Ημερήσια μέρα του Σαββατοκύριακου στην Καναδά

Η Ημέρα της Βικτώριας είναι νόμιμη αργία που παρατηρείται σε πολλές επαρχίες του Καναδά κάθε χρόνο τη Δευτέρα πριν από τις 25 Μαΐου.

Οι "Stat" αργίες στον Καναδά είναι αργίες για τον γενικό πληθυσμό που έχουν οριστεί από τις ομοσπονδιακές ή επαρχιακές κυβερνήσεις ως ημέρα απουσίας εργασίας με αμοιβή.

Η Ημέρα της Βικτώριας ονομάζεται Ημέρα των Εθνικών Πατριωτών στο Κεμπέκ για να τιμήσει την εξέγερση του 1837 κατά της βρετανικής αποικιακής κυβέρνησης.

Δεν είναι επίσημη αργία στο Newfoundland και το Labrador, τη Νέα Σκοτία, το Νιου Μπρούνσγουικ ή το νησί του Πρίγκηπα Έντουαρντ και οι εργαζόμενοι δεν δικαιούνται αμοιβή.

Η Ημέρα της Βικτώριας γιορτάζει τα γενέθλια της Βασίλισσας Βικτωρίας (24 Μαΐου). Σήμερα, οι διακοπές γιορτάζουν όχι μόνο τα γενέθλια της Βασίλισσας Βικτωρίας αλλά και τα γενέθλια του σημερινού μονάρχη. Ο Καναδάς εξακολουθεί να είναι μέλος της Κοινοπολιτείας Εθνών, της οποίας η Βασίλισσα είναι επικεφαλής.

Το Σαββατοκύριακο Μαΐου

Η Ημέρα της Βικτώριας είναι πάντα μια Δευτέρα. οπότε οι διακοπές είναι μέρος ενός μακρού Σαββατοκύριακου, το οποίο συνήθως αναφέρεται ως το Σαββατοκύριακο της Ημέρας της Βικτώριας, το Μακρύ Σαββατοκύριακο, το Μάιο και το Μάιο Δύο-Τέσσερα (μια περίπτωση μπύρας περιέχει 24 μπουκάλια ή μπύρες μπύρας και ορισμένα μέρη του Καναδά ονομάζεται "δύο-τέσσερα." Κόμμα σε μάγκα). Το Σαββατοκύριακο ονομάζεται επίσης Σαββατοκύριακο 24 Μαΐου, αν και δεν θα πέσει απαραιτήτως στις 24 Μαΐου.

Το Σαββατοκύριακο της Ημέρας της Βικτώριας πέφτει πάντα το Σαββατοκύριακο πριν από την Ημέρα Μνήμης στις ΗΠΑ

Το Weekend Victoria Day είναι το πρώτο δημοφιλές Σαββατοκύριακο για τα ταξίδια άνοιξη / Πολλοί άνθρωποι ανοίγουν τα σπίτια τους, καλλιεργούν κήπους ή απλά ξεφεύγουν.

Αναμείνετε πλήθη σε θέρετρα και ξενοδοχεία και πολυσύχναστους αυτοκινητόδρομους. Οι οθόνες πυροτεχνημάτων είναι κοινές, ειδικά τη Δευτέρα το βράδυ.

Δείτε μια λίστα με τα πράγματα που πρέπει να κάνετε για το Σαββατοκύριακο Μαΐου στο Τορόντο .

Οι τράπεζες, τα σχολεία, τα πολλά καταστήματα και τα εστιατόρια είναι κλειστά τη Δευτέρα. Κλήστε μπροστά για να μάθετε για άλλα αξιοθέατα και τουριστικά σημεία, πολλά από τα οποία παραμένουν ανοικτά , ειδικά στις μεγαλύτερες πόλεις.

Οι δημόσιες συγκοινωνίες θα εκτελούνται με χρονοδιάγραμμα διακοπών.