Τι να κάνετε αν συναντήσετε μια αρκούδα στην άγρια ​​φύση

Ένα από τα πιο συναρπαστικά και θαυμάσια πλάσματα που μπορείτε να συναντήσετε ποτέ στη φύση στη Βόρεια Αμερική είναι μια αρκούδα. Αυτά τα μεγάλα παμφάγα είναι γενικά αόρατα και ντροπαλά, αλλά οι επιβάτες με αιχμηρά μάτια μπορούν να τα εντοπίσουν τακτικά σε διάφορα σημεία στις ΗΠΑ και τον Καναδά. Η συντριπτική πλειοψηφία του χρόνου που οι συναντήσεις αυτές είναι ασφαλείς και περνούν χωρίς περιστατικό, αλλά από καιρό σε καιρό μπορούν να γίνουν επικίνδυνες και μερικές φορές θανατηφόρες.

Αν βρείτε τον εαυτό σας πεζοπορία ή κάμπινγκ σε μια περιοχή που κατοικείται από αρκούδες, εδώ είναι μερικές συμβουλές για να σας βοηθήσει να πάρετε πίσω στο σπίτι ασφαλή και υγιή.

Αποφύγετε μια επικίνδυνη συνάντηση

Ο απόλυτος καλύτερος τρόπος να παραμείνετε ασφαλείς στη χώρα των αρκούδων είναι να αποφύγετε τα ζώα εντελώς. Αυτό μπορείτε να το κάνετε δίνοντας στα πλάσματα προειδοποίηση της παρουσίας σας κάνοντας θόρυβο κατά μήκος της διαδρομής. Κάποιοι πεζοπόροι επιθυμούν να φορούν ένα κουδούνι στο πακέτο τους που κουδουνίζει ενώ περπατούν, προειδοποιώντας αρκούδες και άλλα ζώα για την παρουσία τους. Άλλοι θα μιλήσουν δυνατά ή ακόμα και θα τραγουδήσουν ενώ περπατούν μέσα στο δάσος. Η ιδέα εδώ είναι να ενημερώσετε όποιες κοντινές αρκούδες να γνωρίζουν ότι έρχεστε, δίνοντάς τους την ευκαιρία να βγουν από την περιοχή προτού εμφανιστούν οποιεσδήποτε επικίνδυνες αλληλεπιδράσεις.

Αυτό δεν είναι πάντοτε μια επιτυχημένη τεχνική εντούτοις, και περιστασιακά θα συναντήσετε μια αρκούδα που αποσπάται από τη διατροφή για φαγητό. Συνήθως, αυτές οι αρκούδες δεν θα παρατηρήσουν καν ότι είστε εκεί, καθώς πηγαίνουν για την επιχείρησή τους ακίνδυνα.

Αν συμβαίνει αυτό, δώστε την αρκούδα σε μια ευρεία θέση και βγείτε από την περιοχή το συντομότερο δυνατό. Να είστε προσεκτικοί όταν περνάτε, διότι αν η αρκούδα είναι θηλυκή και βρίσκεστε ανάμεσα σε αυτήν και τα μικρά της, είναι πιο πιθανό να γίνει επιθετική. Επίσης, να έχετε κατά νου ότι η υπηρεσία του Εθνικού Πάρκου απαιτεί από όλους τους επισκέπτες των εθνικών πάρκων της Αμερικής να βρίσκονται τουλάχιστον 100 ναυπηγεία μακριά από τις αρκούδες ανά πάσα στιγμή.

Μείνε ήρεμος!

Θα πρέπει να τονιστεί ότι οι αρκούδες σπάνια επιτίθενται στον άνθρωπο, οπότε αν συναντήσετε ένα ενώ βρίσκεστε στην άγρια ​​φύση, είναι σημαντικό να παραμείνετε ήρεμοι και να μην πανικοβληθείτε. Κρατήστε τα μάτια σας στην αρκούδα ανά πάσα στιγμή, διατηρώντας παράλληλα καλά επίγνωση του περιβάλλοντός σας. Ορισμένες αρκούδες μπορεί να προσπαθήσουν να σας εκφοβίσουν με χτυπήματα, χλεύες και ακόμη και χρέωση. Τις περισσότερες φορές, είναι ακριβώς posturing, και πιο πιθανό από ό, τι δεν είναι, θα ξεφύγουν απλά στο δάσος το συντομότερο δυνατό.

Εάν η συνάντησή σας φέρει μια στάση, θα θελήσετε να κρατήσετε το έδαφος και να αρχίσετε να μιλάτε στο ζώο με σαφή και δυνατή φωνή. Αυτό θα σας βοηθήσει να ενημερώσετε ότι δεν είστε θύμα, η οποία συνήθως είναι αρκετή για να τους αποτρέψετε από την επίθεση. Βοηθά επίσης να κάνετε τον εαυτό σας να φανεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερος, καθώς αυτό θα βοηθήσει επίσης να εκφοβίσει την αρκούδα, ενδεχομένως αναγκάζοντάς την να υποχωρήσει. Κρατήστε τα φαγητά από την όραση και μην τροφοδοτείτε κανένα με το πλάσμα, καθώς θα τον ενθαρρύνει μόνο να σας ακολουθήσει ψάχνοντας για περισσότερα. Αλλά το πιο σημαντικό, δεν σε καμία περίπτωση, τρέξτε. Σε μια αρκούδα, το μόνο που τρέχει είναι θήραμα, και πιθανότατα θα κυνηγήσει. Οι αρκούδες μπορεί να είναι μεγάλα θηλαστικά, αλλά εξακολουθούν να είναι αρκετά γρήγορα για να τρέξουν κάτω τους ανθρώπους και να έχουν την αντοχή να μας ξεπεράσουν.

Εάν διαπιστώσετε ότι η αρκούδα μένει κοντά, αλλά δεν κινείται, ξεκινήστε σιγά-σιγά να απομακρυνθείτε. Κρατήστε το βήμα προς τα πλάγια ώστε να μπορείτε να κρατάτε τα μάτια σας στο ζώο ανά πάσα στιγμή, αλλά να περπατάτε μακριά από αυτό με σταθερό ρυθμό. Ο στόχος είναι να ξεφύγετε όσο πιο γρήγορα και με ασφάλεια, ενώ κρατάτε τα μάτια σας πάνω στην αρκούδα ανά πάσα στιγμή.

Επιβίωσε μια επίθεση

Ενώ είναι σπάνιο, οι επιθέσεις αρκούδας συμβαίνουν από καιρό σε καιρό. Αν μια αρκούδα σας χρεώνει, είναι σημαντικό να παραμείνετε όσο το δυνατόν πιο ήρεμοι και να αναλάβετε δράση. Αυτό που η ενέργεια αυτή εξαρτάται από το είδος της αρκούδας που συναντήσατε. Στη Βόρεια Αμερική, οι δύο πιο συνηθισμένοι τύποι αρκούδων που θα συναντήσετε στα ταξίδια σας είναι οι καφέ αρκούδες και οι μαύρες αρκούδες. Παρόλο που ίσως να μην φαίνεται τόσο εύκολο να τους ξεχωρίσετε με την πρώτη ματιά, υπάρχουν μερικές ενδεικτικές πινακίδες που σας επιτρέπουν να γνωρίζετε ακριβώς τι ασχολείστε με σας.

Όταν εντοπίζετε τον τύπο της αρκούδας που έχετε εντοπίσει, το χρώμα δεν είναι ο καθοριστικός παράγοντας παρά το όνομα των δύο ειδών. Οι μαύρες αρκούδες μπορεί να είναι καφέ και το αντίστροφο. Ωστόσο, αυτά τα άλλα φυσικά χαρακτηριστικά μπορούν να σας βοηθήσουν να τα ξεχωρίσετε. Για αρχάριους, οι μαύρες αρκούδες είναι μικρότερες στο ύψος και έχουν μικρότερα νύχια, ενώ οι καστανές αρκούδες, γνωστές και ως γκριλζλιές, είναι πολύ μεγαλύτερες, έχουν ξεχωριστό κτύπημα στις πλάτες ακριβώς πίσω από το λαιμό και έχουν πολύ μεγαλύτερα πόδια και νύχια.

Η γνώση των ειδών αρκούδας θα καθορίσει ακριβώς πώς αντιδράτε σε μια επίθεση. Αν είναι μαύρη αρκούδα, η καλύτερη πορεία δράσης είναι να προσπαθήσετε να ξεφύγετε, αλλά να αποτρέψετε ότι πρέπει να πολεμήσετε. Αν η αρκούδα πλησιάσει, χτυπήστε το στη μύτη και το πρόσωπο με τις γροθιές σας, ένα ραβδί, βράχια ή σχεδόν οτιδήποτε άλλο μπορείτε να πάρετε τα χέρια σας. Οι μαύρες αρκούδες δεν τείνουν να είναι επιθετικές, οπότε όταν πολεμάτε, είναι πιθανό να το οδηγήσετε μακριά.

Από την άλλη πλευρά, οι αρκούδες grizzly μπορεί να είναι αρκετά επιθετικές, και επειδή είναι τόσο μεγάλη η μάχη πίσω δεν είναι γενικά μια καλή επιλογή. Αντ 'αυτού, θα πρέπει να πετάξετε με το πρόσωπο προς τα κάτω, επίπεδη στο έδαφος παίζοντας νεκρό. Βάλτε τα χέρια σας πάνω από το κεφάλι σας και απλώστε τα πόδια σας για να αποφύγετε να στραφείτε. Αφήστε το σακίδιο σας να λειτουργήσει ως προστασία για την πλάτη και τους ώμους σας και προσπαθήστε να παραμείνετε όσο το δυνατόν πιο μακριά. Τελικά, η αρκούδα θα χάσει το ενδιαφέρον, θα σας αφήσει μόνη της και θα περιπλανηθεί.

Μεταφέρετε το Spray Bear

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να αντιμετωπίσετε μια επίθεση φέρουν είναι να χρησιμοποιήσετε ψεκασμό αρκούδας. Αυτή η υπερ-συγκεντρωμένη έκδοση του σπρέι πιπεριού μπορεί να σταματήσει μια μεγάλη αρκούδα στις διαδρομές της, αναγκάζοντάς τους να σβήσουν και να σας αφήσουν μόνοι τους. Αν πρόκειται να πεζοπορείτε σε μια περιοχή όπου οι αρκούδες είναι ενεργοί, είναι καλή ιδέα να έχετε στη διάθεσή σας ένα δοχείο αυτού του ισχυρού αποτρεπτικού μέσου. Απλά προσέξτε να μην στέκεστε κάτω από τον άνεμο όταν το χρησιμοποιείτε, ή θα μπορούσατε να καταλήξετε να εκθέσετε τον εαυτό σας στις χημικές ουσίες αντ 'αυτού. Επίσης, προσέξτε να μην εκφορτίσετε τυχαία το σπρέι αρκούδας σε λάθος στιγμή.

Όπως συμβαίνει με τις περισσότερες συναντήσεις άγριας ζωής, μια μικρή κοινή λογική πηγαίνει πολύ μακριά. Οι αρκούδες είναι μεγάλα, ισχυρά και μερικές φορές επιθετικά ζώα ικανά να προκαλέσουν εκπληκτική ταχύτητα και δύναμη. Εάν δεν σεβαστείτε αυτό που μπορεί να οδηγήσει σε πρόβλημα, αλλά γνωρίζοντας ακριβώς πώς να αντιδράσετε μπορεί να προχωρήσει πολύ προς τη διάχυση της κατάστασης και να σας φέρει στο σπίτι ασφαλές και υγιές. Εξάλλου, ο απώτερος στόχος είναι να επιτρέψουμε να απολαύσουμε στο έπακρο την ύπαιθρο χωρίς φόβο να συναντήσουμε επικίνδυνα ζώα. Μόλις αισθάνεστε άνετα να χειρίζεστε αυτές τις καταστάσεις, ο κόσμος του ταξιδιού περιπέτειας ανοίγει ακόμα περισσότερο, δίνοντάς σας ασφαλή πρόσβαση σε μερικά από τα πιο απομακρυσμένα και μαγευτικά μέρη που μπορείτε να φανταστείτε.