Υγρά στον Καναδά: Κοινά μετρικά μεγέθη

Μετατρέποντας ουγγιές και γαλόνια σε λίτρα και χιλιοστόλιτρα στο ταξίδι σας

Σε αντίθεση με τις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Καναδάς χρησιμοποιεί το μετρικό σύστημα μέτρησης θερμοκρασιών, μηκών και όγκων και τα πιο κοινά υγρά όπως βενζίνη και ορισμένα ποτά μετριούνται σε λίτρα και χιλιοστόλιτρα.

Αν και τα περισσότερα υγρά στον Καναδά μετρούνται στο μετρικό σύστημα, θα διαπιστώσετε ότι οι Καναδοί είναι πολύ εξοικειωμένοι με τη χρήση των Imperial ουγγιών και των γαλόνιων που χρησιμοποιούν και οι ΗΠΑ. Για παράδειγμα, οι μπουκάλες σόδες στον Καναδά μετρούνται σε ουγγιές, αλλά το γάλα πωλείται από το λίτρο σε ατομικές σαφείς πλαστικές σφραγισμένες σακούλες που μπορείτε να πάρετε στο σπίτι και να μεταφερθούν σε κανάτα για εξυπηρέτηση.

Οι συνήθεις μετρήσεις υγρών περιλαμβάνουν ένα καναδικό "είκοσι έξι", το οποίο είναι ένα κανονικό μέγεθος μπουκάλι με μέγεθος 750 ml ή 25 ουγκιά. μια αμερικανική "λαβή", η οποία είναι το μεγαλύτερο μέγεθος μπουκάλι μέτρησης 1,75 λίτρα ή 59 ουγγιές? και μια διπλή καλλιέργεια "σαράντα", η οποία είναι ένα μπουκάλι μπύρας 1,14 λίτρων ή 40 ουγκιών.

Μετατροπή καναδικών τόμων σε αμερικανικές μετρήσεις

Αν ταξιδεύετε στον Καναδά, μπορεί να έχετε λίγη σύγχυση όταν γεμίζετε τη δεξαμενή αερίου ή προσπαθείτε να αγοράσετε μια ορισμένη ποσότητα ποτού, οπότε θα πρέπει να μάθετε πώς να μετατρέπετε τον μετρικό όγκο του Καναδά στο αμερικανικό σύστημα μέτρησης όγκων της Αμερικής.

Ευτυχώς, η μετατροπή μετρήσεων από το μετρικό σύστημα στο σύστημα Imperial είναι σχετικά απλή. Χρησιμοποιήστε τα παρακάτω ισοδύναμα για να υπολογίσετε πόσο από ένα υγρό που παίρνετε στον Καναδά στις αμερικανικές μετρήσεις:

Άλλες κοινές μετρικές για τα Imperial ισοδύναμα που θα πρέπει να γνωρίζετε όταν επισκέπτεστε τον Καναδά περιλαμβάνουν τη μετατροπή γραμμαρίων και κιλών σε ουγγιές και κιλά για βάρος, Κελσίου έως Φαρενάιτ για τη θερμοκρασία, χιλιόμετρα ανά ώρα έως μίλια ανά ώρα για ταχύτητα και μέτρα και χιλιόμετρα για ναυπηγεία και μίλια για την απόσταση.

Συνηθισμένοι τόμοι στον Καναδά

Πριν ξεκινήσετε το ταξίδι σας στον Καναδά, θα πρέπει να εξοικειωθείτε με αυτά τα κοινά στοιχεία που μπορεί να διαπιστώσετε ότι θα μετρηθούν σε υγρά μίλιτρα και λίτρα, αντί για ουγκιά και γαλόνια. Από τα επιδόματα μεταφοράς για την πτήση σας για τη συμπλήρωση της δεξαμενής αερίου στο αυτοκίνητό σας ενοικίασης, αυτά θα σας βοηθήσουν να καταλάβετε τις καναδικές μετρήσεις:

Μετρήσεις όγκου Χιλιοστόλιτρα ή λίτρα Ουγγιές ή γαλόνια
Χορηγήσετε επίδομα υγρού αποσκευών ανά εμπορευματοκιβώτιο σε αεροπλάνα 90 ml 3 oz
Μπορεί να σόδα ή ένα "μίκυ" του αλκοόλ 355 ml 12 oz
Κανονικό μπουκάλι υγρού ή κρασιού, ένα "είκοσι έξι" στον Καναδά 750 ml 25 oz
Μεγάλο μπουκάλι υγρό, ένα "σαράντα καραβάνι" στον Καναδά 1,14 λίτρο 39 oz
Το μεγαλύτερο μπουκάλι μπουκάλι, μια "λαβή" στις ΗΠΑ και "εξήντα καβαλέτα" στον Καναδά 1,75 λίτρο 59 oz
Το αέριο πωλείται σε λίτρα και είναι πολύ πιο ακριβό από ό, τι στις ΗΠΑ. 1 λίτρο .26 γαλόνι (ΗΠΑ)
Ένα γαλλικό Imperial είναι ελαφρώς μεγαλύτερο από ένα γαλόνι των ΗΠΑ 1 λίτρο .22 Imperial γαλόνι