Πόσο είναι ένα εισιτήριο για την οδήγηση στη Λωρίδα HOV;

Είναι περισσότερο από ό, τι θέλετε να πληρώσετε!

Έλαβα το ακόλουθο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σχετικά με τις λωρίδες HOV στην Αριζόνα :

Το πρόστιμο για την οδήγηση μόνο στη λωρίδα HOV είναι $ 619 με την προσαύξηση δικαστηρίου. Είναι επιλέξιμο για εκτροπή (αμυντική οδήγηση), αλλά θα κοστίσει ακόμα μια αρκετά δεκάρα. Το πραγματικό πρόστιμο είναι 354 δολάρια, αλλά η δικαστική επιβάρυνση είναι υποχρεωτική και δεν παραιτείται ... το πρόστιμο είναι $ 619 συνολικά. Άρχισα να την ερευνούν μετά από ένα κορίτσι με το οποίο εργαζόμουν με το πήρα για αυτό (και δικαιωματικά έτσι). Νόμιζε ότι μόνο επειδή αγόρασε ένα υβρίδιο, σήμαινε ότι θα μπορούσε να οδηγήσει σε αυτή τη λωρίδα. Δεν τον κόπο να το καταχωρήσετε στο κράτος ή να δοκιμάσετε την ειδική ετικέτα ή πλάκα, παρόλο που θα είχε αρνηθεί επειδή έχει ήδη φτάσει στο όριο. Σερβίρει το δικαίωμά της!

Πρώτα απ 'όλα, είναι αλήθεια ότι μόνο επειδή έχετε ένα υβριδικό όχημα, αυτό δεν σημαίνει ότι μπορείτε νόμιμα να χρησιμοποιήσετε τη λωρίδα HOV. Σε μια στιγμή η MVD εξέδιδε ειδικές πινακίδες για τους ιδιοκτήτες υβριδικών οχημάτων που επέτρεπαν την πρόσβαση στις λωρίδες HOV. Αυτές οι 10.000 υβριδικές πλάκες έχουν περάσει πάρα πολύ, δεν υπάρχει λίστα αναμονής, και το Υπουργείο Μεταφορών της Αριζόνα ( ADOT ) δεν προτίθεται να προσθέσει πια.

Τώρα, για το θέμα του προστίμου για το εισιτήριο. Δεν είμαι σε θέση να επαληθεύσω ότι το συνολικό κόστος ενός εισιτηρίου για οδήγηση στη λωρίδα HOV χωρίς οδηγό και τουλάχιστον έναν επιβάτη κατά τη διάρκεια καθορισμένων χρονικών περιόδων είναι $ 619. Σύμφωνα με την ADOT, το πρόστιμο ξεκινά από $ 400 (2016). Το Δημοτικό Δικαστήριο του Phoenix συνιστά ότι εάν ένα άτομο είναι επιλέξιμο για να πάρει την αμυντική τάξη οδήγησης για να αποφύγει τα πρόστιμα και τα σημεία στην άδεια, τότε το μόνο που απαιτείται είναι το κόστος που χρεώνεται από την αμυντική σχολή οδήγησης, συνήθως από περίπου $ 180 έως $ 200 αυτή τη στιγμή .

Αν η αμυντική τάξη οδήγησης δεν είναι επιλογή για οποιοδήποτε λόγο, υπάρχουν πρόσθετα τέλη που θα έφερναν το συνολικό πρόστιμο σε σημαντικά περισσότερα από 350 δολάρια. Το ποσό αυτό μπορεί να διαφέρει ανάλογα με το ποιο δικαστήριο χειρίζεται το στοιχείο.

Σύμφωνα με την ADOT, υπάρχουν περισσότερα από 190 μίλια λωρίδων HOV κατά μήκος των αυτοκινητοδρόμων της περιοχής Φοίνιξ.