Χρειάζομαι να μάθω τα ολλανδικά πριν επισκεφτώ το

Ερώτηση: Πρέπει να μάθω τα ολλανδικά πριν επισκεφτώ το Άμστερνταμ;

Απάντηση: Δεν είναι απαραίτητο, αλλά μπορεί να εκτιμηθεί. Η πλειοψηφία των ατόμων του Άμστερνταμ μιλούν πολύ καλά αγγλικά και είναι στην ευχάριστη θέση να το πράξουν. Νομίζω ότι η ολλανδική προσέγγιση των αγγλόφωνων επισκεπτών είναι το αντίθετο της γαλλικής, δηλαδή ότι οι Ολλανδοί απολαμβάνουν την επίδειξη των αγγλικών τους δεξιοτήτων και την εξάσκησή τους με τους τουρίστες, ενώ δεν είναι ασυνήθιστο να συναντήσετε αντίσταση στην αγγλική γλώσσα σε μεγάλο μέρος της Γαλλίας (Αντιλαμβάνομαι ότι αυτό είναι λίγο στερεότυπο, δεν έχω την εμπειρία αυτή σε όλες τις επισκέψεις στη Γαλλία).

Εν τούτοις, ενθαρρύνω τους επισκέπτες στο Άμστερνταμ να εξοικειωθούν τουλάχιστον με λίγες βασικές εκφράσεις στα ολλανδικά. Είτε για να σας πω ευχαριστώ στην καφετέρια καφετέρια ή το καλοκαίρι στους ξενώνες σας, το χειμώνα θα εκτιμηθεί.

Πώς μπορώ να μάθω τα ολλανδικά;

Χρειάζεστε κάποιους πόρους για να μάθετε μερικές βασικές ολλανδικές φράσεις; Βρείτε τα εδώ στο Amsterdam Travel. Πρώτα από όλα, έχουμε τις πιο συχνά χρησιμοποιούμενες ευγενικές εκφράσεις: πώς να πω γεια, παρακαλώ και σας ευχαριστώ στα ολλανδικά . Ενώ μερικές συλλαβές συνολικά, αυτές οι φράσεις θα δείξουν στους ντόπιους ότι τιμάτε τον πολιτισμό τους. Μόλις καταφέρετε να μάθετε αυτές τις πιο βασικές εκφράσεις, προχωρήστε σε ένα πιο προηγμένο μάθημα για το πώς να πω παρακαλώ και να σας ευχαριστήσω στο πλαίσιο: πώς να προφέρετε αυτές τις φράσεις με μεγαλύτερη ακρίβεια, πώς να τις χρησιμοποιήσετε κατάλληλα σε ένα κατάστημα ή εστιατόριο, κάποιες συνήθεις παραλλαγές στις φράσεις, και τι να περιμένετε σε απάντηση.

Εάν θέλετε πραγματικά να κάνετε μια εντύπωση, μάθετε πώς να παραγγείλετε φαγητό στα ολλανδικά , με εκφράσεις που περιλαμβάνουν τυπικές επιλογές από ποτά (μπύρα, νερό, καφέ) για την καθημερινή αρεσκεία.

Στο τέλος του γεύματος, μάθετε πώς να ζητήσετε την επιταγή στα ολλανδικά . Έξω για γιορτή γενεθλίων; Επιθυμείτε τον τιμητή (καθώς και τους στενούς φίλους και την οικογένειά του, σύμφωνα με το ολλανδικό έθιμο) ένα ευτυχές γενέθλιο στα ολλανδικά και μαθαίνετε τους στίχους στο "Lang Zal Hij Leven" - μόνο επτά λέξεις το κείμενο είναι απαραίτητο για να συμμετάσχετε με τη χορωδία.

Οι επισκέπτες που επιθυμούν να παρακολουθήσουν σωστά τα ολλανδικά μαθήματα μπορούν να βρουν μια ποικιλία μαθημάτων στο Άμστερνταμ. Μάθετε περισσότερα για το πού να μάθετε τα ολλανδικά στο Άμστερνταμ Για την Εθνική Εβδομάδα Βιβλίου (Boekenweek) τον Μάρτιο, οι φιλόδοξοι μαθητές μπορούν να επιλέξουν ένα βιβλίο στα ολλανδικά και να κερδίσουν δωρεάν ταξί τρένου σε όλη την χώρα την τελευταία Κυριακή της εβδομάδας. Succes! (Καλή τύχη!)