Είναι ασφαλές να κολυμπήσετε στα κανάλια του Άμστερνταμ;

Ερώτηση: Είναι ασφαλές να κολυμπήσετε στα κανάλια του Άμστερνταμ;

Απάντηση:

Μία από τις πιο ανήσυχες αλλά συχνές ερωτήσεις που ακούω από περιπετειώδεις τουρίστες είναι: "Είναι ασφαλές να κολυμπήσετε στα κανάλια του Άμστερνταμ;" Ενώ τα προηγούμενα χρόνια η απάντηση θα ήταν σταθερή όχι, η πόλη έλαβε ορισμένα αποτελεσματικά μέτρα για την εξυγίανση των υδάτων στα ιστορικά της κανάλια.

Ωστόσο, πριν ασχοληθώ με το ζήτημα της ασφάλειας, οι επισκέπτες πρέπει να σημειώσουν ότι στην πλειονότητα των περιπτώσεων απαγορεύεται η βουτιά στα κανάλια (εκτός από μια εξαίρεση, που περιγράφεται παρακάτω).

Έτσι, αν ένας τουρίστας δεν θέλει να διακινδυνεύσει τόσο το χρηματικό πρόστιμο όσο και τις πιθανές απειλές για την ασφάλεια που θέτει, είναι σοφό να αντισταθείς εκτός από μερικά σκηνικά που έχουν εγκριθεί.

Ποιότητα νερού στα κανάλια του Άμστερνταμ

Τώρα για την ασφάλεια. Μια έκθεση που εκδόθηκε το 2007 αναφέρει:

"Η δοκιμή της ποιότητας των υδάτων των καναλιών για συμμόρφωση με τις αυστηρές πρότυπες τιμές για δείκτες κοπράνων στην αναθεωρημένη Ευρωπαϊκή Οδηγία για τα ύδατα κολύμβησης, η οποία τέθηκε σε ισχύ το 2006, έδειξε ότι η ποιότητα των υδάτων δεν ήταν σύμφωνη με τα πρότυπα. ακατάλληλο για κολύμβηση και κινδύνους για την υγεία των ατόμων που εκτίθενται σε αυτά τα νερά δεν μπορεί να αποκλειστεί. "

Στην πραγματικότητα, μέχρι το 2007, οι κατοικίες του Άμστερνταμ δεν είχαν καν συνδεθεί με το σύστημα αποχέτευσης της πόλης - πράγμα που σήμαινε ότι τα απόβλητά τους θα κατατεθούν απευθείας στα διάσημα κανάλια. (Τα σπίτια των ίδιων των καναλιών δεν ήταν πλήρως συνδεδεμένα μέχρι το 1987.) Έκτοτε, όμως, το Waternet - η αρχή των υδάτων της πόλης - παρακολούθησε στενά την ποιότητα των υδάτων στα κανάλια του Άμστερνταμ και η Radio Netherlands Worldwide ανέφερε ήδη από το 2011 ότι η αρχή σημείωσαν αξιοσημείωτη βελτίωση χάρη στα νέα μέτρα αποχέτευσης τους.

Παρ 'όλα αυτά, τέσσερα χρόνια αργότερα, μόνο το ένα τέταρτο των χαρακτηριστικών οικιακών σκαφών της πόλης είχαν συνδεθεί με υπονόμους. Ελπίζεται ότι όλα τα σπίτια της πόλης θα συνδεθούν το 2016.

Υπάρχει επίσης η ανησυχία των συντριμμιών στα κανάλια. Τα σκουπίδια όλων των ειδών βρίσκουν το δρόμο τους στα κανάλια της πόλης, από χαρτί και πλαστικό έως ποδήλατα και ακόμη και το περιστασιακό αυτοκίνητο.

Οι αιχμηρές επιφάνειες σε αυτά τα απορριπτόμενα αντικείμενα μπορούν να αποτελέσουν κίνδυνο για τους κολυμβητές.

Εξαιρέσεις από τον Κανόνα: Το κολυμβητήριο του Άμστερνταμ και το Royal Amstel Swim

Τότε λοιπόν γιατί η βασίλισσα Maxima - τότε η πριγκίπισσα Maxima - παίρνει στα νερά τον Σεπτέμβριο του 2012, ντυμένη με ένα κόσμημα και κολυμπώντας στο καπάκι; Αυτή και άλλα χίλια άτομα συμμετείχαν στο City of Swim του Άμστερνταμ, ένα ετήσιο φιλανθρωπικό γεγονός στο οποίο χιλιάδες έμποροι κερδίζουν ένα και το ένα τέταρτο μίλι κολύμπι στα εικονικά κανάλια. Η κολύμβηση του Maxima για το 2012 και η επακόλουθη έκδοση του 2013 της πόλης του Άμστερνταμ κολυμπήκαν χρήματα (και συνειδητοποίηση) για την έρευνα ALS. Η διαδρομή, η οποία διαρκεί τουλάχιστον μισή ώρα, ολοκληρώνεται από τον ποταμό IJ - το σώμα του νερού που χωρίζει το Βόρειο Άμστερνταμ από την υπόλοιπη πόλη - στον ποταμό Άμστελ, στη συνέχεια επιστρέφει το Amstel στη γραμμή τερματισμού Keizersgracht. Έτσι, ενώ ένα μεγάλο μέρος της κολύμβησης πραγματοποιείται τεχνικά στα ποτάμια της πόλης, το τελικό τέντωμα παίρνει κολυμβητές σε κανάλι νερά.

Το κολυμβητήριο του Άμστερνταμ λαμβάνει ειδικές προφυλάξεις για να εξασφαλίσει την ασφάλεια των συμμετεχόντων και την καθαριότητα του νερού. Πριν από την εκδήλωση, το Waternet, η προαναφερθείσα αρχή για τα ύδατα της πόλης, ελέγχει εκτενώς τα ύδατα και αφαιρεί τα συντρίμμια από την πορεία. εάν η ποιότητα του νερού παραμένει πολύ χαμηλή, τα κανάλια αντλούνται με γλυκό νερό ή γίνεται εναλλακτική διαδρομή.

Ακόμα κι έτσι, οι κολυμβητές συνιστώνται να φορούν κοστούμι, να μην καταπιούν κανένα νερό και να έχουν τους κατάλληλους εμβολιασμούς. Εάν αυτό δεν σας απομακρύνει, μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση στην ιστοσελίδα του Άμστερνταμ.

Κάπως λιγότερο γνωστή είναι η Royal Amsterdam Swim, η παλαιότερη εκδήλωση κολύμβησης με ανοιχτό νερό στην Ολλανδία, η οποία επίσης σφυρίζει μια άξια αιτία: την ευαισθητοποίηση για το καθαρό νερό. Η διαδρομή ενός και μισού μιλίου ταξιδεύει από το σταθμό Stopera, την αίθουσα συναυλιών στην πόλη Waterlooplein (πλατεία Waterloo), κάτω από το Amstel, κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό Amstel του Άμστερνταμ.