Κορυφαίοι προορισμοί του Ηνωμένου Βασιλείου για πέτριους κύκλους και αρχαίες τοποθεσίες

Δείτε ανθρώπινη εφευρετικότητα στην εργασία πριν από περισσότερα από 5.000 χρόνια

Πολύ πριν οι Βίκινγκ και οι Ρωμαίοι ήρθαν στη Βρετανία, ακόμη και πριν από την είσοδο των Κελτών και των Γαέλ, οι αρχαίες Bρυθωνικές φυλές της Αγγλίας, της Σκωτίας και της Ουαλίας - οι αρχικοί Βρετανοί - είχαν ήδη καλά οργανωμένες και εξελιγμένες κοινωνίες. Ήταν σε θέση να οικοδομήσουν μαζικά - και συχνά ακόμα μυστηριώδη - σχέδια και να διασχίσουν τη Μάγχη στις βάρκες για να εμπορευθούν αγαθά και πρώτες ύλες. Οι αρχαιολόγοι εξακολουθούν να ανακαλύπτουν μερικά από τα πιο αξιόλογα επιτεύγματά τους, πολλά από τα οποία θα μπορούσαν να είναι τουλάχιστον 2.500 χρόνια μεγαλύτερα από τις Πυραμίδες.

Μπορείτε να βρείτε πέτρινους κύκλους, αρχαία χωματουργικά έργα, νεολιθικά dolmens και ταφικά ανάχωμα σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο. Υπάρχει ακόμη και ένα πρόσφατα ανακαλυμμένο Seahenge από ξύλο βελανιδιάς και μια ανάποδη βελανιδιά, ακριβώς χρονολογημένη - χρησιμοποιώντας δαχτυλίδια δέντρων - μέχρι το 4050 π.Χ.

Αν σας μαγέψουν οι προϊστορικοί άνθρωποι, μια επίσκεψη στο Ηνωμένο Βασίλειο θα σας αφήσει χαλασμένο για επιλογή. Αυτοί οι προορισμοί είναι τα αγαπημένα μου: