέφυρες. Ακόμη και ο Monet αισθάνθηκε κινούμενος για να δημιουργήσει ένα αριστούργημα με βάση την ιαπωνική γέφυρα

Χωρίς αμφιβολία, η πιο διάσημη ιαπωνική γέφυρα σε όλο το Βιετνάμ - αν όχι όλη τη Νοτιοανατολική Ασία - βρίσκεται στην ιστορική πόλη του Χόι Αν. Κατασκευασμένο κάποτε στις αρχές του 1600 , η Ιαπωνική Γέφυρα Hoi An είναι ένα σύμβολο της πόλης και μια όμορφη υπενθύμιση μιας εποχής εδώ και πολύ καιρό.

Ιστορία της Ιωνικής Ιαπωνικής Γέφυρας του Hoi An

Η παρουσία μιας ιαπωνικής γέφυρας σε μια κινεζικά επηρεασμένη βιετναμέζικη πόλη δεν είναι τυχαίο.

Χάρη στην άμεση γειτνίαση με τη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, το Hoi An ήταν ένα σημαντικό εμπορικό λιμάνι για κινέζους, ολλανδούς, ινδούς και ιαπωνικούς εμπόρους μέχρι τον 17ο αιώνα. Οι Ιάπωνες έμποροι ήταν η κυρίαρχη δύναμη εκείνη τη στιγμή. πολλά από τα παλιά σπίτια του Hoi An αντικατοπτρίζουν την επιρροή τους.

Σήμερα, η παλιά πόλη του Hoi An είναι μια περιοχή παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO , που τραβούσε χιλιάδες τουρίστες που έρχονται να επιστρέψουν εγκαίρως για μια σύντομη επίσκεψη.

Η Ιαπωνική Γέφυρα Hoi An παραμένει ένα σύμβολο της σημαντικής επίδρασης που είχαν οι Ιάπωνες στην περιοχή την εποχή εκείνη. Η γέφυρα σχεδιάστηκε αρχικά για να συνδέσει την ιαπωνική κοινότητα με την κινεζική συνοικία - χωρισμένη από ένα μικρό ρεύμα νερού - ως συμβολική χειρονομία ειρήνης.

Αν και το έργο του έχει εκτιμηθεί εδώ και αιώνες, ο οικοδόμος της γέφυρας παραμένει ανώνυμος .

Περίπου 40 χρόνια μετά την κατασκευή της Ιαπωνικής Γέφυρας Hoi An, ο Tokugawa Shogunate απαίτησε από τους ξένους πολίτες - κυρίως εμπόρους που ταξιδεύουν στην περιοχή - να πάνε σπίτι, κλείνοντας επίσημα την Ιαπωνία στον υπόλοιπο κόσμο.

Λουτρά στην Ιαπωνική Γέφυρα

Το μικρό ιερό στο εσωτερικό της Ιαπωνικής Γέφυρας Hoi An αποτίει φόρο τιμής στη βόρεια θεότητα Tran Vo Bac De, που φημίζεται για τον καιρό - ένα σημαντικό πράγμα, λαμβάνοντας υπόψη τις παραδόσεις της θάλασσας και τον περίφημο κακό καιρό γύρω από τον Hoi An.

Η λογική για τα εμφανή αγάλματα ενός σκύλου και ενός πιθήκου στις αντίθετες πλευρές της γέφυρας αμφισβητείται. Ορισμένοι τοπικοί οδηγοί ισχυρίζονται ότι η κατασκευή της ιαπωνικής γέφυρας άρχισε στο έτος του σκύλου και ολοκληρώθηκε το έτος του μαϊμού. Άλλοι λένε ότι τα δύο ζώα επιλέχθηκαν για να φυλάξουν τη γέφυρα επειδή πολλοί Ιάπωνες αυτοκράτορες γεννήθηκαν είτε στο έτος του σκύλου είτε στον πίθηκο - δίνοντας τους ιερή σημασία.

Ανακαίνιση της ιαπωνικής γέφυρας στο Hoi An

Η ιαπωνική γέφυρα έχει ανακαινιστεί επτά φορές κατά τη διάρκεια των αιώνων.

Το ξύλινο σημάδι στην είσοδο της γέφυρας κρεμάστηκε στις αρχές του 1700, αλλάζοντας το όνομα από την "Ιαπωνική Καλυμμένη Γέφυρα" σε "Γέφυρα για Ταξιδιώτες από Αφάρ". Προηγουμένως, η γέφυρα άλλαζε ονόματα αρκετές φορές, από τη Lai Vien Kieu "Παγόδα στην Ιαπωνία". στην Chua Cau "καλυμμένη γέφυρα"? στο Cau Nhat Ban "Ιαπωνική Γέφυρα".

Κατά τη διάρκεια της αποικιακής τους ηγεμονίας, οι Γάλλοι απομάκρυναν τα κατώφλια και κατέβαλαν το δρόμο πέρα ​​από τη γέφυρα για να υποστηρίξουν μηχανοκίνητα οχήματα κατά τη διάρκεια του αποικισμού τους. Οι μεταβολές αργότερα ανακόπηκαν και η γέφυρα πεζοπορήθηκε ξανά κατά τη διάρκεια σημαντικής αποκατάστασης το 1986 .

Από το 2016 απαιτείται επειγόντως μια όγδοη ανακαίνιση. Το νερό του ποταμού έχει διαβρώσει τη δομική ακεραιότητα της υποστηρικτικής γέφυρας και η θέση ολόκληρης της δομής στην περιοχή που είναι πιο επιρρεπής σε πλημμύρες στην παλιά πόλη του Hoi An το καθιστά ιδιαίτερα ευάλωτο στην εποχή των τυφώνων.

"Τα θεμέλια μπορούν ακόμα να υποστηρίξουν τη γέφυρα και τους επισκέπτες κάτω από καλό καιρό", καταλήγουν οι εκθέσεις. "Ωστόσο, πολλά μέρη έχουν ρωγμές και αποσυντίθενται και μπορεί να μην είναι αξιόπιστα κάτω από πιο ακραίες καιρικές συνθήκες".

Οι αρχές σχεδιάζουν να αποσυναρμολογήσουν την ιαπωνική γέφυρα για λόγους αποκατάστασης και επισκευής, πριν η δομή ολοκληρωθεί στην επόμενη πλημμύρα.

Επισκεφθείτε την Ιαπωνική Γέφυρα Hoi An

Η Ιαπωνική Γέφυρα Hoi An διασχίζει ένα μικρό κανάλι στο δυτικό άκρο της Παλιάς Πόλης, που συνδέει την οδό Nguyen Thi Minh Khai με την οδό Tran Phu - την κύρια οδό κατά μήκος του ποταμού. Οι γκαλερί τέχνης και τα καφέ κατευθύνονται και στις δύο πλευρές του ήσυχου δρόμου.

Παρόλο που κάποιος μπορεί να φωτογραφίσει τη γέφυρα, η διάσχιση της Ιαπωνικής Γέφυρας Hoi An απαιτεί ένα κουπόνι που συμπεριλαμβάνεται στο τελικό συμμετοχής (VND 120,000 ή περίπου $ 5,30 - διαβάστε για τα χρήματα στο Βιετνάμ ) για τα κορυφαία 22 αξιοθέατα της παλιάς πόλης του Hoi An.