Εθνικό Πάρκο Banff - Μια Επισκόπηση

Ιδρύθηκε το 1885 μετά την ανακάλυψη των σπηλαίων και των λεκανών πηγών λεκάνης, το Banff είναι το πρώτο και πιο διάσημο εθνικό πάρκο του Καναδά. Αποτελεί μια πανέμορφη ποικιλία γεωλογικών και οικολογικών χαρακτηριστικών, όπως τα βουνά, οι παγετώνες, τα παγοδρόμια, οι λίμνες, τα αλπικά λιβάδια, οι θερμές πηγές των ορυκτών, τα φαράγγια και τα hoodoos. Το πάρκο είναι επίσης γνωστό για την ύπαρξη άγριας ζωής που είναι εξίσου διαφορετική. Οι επισκέπτες μπορούν να συναντήσουν 53 είδη θηλαστικών, όπως τα πρόβατα bighorn, οι λύκοι, οι αρκούδες (μαύροι και grizzly), οι elk, τα coyotes, η caribou, ακόμα και τα mountain lions.

Ιστορία

Το πάρκο ιδρύθηκε το 1885 για να λύσει μια διαμάχη για το ποιος ανακάλυψε τις θερμές πηγές στην περιοχή και που είχε το δικαίωμα να τις αναπτύξει για εμπορικό κέρδος. Αντί να κρατήσει τον αγώνα ζωντανό, ο πρωθυπουργός Τζον Α. Μακντόναλντ άφησε τις θερμές πηγές ως μικρό, προστατευμένο απόθεμα. Σύμφωνα με το Rocky Mountains Park Act, που θεσπίστηκε στις 23 Ιουνίου 1887, το πάρκο επεκτάθηκε στα 260 τετραγωνικά μίλια και ονομάστηκε Rocky Mountains Park. Ήταν το πρώτο εθνικό πάρκο του Καναδά, και το δεύτερο εγκαταστάθηκε στη Βόρεια Αμερική (το πρώτο ήταν το Εθνικό Πάρκο του Yellowstone ).

Το 1984, ο Banff ανακηρύχθηκε Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO , μαζί με τα άλλα εθνικά και επαρχιακά πάρκα που αποτελούν τα καναδικά Rocky Mountain Parks.

Πότε θα Επισκεφθείτε

Όταν αποφασίζετε να πάτε όλα εξαρτάται από το τι θέλετε να κάνετε ενώ βρίσκεστε εκεί. Το καλοκαίρι φέρνει ζεστές και ηλιόλουστες μέρες ιδανικές για πεζοπορία, ποδηλασία, κατασκήνωση και αναρρίχηση, ενώ το χειμώνα προσφέρει χιόνι για δραστηριότητες όπως παρακολούθηση, πατινάζ και αλπικό ή σκανδιναβικό σκι.

Λάβετε υπόψη ότι ο χειμώνας φέρνει μια μεγάλη πιθανότητα για ψύχρα από τον άνεμο, αλλά μην αφήστε να εμποδίσει την επίσκεψή σας.

Επίσης, να θυμάστε ότι η διάρκεια της ημέρας στο Banff ποικίλλει σημαντικά καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους. Για παράδειγμα, τον Δεκέμβριο, μπορεί να υπάρχουν μόλις 8 ώρες φυσικού φωτός. Και μέχρι το τέλος Ιουνίου, ο ήλιος ανατέλλει στις 5:30 π.μ. και ορίζει στις 10 μ.μ.

Να πάρει εκεί

Το Εθνικό Πάρκο Banff βρίσκεται στην επαρχία Alberta στα καναδικά Rocky Mountains. Υπάρχουν αρκετοί μεγάλοι αυτοκινητόδρομοι που μπορείτε να πάρετε, συμπεριλαμβανομένης της εθνικής οδού Trans-Canada (# 1) που εκτείνεται δυτικά από το Κάλγκαρι στο πάρκο. Icefields Parkway (# 93), η οποία εκτείνεται μεταξύ της λίμνης Louise και του Jasper Townsite. Ράδιο / Invermere Highway; και Bow Valley Parkway (# 1Α).

Για όσους επισκέπτονται την περιοχή, το Edmonton, το Calgary και το Βανκούβερ έχουν διεθνή αεροδρόμια για την εξυπηρέτησή σας.

Σημαντικά αξιοθέατα

Λίμνη Λουίζ: Αυτή η παγετώδης λίμνη πήρε το όνομά της από την Πριγκίπισσα Λουίζ Καρολίνα Αλμπέρτα και φημίζεται για το εκπληκτικό σμαραγδένιο νερό που αντανακλά τους γύρω παγετώνες που τη δημιούργησαν. Η ανατολική ακτή της λίμνης φιλοξενεί το Chateau Lake Louise, ένα από τα πολυτελή σιδηροδρομικά ξενοδοχεία του Καναδά, και η ίδια η λίμνη είναι γνωστή για τον οικισμό Lake Louise. Ο οικισμός αποτελείται από δύο ξεχωριστές κοινότητες: το χωριό και το Samson Mall.

Banf Gondola: Πάρτε 8 λεπτά έξω από την ημέρα σας για μια από τις καλύτερες πανοραμική θέα του πάρκου που θα μπορούσατε ποτέ να φανταστείτε. Θα ταξιδέψετε στην κορυφή του βουνό Sulfur σε υψόμετρο 7.495 ποδιών όπου μπορείτε να δείτε τις γύρω κορυφές, τη λίμνη Minnewanka, την πόλη του Banff και την κοιλάδα του τόξου που εκτείνεται από τα ανατολικά προς τα δυτικά.

Upper Hot Springs: Αυτό το λουτρό κληρονομιάς της δεκαετίας του '30 έχει ανακαινιστεί ώστε να περιλαμβάνει όλες τις ανέσεις ενός σύγχρονου spa. Απολαύστε ατμό, μασάζ ή άλλη θεραπεία ευεξίας ενώ απολαμβάνετε τις απόψεις του αλπικού. Είναι ανοιχτό όλο το χρόνο και περιλαμβάνει ένα καφέ, κατάστημα δώρων και παιδική πισίνα.

Μουσείο Πάρκων Banf: Το Μουσείο, το οποίο χτίστηκε το 1903 από το Τμήμα Φυσικής Ιστορίας της Γεωλογικής Επισκόπησης του Καναδά, παρουσιάζει με διαφορετικό τρόπο την ποικιλία της άγριας φύσης: διατηρείται από την ταξινομία. Είναι ανοιχτό καθημερινά το καλοκαίρι από τις 10 π.μ. - 6 μ.μ. και οι τιμές κυμαίνονται από $ 3- $ 4. Καλέστε το 403-762-1558 για περισσότερες πληροφορίες.

Διαμονή

Κάμπινγκ είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μείνετε στο Banff και Parks Καναδάς προσφέρει 13 campgrounds που είναι ιδανικά για όσους θέλουν να ξεφύγουν. Το κάμπινγκ το καλοκαίρι ξεκινά στις αρχές Μαΐου, με όλα τα campgrounds να ανοίγονται από τα μέσα μέχρι τα τέλη Ιουνίου και να κλείνουν καθόλη τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου και του Οκτωβρίου.

Το κάμπινγκ στο χειμώνα είναι επίσης διαθέσιμο στο Tunnel Mountain Village II και στο Lake Louise Campground. Θυμηθείτε, οι κάτοχοι κατασκηνώσεων πρέπει να αγοράσουν άδεια κάμπινγκ στο περίπτερο του campground ή στο περίπτερο αυτοελέγχου. Ελέγξτε online για ποιους ιστότοπους μπορεί να είναι σωστό για εσάς ή καλέστε το 877-737-3783.

Για όσους δεν ενδιαφέρονται για κατασκήνωση, υπάρχουν πολλά καταλύματα, ξενοδοχεία, καταλύματα και ξενώνες για να διαλέξετε. Δοκιμάστε την Shadow Lake Lodge του Brewster για μια πολυτελή εμπειρία εξοχικής κατοικίας ή μια βίλα με θέα για μια άνετη διαμονή με πρωινό. Η τοποθεσία Banff-Lake Louise Tourism θα σας δώσει μια διορατικότητα σε τι καταλύματα μπορείτε να επιλέξετε και που προσφέρουν ακριβώς αυτό που ψάχνετε.

Τομείς ενδιαφέροντος έξω από το πάρκο

Εθνικό Πάρκο Jasper: Ιδρύθηκε το 1907, αυτό είναι το μεγαλύτερο εθνικό πάρκο στον Καναδά Rockies. Το πάρκο περιλαμβάνει τους παγετώνες του Icefield Columbia, πολλές θερμές πηγές, λίμνες, καταρράκτες, βουνά και μια μεγάλη ποικιλία άγριας ζωής. Είναι ένα εξαιρετικό μέρος για πεζοπορία, κατασκήνωση, και να απολαύσετε ένα χαλαρωτικό καταφύγιο. Καλέστε το 780-852-6162 για περισσότερες πληροφορίες.

Εθνικός Ιστορικός Χώρος Σπηλαίου και Λεκάνης: Επισκεφθείτε τη γενέτειρα του Εθνικού Πάρκου Banff! Αυτός ήταν ο τόπος όπου οι φυσικές ιαματικές πηγές έσυραν τον τουρισμό και οδήγησαν στην κατασκευή του Banff Springs - ενός πολυτελούς προορισμού για όσους αναζητούν θεραπευτική άνοιξη. Η περιοχή είναι ανοιχτή 15 Μαΐου έως 30 Σεπτεμβρίου από τις 9 π.μ. - 6 μ.μ. και 1 Οκτωβρίου έως 14 Μαΐου από τις 11 π.μ. - 4 μ.μ. (καθημερινές) και 9 π.μ. - 5 μ.μ. (Σαββατοκύριακα). Καλέστε 403-762-1566 για περισσότερες πληροφορίες.

Εθνικό Πάρκο Kootenay: Βρίσκεται στη νοτιοδυτική περιοχή των Καναδικών Βραχώδη Όρη, αυτό το εθνικό πάρκο είναι τόσο διαφορετικό όσο έρχονται. Ένα λεπτό μπορείτε να δείτε θεαματικούς παγετώνες και το επόμενο μπορείτε να κάνετε μια βόλτα στους ημι-άνυδρους λειμώνες του βράχου Rocky Mountain, όπου ο κάκτος μεγαλώνει! Αν σας αρέσει η κάμπινγκ στην εξοχή, η αναρρίχηση, το ψάρεμα ή το κολύμπι, αυτό το πάρκο προσφέρει έναν μοναδικό τρόπο να κάνει ακριβώς αυτό. E-mail ή τηλεφωνήστε στο 250-347-9505 για περισσότερες πληροφορίες.