Τι να μην κάνετε σε ένα εθνικό πάρκο

Ο οδηγός του σύγχρονου ταξιδιώτη για την επίσκεψη σε εθνικό πάρκο

Τα εθνικά πάρκα μπορεί να είναι "η καλύτερη ιδέα της Αμερικής", αλλά αυτό δεν έχει κρατήσει ορισμένους επισκέπτες να ενεργούν πάνω σε χαζή ιδέες κατά την επίσκεψή τους.

Το καλοκαίρι είναι η υψηλή σεζόν στα περισσότερα εθνικά πάρκα, φέρνοντας μαζί του περισσότερους τουρίστες και, φυσικά, περισσότερες δυνατότητες για ασυνήθιστη ή κακή συμπεριφορά. Αυτό το καλοκαίρι ήταν ιδιαίτερα παράξενο για τα πάρκα στις ΗΠΑ, με πολλές ατυχίες που έκαναν τις ειδήσεις.

Στο παρελθόν, οι επισκέπτες του εθνικού πάρκου χρειάζονταν να τους θυμίζουν να μην απορρίπτουν και να βοηθούν στην πρόληψη των πυρκαγιών.

Τώρα που η Smoky Bear είναι 70, φαίνεται ότι χρειαζόμαστε ένα νέο σύνολο κανόνων για τους σύγχρονους επισκέπτες στα πάρκα της Αμερικής.

Τι να μην κάνετε σε ένα εθνικό πάρκο

Στα τέλη Ιουλίου, ένας επισκέπτης στο Grand Canyon κατέλαβε ένα τώρα ιογενές βίντεο από δύο άνδρες που δέχτηκε έναν σκίουρο στην άκρη του φαραγγιού με φαγητό. Έπειτα, ένας από τους άντρες έβαλε το παπούτσι του και κλώτσησε τον σκίουρο από τον γκρεμό. Η πράξη του να κτυπήσει ένα ζώο στο θάνατό του δεν ήταν μόνο νεανική και χωρίς καρδιά, αλλά ο Γάλλος που το διέπραξε θα μπορούσε να «αντιμετωπίσει ένα ομοσπονδιακό μικροαστικό αδίκημα να ενοχλεί / να παρενοχλήσει την άγρια ​​φύση με μέγιστες ποινές 5.000 $ μαζί με έξι μήνες στη φυλακή» αν βρεθεί .

Τα drones ως εναέρια βιντεοκάμερες είναι αρκετά δροσερά. Ακόμη και η Martha Stewart τους αγαπά. Όμως, η υπηρεσία του Εθνικού Πάρκου απαγόρευσε τη χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών σε όλα τα Εθνικά Πάρκα στις 27 Ιουνίου 2014. Λιγότερα από δύο μήνες αργότερα, στις 2 Αυγούστου, ένας τουρίστας συνέτριψε το χτύπημά του στη μεγάλη πρισματική άνοιξη του Εθνικού Πάρκου Γουόλοστοουν του Ουαϊόμστον.

Οι κηπουροί πάρκων δεν έχουν ακόμη εντοπίσει τον άνθρωπο ή να βρουν το τρελό, το οποίο μπορεί να κολλήσει στο παλιό παλιό άνοιγμα για πάντα.

Τα αθλήματα περιπέτειας και τα εθνικά πάρκα πάνε μαζί. Ορισμένα πάρκα όμως έχουν γίνει τόσο δημοφιλή με τους αναζητητές της συγκίνησης, ότι η ειρήνη του πάρκου, καθώς και η ακεραιότητα των μνημείων μέσα σε αυτά, έχουν απειληθεί.

Η συγκεκριμένη περίπτωση είναι το Εθνικό Πάρκο Arches της Γιούτα. Το εικονικό Corona Arch του πάρκου χρησιμοποιείται ολοένα και περισσότερο ως υπερμεγέθης συσκευή για ταλάντευση, υψηλή επένδυση και άλλες δραστηριότητες.

"Μετά από μια χούφτα ατυχημάτων και μια εξάνθημα των καταγγελιών, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ζυγίζει αν θα σπάσει κάτω από την τελευταία διαδικτυακή τροφοδοσία συγκινήσεις που θα τροφοδοτήσει τις δημόσιες εκτάσεις: ακραία swinging σχοινί. Το άθλημα μετατρέπει τη μοναδική συλλογή Moab της αρχαίας πέτρας καμαρώνει σε αγκάθια που στρέφονται προς το θάνατο. Οι άνθρωποι σκαρφαλώνουν ένα τόξο, βάζουν σχοινιά στο βράχο και πηδούν στον αέρα, κινούνται με γη σε ένα ιλιγγιώτικο εκκρεμές 100 ποδών.

Ενώ αυτό μπορεί να ακούγεται συναρπαστικό σε μερικούς, ο αθώος αθλητισμός έχει οδηγήσει σε τρεις θανάτους τα τελευταία δύο χρόνια. Το Γραφείο Διαχείρισης Γης, το οποίο επιβλέπει το πάρκο, εξετάζει επί του παρόντος εάν και πώς να απαγορεύσει τη δραστηριότητα στο Εθνικό Πάρκο Arches.

Αυτή η άκρη του πάρκου προέρχεται από την Πορτογαλία, όπου ένα Πολωνικό ζευγάρι πρόσφατα κατέρρευσε από ένα βράχο στους θανάτους τους ενώ προσπαθούσε να πάρει ένα selfie. Αυτή η απίστευτα τραγική ιστορία περιλαμβάνει ένα από τα πιο κοινά πράγματα που οι τουρίστες θέλουν να κάνουν κατά την επίσκεψη σε ένα Εθνικό Πάρκο. Παρόλο που κανένα αμερικανικό πάρκο δεν έχει καταγράψει τυχαίους θανάτους από τον εαυτό του, είναι μόνο θέμα χρόνου.

Χάρη σε ιστορίες όπως η ταινία Into the Wild του Jon Krakauer, μια πραγματική ιστορία που έληξε τραγικά κοντά στο Εθνικό Πάρκο Denali, περισσότεροι επισκέπτες του πάρκου είναι εμπνευσμένοι για να πάνε "έξω από το πλέγμα" και να βυθιστούν στη φύση. Ενώ πολλοί πεζοπόροι κάνουν αυτό με επιτυχία, άλλοι έχουν ξεκινήσει σε ένα back-country μονοπάτι και δεν επέστρεψαν ποτέ. Οι κίνδυνοι είναι πραγματικοί, λέει η Barbara J. King, της οποίας ο σύζυγος, ένας έμπειρος πεζοπόρος, έπρεπε να διασωθεί από μια ομάδα έρευνας και διάσωσης όταν δεν επέστρεψε μετά από μια πεζοπορία κατά μήκος του μονοπατιού Syncline του Εθνικού Πάρκου Canyonlands.

"Το έδαφος ήταν σωματικά ενοχλητικό, ο σύζυγός μου αφηγήθηκε όταν μιλήσαμε, ακόμα περισσότερο από ότι η έρευνα πριν από την πεζοπορία τον είχε οδηγήσει να πιστέψει.Μετά από πολλές ώρες πεζοπορίας, ακόμη και ακολουθώντας τους δείκτες μονοπατιών, αποπροσανατολίστηκε ως προς την τοποθεσία του Μόλις το νερό του έτρεξε αργά την ημέρα, η σύγχυση που σχετίζεται με την αφυδάτωση δεν βοήθησε τα πράγματα.

"Δεν είναι ακόμα σίγουρος, ακόμα και τώρα, ακριβώς πώς όλα αυτά συνέβησαν, αλλά αυτό συνέβη και κοιμόταν στο μονοπάτι εκείνο το βράδυ όσο καλύτερα μπορούσε, θαυμάζοντας έναν ουρανό χωρίς φωτιά." Αν και άκουσε το ελικόπτερο και έτρεφε με τα χέρια του , δεν μπορούσε να το δει, στο πρώτο φως, εισήλθε σε ένα πλύσιμο για να αναζητήσει υπόγεια ύδατα, στέκοντας εκεί, έτοιμη να σκάψει, είδε τον πιλότο του ελικοπτέρου.

Κατώτατη γραμμή: να είστε προσεκτικοί εκεί έξω? Να είστε προσεκτικοί στο περιβάλλον σας. και να σέβεστε τη φύση και τους συμπατριώτες σας στο πάρκο. Ακολουθήστε αυτούς τους κανόνες και θα πρέπει να έχετε μια επιτυχημένη επίσκεψη στο Εθνικό Πάρκο.