Πού να βρείτε ένα ταχυδρομείο στο Άμστερνταμ

Ο καλύτερος τρόπος για να στείλετε ένα γράμμα ή ένα πακέτο

Το φυσικό ολλανδικό κτίριο ταχυδρομικών γραφείων είναι ένα πράγμα του παρελθόντος. Δεν υπάρχουν επίσημα ταχυδρομεία σε καμία ολλανδική πόλη από τον Οκτώβριο του 2011, όταν το τελευταίο ταχυδρομείο έκλεισε στην Ουτρέχτη, μια σημαντική πόλη νότια του Άμστερνταμ. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν ταχυδρομικές υπηρεσίες.

Από το 2008 έως το 2011, τα παραδοσιακά ταχυδρομεία αντικαταστάθηκαν με σημεία εξυπηρέτησης PostNL όπου οι πελάτες μπορούν να αγοράσουν γραμματόσημα, να στείλουν επιστολές και δέματα και άλλες τυπικές ταχυδρομικές υπηρεσίες.

Αυτά τα σημεία εξυπηρέτησης λειτουργούν σαν κανονικό ταχυδρομείο, αλλά βρίσκονται σε τραπέζια ειδήσεων, καταστήματα καπνού, σούπερ μάρκετ και άλλα καταστήματα.

PostNL

Η ολλανδική υπηρεσία αλληλογραφίας διοικείται από την PostNL, παλαιότερα γνωστή ως TNT (Thomas Nationwide Transport), η οποία εδρεύει στη Χάγη της Ολλανδίας.

Ένα μεγάλο πλεονέκτημα για να απομακρυνθεί το φυσικό μοντέλο ταχυδρομικών γραφείων είναι ότι πριν υπάρχουν μόνο 250 ταχυδρομεία σε όλη τη χώρα, αλλά τώρα υπάρχουν 2.800 σημεία εξυπηρέτησης. Τα καταστήματα που προσφέρουν ταχυδρομικές υπηρεσίες σημειώνονται με το σύμβολο PostNL. Και, τα γραμματοκιβώτια βρίσκονται σε όλη τη χώρα.

Κάθε μέρα, η PostNL παρέχει περισσότερα από 1,1 εκατομμύρια είδη σε 200 χώρες. Εκτός από τις παγκόσμιες υπηρεσίες παράδοσης, λειτουργούν το μεγαλύτερο δίκτυο διανομής αλληλογραφίας και αποστολής στην περιοχή Benelux (Βέλγιο, Κάτω Χώρες, Λουξεμβούργο). Το 96% των ταχυδρομικών αντικειμένων στη Δυτική Ευρώπη παραδίδονται εντός τριών ημερών.

Ταχυδρομικά και ταχυδρομικά

Τα ταχυδρομικά τέλη υπολογίζονται βάσει του βάρους του στοιχείου και υπολογίζονται σε ευρώ ανά ουγγιά. Για να αποφευχθούν οι περιττές καθυστερήσεις, τα μηνύματα με ανεπαρκή ταχυδρομικά τέλη θα παραδίδονται πάντα στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Η ταχυδρομική υπηρεσία θα χρεώσει μια επιπλέον χρέωση υπηρεσιών στον αποστολέα. Αν ο αποστολέας είναι άγνωστος, το κόστος θα ανακτηθεί από τον παραλήπτη.

Ο παραλήπτης μπορεί ανά πάσα στιγμή να αρνηθεί την αποστολή αλληλογραφίας με ανεπαρκή ταχυδρομικά τέλη.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις σφραγίδες για να στείλετε τα αγροτεμάχια σας γρήγορα και εύκολα. Με τα τυπικά γραμματόσημα, θα λάβετε δύο απόπειρες παράδοσης, την ηλεκτρονική παρακολούθηση, την παράδοση σε έναν γείτονα (εάν ο παραλήπτης δεν είναι σπίτι) και ο παραλήπτης μπορεί να παραλάβει το δέμα σε κοντινό σημείο εξυπηρέτησης για διάστημα έως και τρεις εβδομάδες.

Περιορισμοί παράδοσης

Ορισμένα στοιχεία, όπως οι μαγνήτες και τα τσιγάρα, δεν επιτρέπεται να παραδίδονται ταχυδρομικά. Τα αντικείμενα αυτά περιλαμβάνουν εκρηκτικά (πυρομαχικά, πυροτεχνήματα), πεπιεσμένο αέριο (αναπτήρες, αποστειρωμένα δοχεία), εύφλεκτα υγρά (βενζίνη), εύφλεκτα στερεά (ταιριάζει), οξειδωτικά μέσα (λευκαντικά, συγκολλητικά), τοξικές ή μολυσματικές ουσίες υλικά (ραδιενεργά ιατρικά υλικά), διαβρωτικά υλικά (υδράργυρος, οξύ της μπαταρίας) ή άλλες επικίνδυνες ουσίες (ναρκωτικά).

Ιστορία της ολλανδικής ταχυδρομικής υπηρεσίας

Το 1799, η ταχυδρομική υπηρεσία εθνικοποιήθηκε. Στην πράξη, η ταχυδρομική κίνηση επικεντρώθηκε στην Ολλανδία, καθώς οι συνδέσεις με τις υπόλοιπες Κάτω Χώρες και τη χώρα ήταν ακόμη περιορισμένες. Στην ύπαιθρο, το ταχυδρομείο παραδίδεται κυρίως μέσω ιδιωτικών καναλιών.

Το 1993, τα γραφεία αλληλογραφίας ιδιωτικοποιήθηκαν. Μέχρι το 2002, το ταχυδρομείο ήταν γνωστό ως PTT Post.

Το όνομα άλλαξε σε TNT μέχρι το 2011, όταν άλλαξε σε PostNL.

Η έννοια των σημείων εξυπηρέτησης δεν ήταν ασυνήθιστη για τους Ολλανδούς κατοίκους. Το πρώτο υπο-ταχυδρομείο ιδρύθηκε το 1926. Ένα υπο-ταχυδρομείο λειτουργούσε σαν ένα σημείο εξυπηρέτησης. Ήταν ένα ανεξάρτητο κατάστημα όπου μια σειρά ταχυδρομικών υπηρεσιών παρέχεται σε ένα ειδικό γραφείο.