Γιορτάζοντας την ημέρα της Βικτώριας στον Καναδά

Ένα μακρύ Σαββατοκύριακο ξεκινά την καλοκαιρινή περίοδο

Ο Καναδάς έχει από καιρό γιορτάσει την Ημέρα της Βικτώριας, προς τιμήν της Βασίλισσας Βικτωρίας της Αγγλίας, αλλά οι επίσημες αργίες δεν έχουν παρατηρηθεί πάντα την ίδια μέρα. Το 1952, η καναδική κυβέρνηση όρισε τη Δευτέρα πριν από τις 25 Μαΐου ως Ημέρα της Βικτώριας, που σημαίνει ότι πέφτει μεταξύ 17 Μαΐου και 24 Μαΐου, ανάλογα με το έτος. Το 2018, η ημέρα της Βικτώριας πέφτει τη Δευτέρα, 21 Μαΐου. Μια εθνική παραμονή στον Καναδά, Victoria Day, επίσης, πέφτει πάντα τη Δευτέρα πριν από την Ημέρα Μνήμης στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι κάτοικοι του Κεμπέκ, ωστόσο, γιορτάζουν την ημέρα ως Journée des patriotes ή την Ημέρα των Εθνικών Πατριωτών .

Ιστορία της ημέρας της Βικτώριας

Η Ημέρα της Βικτώριας γιορτάζει τη γέννηση της Βασίλισσας Βικτώριας, η οποία κυβέρνησε τη Βρετανική Αυτοκρατορία από το 1837 έως το θάνατό της το 1901, Ο Καναδάς εισήγαγε τις διακοπές του το 1845 κατά τη διάρκεια των ημερών του ως βρετανική αποικία. Είναι ενδιαφέρον ότι είναι η μόνη χώρα στον κόσμο που γιορτάζει επίσημα τα γενέθλια του πρώην μονάρχη, παρά την παγκόσμια εμβέλεια της Κοινοπολιτείας Εθνών των 53 μελών. Μέχρι το 1952, οι Καναδοί παρακολουθούσαν την ημέρα στις 24 Μαΐου, εκτός αν αυτό έπεσε την Κυριακή, οπότε η Victoria Day θα έπεφτε στις 25 Μαΐου.

Γιορτάζοντας την ημέρα της Βικτώριας

Οι κοινότητες σε ολόκληρο τον Καναδά γιορτάζουν την Ημέρα της Βικτώριας με πικνίκ, παρέλαση, συναυλίες στο εξωτερικό και πυροτεχνήματα. Πολλές οικογένειες χρησιμοποιούν το μακρύ Σαββατοκύριακο για να πάνε κάμπινγκ, να κάνουν μπάρμπεκιου πίσω αυλή ή να βγούν έξω από το σπίτι. Είναι επίσης ένα δημοφιλές Σαββατοκύριακο για αθλητικές εκδηλώσεις, όπως αγώνες αυτοκινήτων στο Clarington του Οντάριο. ο Μαραθώνιος της Μπλε Νύφης Scotiabank στο Χάλιφαξ της Νέας Σκωτίας. και σπορ καταγραφής με τσεκούρι, ρίψη κούτσουρων και αναρρίχηση δέντρων στο Kaslo της Βρετανικής Κολομβίας.

Στο Upper Canada Village στο Morrisburg, στο Οντάριο, μπορείτε να επιστρέψετε στην πηγή της γιορτής κατά τη διάρκεια ενός εορτασμού των γενεθλίων της δεκαετίας του '60 για τη Βασίλισσα Βικτόρια, γεμάτη εικονικές στρατιωτικές ελιγμοί, ιστορικές ομιλίες και ένα "Θεό σώσει τη βασίλισσα". Το αυθεντικό χωριό του 19ου αιώνα διοργανώνει επίσης αθλητικά παιχνίδια από το 1800 και σερβίρει τούρτα γενεθλίων στην τιμή της βασίλισσας.

Κλείσιμο στην Ημέρα της Βικτώριας

Όλες οι ομοσπονδιακές οργανώσεις του Καναδά, όπως τα ταχυδρομεία και οι τράπεζες, κλείνουν με σεβασμό την Ημέρα της Βικτώριας. Οι ανατολικές επαρχίες PEI, New Brunswick, Nova Scotia και Newfoundland / Labrador θεωρούν τη Βικτώρια μέρα μια γενική, παρά νόμιμη, διακοπές, αλλά κυβερνητικά γραφεία και δημόσια σχολεία είναι ακόμη κοντά. Ωστόσο, για πολλούς εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα στις επαρχίες αυτές, η επιχείρηση προχωράει ως συνήθως. Σε όλες τις περιπτώσεις, είναι καλύτερο να καλέσετε και να επιβεβαιώσετε τις ώρες των διακοπών.

Βασικά, όλες οι ομοσπονδιακές οργανώσεις κλείνουν για την ημέρα, ακόμη και σε επαρχίες που δεν θεωρούν την Ημέρα της Βικτώριας ως νόμιμη αργία. Μπορείτε να αναμένετε να κλείσετε δημόσια σχολεία, κυβερνητικά γραφεία, ταχυδρομεία, κρατικά καταστήματα αλκοολούχων ποτών, βιβλιοθήκες και τράπεζες σε όλη τη χώρα. Πολλά καταστήματα τροφίμων και επιχειρήσεις σέρβις παραμένουν σκοτεινά και σε τήρηση.

Άνοιγμα την ημέρα της Βικτώριας

Αξιοθέατα που λειτουργούν σε μεγάλους τουριστικούς προορισμούς σε όλη τη χώρα, όπως ο CN Tower , το Ενυδρείο του Βανκούβερ, τα μουσεία, τα δημόσια πάρκα και οι ιστορικές τοποθεσίες παραμένουν ανοιχτά. Οι περισσότερες δημόσιες συγκοινωνίες εκτελούνται με χρονοδιάγραμμα διακοπών και πολλές λιανικές επιχειρήσεις και εστιατόρια σε τουριστικές περιοχές παραμένουν ανοιχτά.

Πολλά convenience stores επιλέγουν να λειτουργούν τουλάχιστον για περιορισμένες ώρες και κάποια κέντρα κήπου παραμένουν ανοιχτά σε απάντηση στην ευρέως διαδεδομένη πυρετό στην καμπίνα που ζητά από τους καναδούς να βγουν και να αρχίσουν να εργάζονται στους κήπους τους.