Ποιο Kindle είναι καλύτερο για ταξίδια;

Βγαίνει σε μία από τις δύο επιλογές

Όταν ο Amazon κυκλοφόρησε το πρώτο Kindle πίσω το 2007, έδωσε το προϊόν σε λιγότερο από έξι ώρες. Έχει παραμείνει δημοφιλής από τότε και είναι το πιο δημοφιλές εμπορικό σήμα e-reader στην αγορά - σύμφωνα με μία έρευνα, περίπου το σαράντα τοις εκατό των ανθρώπων που διαβάζουν τα ηλεκτρονικά βιβλία είναι το δικό τους.

Μικρότερα και ελαφρύτερα από ένα μόνο χαρτόδετο βιβλίο, που μπορούν να κρατήσουν χιλιάδες βιβλία, τα Kindles είναι ιδιαίτερα ελκυστικά για τους ταξιδιώτες που θέλουν να μειώσουν το βάρος τους.

Με την ποικιλία των διαφόρων διαθέσιμων μοντέλων, όμως, έρχεται μια μικρή σύγχυση ως προς το ποια είναι η καλύτερη.

E-μελάνι ή Tablet

Όσον αφορά την τεχνολογία, υπάρχουν δύο διαφορετικοί τύποι Kindle, με μεγάλες διαφορές μεταξύ τους.

Τα μοντέλα e-ink (τα βασικά Kindle, Paperwhite, Voyage και Oasis) είναι αφιερωμένα σε ηλεκτρονικούς αναγνώστες, χρήσιμα για λίγο περισσότερο από την ανάγνωση. Είναι ελαφριά και σχετικά φθηνή, με εξαιρετική διάρκεια ζωής της μπαταρίας (έως και οκτώ εβδομάδες, με μισή ώρα χρήσης ανά ημέρα). Ο τύπος οθόνης σημαίνει μειωμένη καταπόνηση των ματιών κατά την ανάγνωση για μεγάλες χρονικές περιόδους και πολύ καλύτερη ορατότητα στο άμεσο ηλιακό φως.

Η σειρά Kindle Fire βασίζεται σε υπολογιστές tablet Android, αν και πολύ προσαρμοσμένες και με μερικές ιδιαιτερότητες του Amazon, και μπορούν να χρησιμοποιηθούν σχεδόν για οτιδήποτε κάνετε συνήθως σε έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή - ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, περιήγηση στο Web, παιχνίδια και πολλά άλλα. Η μπαταρία όμως θα διαρκεί μόνο μια μέρα, ωστόσο, και η οπισθοφωτισμένη οθόνη LCD λειτουργεί καλύτερα σε εσωτερικούς χώρους.

Ανάπτω

Το βασικό μοντέλο (απλά ονομάζεται Kindle) κοστίζει μόλις $ 79 για μια έκδοση που εμφανίζει διαφημίσεις στην προφύλαξη οθόνης.

Είναι λειτουργικό και όχι φανταχτερό, με την χαμηλότερη ανάλυση οθόνης και τίποτα με τον τρόπο των πρόσθετων χαρακτηριστικών. Θα κάνει τη δουλειά, αν δεν ξοδεύετε πολύ χρόνο περιτυλιγμένο με ένα καλό βιβλίο, αλλά αν είστε κανονικός αναγνώστης, αξίζει να αγοράσετε κάτι καλύτερο.

Εάν μπορείτε να περάσετε λίγο περισσότερο, θα πάρετε μια πολύ καλύτερη συσκευή.

Kindle Paperwhite

Το Paperwhite έρχεται με διάφορα χαρακτηριστικά που το θέτουν μπροστά από τη βασική έκδοση. Το πιο χρήσιμο για τους ταξιδιώτες είναι το ρυθμιζόμενο ενσωματωμένο φως. Ιδανικό για ανάγνωση σε σκοτεινά περιβάλλοντα, όπως κοινή διαμονή ή ολονύκτιο λεωφορείο και βόλτες με αεροπλάνο, το φως είναι ένας λόγος για να επιλέξετε το Paperwhite από μόνο του.

Πέρα από αυτό, ωστόσο, έχει υψηλότερη ανάλυση, γρηγορότερη στροφή της σελίδας, διπλάσια αποθήκευση (4 GB) και καλύτερη οθόνη e-ink. Το Paperwhite έχει επίσης ένα ελαφρώς λιγότερο απαίσιο πρόγραμμα περιήγησης ιστού από το βασικό Kindle, αν και θα ήταν απίθανο να το χρησιμοποιήσετε είτε εάν είχατε μια επιλογή.

Υπάρχουν δύο εκδόσεις του Paperwhite, με ή χωρίς 3G. Σε αντίθεση με το παλιό μοντέλο πληκτρολογίου 3G, δεν είναι δυνατό να περιηγηθείτε ελεύθερα στο Internet χρησιμοποιώντας την κυψελοειδή σύνδεση - μόνο η Wikipedia και η ίδια η Amazon μπορούν να έχουν πρόσβαση.

Ως εκ τούτου, αν δεν σχεδιάζετε να είστε μακριά από μια σύνδεση wi-fi για μεγάλο χρονικό διάστημα και πραγματικά πρέπει να κάνετε λήψη νέων βιβλίων κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η έκδοση 3G πιθανώς δεν αξίζει τα επιπλέον χρήματα. Εξοικονομήστε τα μετρητά σας για να περάσετε σε μαργαρίτες ή μερικά καλά μυθιστορήματα αντ 'αυτού.

Kindle Voyage

Ουσιαστικά μια εκδοχή premium του Paperwhite, το Voyage είναι ελαφρύτερο, έχει υψηλότερη ανάλυση οθόνης, ένα φως που προσαρμόζεται στις συνθήκες και μερικά άλλα χαρακτηριστικά.

Είναι μια εντυπωσιακή συσκευή, αλλά σε σχεδόν διπλάσια τιμή του αδελφού της με λίγα επιπλέον, μη βασικά χαρακτηριστικά, είναι δύσκολο να δικαιολογηθεί το επιπλέον κόστος.

Kindle Oasis

Το πιο ακριβό Kindle e-ink από μακριά, το Oasis είναι επίσης το ελαφρύτερο. Έχει επίσης τη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, την ευγένεια μιας ειδικής δερμάτινης θήκης που συνοδεύει τη συσκευή και του μεγαλύτερου αριθμού μπροστινών φώτων για ανάγνωση στο σκοτάδι. Έχει ένα ασυνήθιστο σχέδιο, παχύτερο από τη μία πλευρά με μια offset, σχεδόν τετράγωνη 6 "οθόνη.

Είναι ξεκάθαρα η συσκευή ανάγνωσης της Premium της Amazon, αλλά η τιμή και η σχετική ευθραυστότητα την καθιστούν απρόσιτη από όλους τους ταξιδιώτες που είναι αφοσιωμένοι στο ηλεκτρονικό βιβλίο.

Kindle Fire HD 8

Για όσους αναζητούν μια φθηνή ταξιδιωτική συσκευή πολλαπλών χρήσεων που ενσωματώνεται στην αγορά ηλεκτρονικών βιβλίων του Amazon, το Fire HD 8 είναι ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε.

Η Amazon ατελείωτα αναβαθμίζει τη σειρά των δισκίων Fire και την απλοποίησε πρόσφατα. Προς το παρόν τουλάχιστον, υπάρχουν μόνο δύο μεγέθη οθόνης - επτά και οκτώ ίντσες - τόσο στα "παιδιά" όσο και στις κανονικές εκδόσεις.

Παρόλο που το μοντέλο 8 "είναι λίγο πιο ακριβό, δεν υπάρχει τίποτα περισσότερο και κερδίζετε περισσότερα για τα χρήματά σας. Με μια οθόνη υψηλότερης ανάλυσης, τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας και την απόδοση της μπαταρίας, καθώς και περισσότερη αποθήκευση, είναι αυτή που πρέπει να ακολουθήσετε.

Ενώ κανένα από τα μοντέλα Kindle Fire δεν θα κερδίσει πολλά βραβεία για πρώτες επιδόσεις ή ποιότητα, είναι καλά, βασικά δισκία που κάνουν αρκετά πράγματα αρκετά καλά.

Ποια είναι η καλύτερη για ταξίδια;

Για τους περισσότερους ανθρώπους, το ερώτημα σε ποια Kindle είναι καλύτερα να ταξιδέψετε εξαρτάται από δύο ερωτήματα:

Εάν παίρνετε μαζί σας ένα smartphone, φορητό υπολογιστή ή άλλη συσκευή γενικού σκοπού, η καλύτερη επιλογή είναι το Kindle Paperwhite (μόνο Wi-Fi) - ειδικά αν σχεδιάζετε να κάνετε πολλά ανάγνωση σε εξωτερικούς χώρους ή σε σκοτάδι περιβάλλοντος. Η μειωμένη αντανάκλαση της οθόνης, η εκτεταμένη διάρκεια ζωής της μπαταρίας και το ενσωματωμένο οπίσθιο φωτισμό καθιστούν αυτό το καλύτερο αφιερωμένο ηλεκτρονικό αναγνώστη στην αγορά.

Διαβάστε μια πλήρη αναθεώρηση του Kindle Paperwhite για τους ταξιδιώτες εδώ.

Εάν δεν σκοπεύετε να διαβάσετε πολλά - ή αφήνετε όλα τα άλλα gadgets στο σπίτι, αλλά θα θέλατε ακόμα έναν τρόπο να μείνετε σε επαφή και να διασκεδάσετε σε μεγάλες διαδρομές - σκεφτείτε το Kindle Fire HD 8 αντ 'αυτού.

Δεν είναι τόσο καλή όσο μια εξειδικευμένη συσκευή για να ξοδεύετε ώρες κάτω από ένα δέντρο καρύδας με το τελευταίο μυθιστόρημα του John Grisham, αλλά κάνει πολλά πράγματα - συμπεριλαμβανομένου του ότι είναι ένας ηλεκτρονικός αναγνώστης - αρκετά καλά για πολλούς ταξιδιώτες, σε πολύ ανταγωνιστική τιμή. Εάν προσπαθείτε να κρατήσετε βάρος και το κόστος κάτω, και δεν θέλετε να ταξιδέψετε με πολλές ακριβά συσκευές, αξίζει τον κόπο να το ελέγξετε.

Συγκρίνετε τις τιμές σε όλα τα μοντέλα Kindle εδώ.