Συμβουλές Ασφάλειας Αρκούδας

Τι πρέπει να ξέρετε για να είστε ασφαλείς στη χώρα αρκούδας

Εάν ανησυχείτε ότι θα μείνετε ασφαλείς στην επόμενη υπαίθρια περιπέτεια σας, το πρώτο πράγμα που πρέπει να ξέρετε είναι ότι οι επιθέσεις αρκούδας στο φυσικό περιβάλλον είναι εξαιρετικά σπάνιες. Πάρτε μια βαθιά αναπνοή και χαλαρώστε! Ωστόσο, υπάρχουν μερικές συμβουλές ασφαλείας για αρκούδες που μπορείτε να πάρετε μακριά που θα σας κάνουν να αισθάνεστε πιο χαλαροί και να ελαχιστοποιήσετε τον κίνδυνο σας όταν ταξιδεύετε σε περιοχές όπου κατοικούν οι αρκούδες.

Γνωρίστε τις αρκούδες σας

Μπορείτε να πείτε τη διαφορά ανάμεσα σε μια μαύρη αρκούδα και μια αρκούδα grizzly;

Ελέγξτε τις κύριες διαφορές για να ξέρετε τι έχετε να κάνετε.

Γρίζλιες αρκούδες

Μαύρες αρκούδες

Εγκαταστάσεις Campground και Πικνίκ

Όταν κάνατε κάμπινγκ ή πικ-νικ, ποτέ μην μαγειρεύετε ή αποθηκεύετε φαγητό μέσα ή κοντά στη σκηνή σας.

Κρεμάστε τα τρόφιμα και άλλα αντικείμενα με έντονες οσμές (π.χ. οδοντόκρεμα, απωθητικό σφάλματος, σαπούνι, κλπ.) Μακριά από αρκούδες. Κρεμάστε αντικείμενα τουλάχιστον 10 πόδια πάνω από το έδαφος και. Αν δεν υπάρχουν δέντρα, φυλάξτε το φαγητό σας σε αεροστεγή ή ανθεκτικά στο πόδι δοχεία.

Αλλάξτε τα ρούχα σας πριν πάτε για ύπνο. μην φορέστε αυτό που μαγειρέψατε για να πάτε για ύπνο και φροντίστε να αποθηκεύσετε δύσοσμα ρούχα μαζί με τα τρόφιμά σας και άλλα δύσοσμα αντικείμενα.

Κρατήστε την κατασκήνωση ή την περιοχή πικνίκ καθαρή. Βεβαιωθείτε ότι πλένετε πιάτα, απορρίπτετε τα σκουπίδια και σκουπίζετε τραπέζια. Κάψτε τα σκουπίδια εντελώς σε μια καυτή φωτιά και σκουπίστε τα παχιά - μην το θάβετε.

Backcountry και Trail Προφυλάξεις

Ποτέ δεν εκπλήσσει τις αρκούδες! Εάν είστε πεζοπορία, κάνετε την παρουσία σας γνωστή. Κάνετε θόρυβο μιλώντας δυνατά, τραγουδώντας ή κουδούνι. Αν μπορείτε, ταξιδέψτε με μια ομάδα. Οι ομάδες είναι πιο θορυβώδεις και ευκολότερες για τις αρκούδες για ανίχνευση.

Λάβετε υπόψη ότι οι αρκούδες τείνουν να είναι πιο δραστήριες κατά την αυγή και το σούρουπο, ώστε να σχεδιάσετε τις πεζοπορίες σας αναλόγως. Μείνετε σε επισημασμένα μονοπάτια και υπακούτε στους κανονισμούς της περιοχής που πετάτε / κάμπινγκ. Εάν πεζοπορείτε στη χώρα των αρκούδων, προσέχετε τα κομμάτια, τα scat, τις ανασκαφές και τα δέντρα που έχουν αραιωθεί. Τελικά, αφήστε το σκυλί σας στο σπίτι!

Τι να κάνετε αν συναντήσετε μια αρκούδα

Αν συναντήσετε μια αρκούδα, θα πρέπει να προσπαθήσετε να παραμείνετε ήρεμοι και να αποφύγετε ξαφνικές κινήσεις.

Δώστε στην αρκούδα αρκετό χώρο, επιτρέποντάς της να συνεχίσει τις δραστηριότητές της αδιατάρακτες. Αν αλλάξει τη συμπεριφορά του, είσαι πολύ κοντά, οπότε πίσω.

Αν δείτε μια αρκούδα αλλά η αρκούδα δεν σε βλέπει, παράκαμψη γρήγορα και ήσυχα. Εάν μια αρκούδα σας κηλίδες, προσπαθήστε να πάρετε την προσοχή της, ενώ είναι ακόμη πιο μακριά. Θέλετε να ξέρει ότι είστε άνθρωπος, οπότε μιλάτε με μια κανονική φωνή και κυλάτε τα χέρια σας. Μπορείτε να ρίξετε κάτι στο έδαφος (όπως την κάμερά σας) αν η αρκούδα σας ακολουθήσει, καθώς μπορεί να σας αποσπάσει το ενδιαφέρον και να σας επιτρέψει να ξεφύγετε. Ωστόσο, δεν πρέπει ποτέ να ταΐζετε ή να ρίχνετε φαγητό σε μια αρκούδα.

Θυμηθείτε ότι μια μόνιμη αρκούδα δεν είναι πάντα ένα σημάδι επιθετικότητας. Πολλές φορές, οι αρκούδες θα σταθούν για να αποκτήσουν καλύτερη εικόνα.

Τι να κάνετε εάν επιβαρύνεστε με μια αρκούδα

Θυμηθείτε ότι πολλοί αρουραίοι χρεώνουν ως μπλόφα. Μπορούν να τρέξουν, να σβήσουν ή να σταματήσουν απότομα.

Στερεώστε το έδαφος μέχρι να σταματήσει η αρκούδα, στη συνέχεια αργά πίσω. Ποτέ μην τρέχετε από μια αρκούδα! Θα σας κυνηγήσουν και οι αρκούδες μπορούν να τρέξουν γρηγορότερα από 30 mph.

Μην τρέχετε προς ή ανεβαίνετε σε ένα δέντρο. Μαύρες αρκούδες και μερικοί γκριλίσσι μπορούν να αναρριχηθούν σε δέντρα και πολλές αρκούδες θα προκληθούν για να σας κυνηγήσουν αν σας βλέπουν να αναρριχηθείτε.

Εάν έχετε σπρέι πιπεριού, βεβαιωθείτε ότι έχετε εκπαιδευτεί μαζί του πριν τη χρησιμοποιήσετε κατά τη διάρκεια μιας επίθεσης.

Τι να κάνετε αν επιτίθεται με Grizzly Bear

Τι να κάνετε αν επιτίθενται μαύρες αρκούδες

Όπως συμβαίνει με όλα τα ταξίδια, φροντίστε να διερευνήσετε πού πηγαίνετε και τι άγρια ​​ζωή είναι στην περιοχή. Η προετοιμασία και η γνώση είναι τα κλειδιά για την εξασφάλιση ασφαλούς ταξιδιού για εσάς και τη δική σας. Κρατήστε ένα μάτι έξω για τις προειδοποιήσεις φέρουν και πάντα να μιλήσετε με ranger εάν έχετε ερωτήσεις ή ανησυχίες.