Αναθεώρηση: Hydrapak SoftFlask πτυσσόμενο μπουκάλι

Χαμηλό, πτυσσόμενο και χρήσιμο

Είμαι ένας μεγάλος ανεμιστήρας των πτυσσόμενων μπουκαλιών νερού για ταξιδιώτες. Τέλος, προσφέρουν τα καλύτερα και από τους δύο κόσμους, επιτρέποντάς σας να παραμείνετε ενυδατωμένοι και να αποφύγετε πλαστικά απόβλητα από μπουκάλια μίας χρήσης, ενώ δεν απορροφάτε πολύ χώρο στην ημέρα σας όταν δεν χρησιμοποιείται.

Έχω επανεξετάσει μερικά διαφορετικά μοντέλα στο παρελθόν (δείτε τις ποικιλίες Stash , Shades και MicroFilter ) και η Hydrapak έστειλε την πιο πρόσφατη προσφορά της, το Softflask, για να διαπιστώσει εάν θα έκανε το βαθμό σε ένα ταξίδι με πεζοπορία Νέα Ζηλανδία.

Εδώ είναι πώς το έκανε.

Χαρακτηριστικά και προδιαγραφές

Όπως και ο Stash stablemate, το πάνω και κάτω μέρος του Hydrapak Softflask είναι κατασκευασμένα από άκαμπτο πλαστικό, ενώ οι πλευρές χρησιμοποιούν ένα μαλακό, ελαφρύ ελαστικό που τσαλακώνει όταν η φιάλη δεν είναι σε χρήση. Εκεί, όμως, τελειώνουν οι ομοιότητες.

Με μια στρογγυλεμένη βάση, το Softflask δεν έχει σχεδιαστεί για να αντέχει μόνο του και δεν χρησιμοποιεί την προσέγγιση περιστροφής-συμπίεσης του Stash. Προορίζεται να κρατιέται στο χέρι, να τοποθετείται σε μια τσάντα ή να συνδέεται με ένα σακίδιο μέσω του συμπεριλαμβανόμενου νάιλον ιμάντα και απλώς περιπλέκεται για να ελαχιστοποιείται ο χώρος.

Διανέμοντας το άνοιγμα του βασικού κοχλιωτού καλύμματος του Stash, το Softflask έχει μια πιο φημισμένη εναλλακτική λύση. Ο μηχανισμός καπακιού ξεβιδώνει τελείως για γρήγορη πλήρωση και εκκένωση, αλλά χρησιμοποιεί μια βαλβίδα δαγκώματος υψηλής ροής για να διανέμει νερό κατά το πλύσιμο. Υπάρχει μηχανισμός ασφάλισης για την αποφυγή τυχαίας διαρροής και ένα καπάκι για να εξασφαλιστεί ότι η σκόνη και η βρωμιά δεν εισέρχονται στη βαλβίδα.

Το μπουκάλι έρχεται σε τρία μεγέθη - 350ml, 500ml και 750ml - και τρία χρώματα. Ζυγίζει 1.8-2.3oz ανάλογα με το μέγεθος και είναι ασφαλές στο πλυντήριο πιάτων. Τα κατεψυγμένα, κρύα και ζεστά υγρά είναι ωραία, αλλά δεν μπορούν να χειριστούν πολύ ζεστό ή βραστό νερό.

Δοκιμές πραγματικού κόσμου

Χρησιμοποίησα το μικρότερο μέλος της σειράς, το Softflask 350 που κατέχει 12 fl.

oz.

Η βίδα και το ξεβίδωμα του καπακιού ήταν απλή, και δεδομένου του μικρού μεγέθους της φιάλης, χρειάστηκαν μόνο λίγα δευτερόλεπτα για να γεμίσει από μια βρύση κουζίνας. Χρειάστηκε όμως λίγο περισσότερο χρόνο για να βρεθεί το κούμπωμα του μηχανισμού ασφάλισης, ωστόσο - αρχικά βρήκα τον εαυτό μου ξεβιδώνοντας το καπάκι αντί να τον ξεκλειδώσω. Το κλειδί ήταν να γυρίσω μόνο το ακροφύσιο, όχι ολόκληρο το καπάκι, και μόλις το είχα καταλάβει, αυτό λειτούργησε άψογα.

Η βαλβίδα δαγκώματος αφήνει μέσα από μια καλή ποσότητα νερού όταν συνοδεύεται από μια ελαφριά συμπίεση της φιάλης. Δεν χρειαζόταν να σπάσω να μείνω ενυδατωμένος ακόμα και όταν περπατούσα με γρήγορο ρυθμό και υπήρχε ελάχιστη διαρροή από τη βαλβίδα ακόμη και όταν δεν ήταν κλειδωμένη. Όταν ήταν κλειδωμένο, δεν υπήρχε καθόλου.

Εκτός από την ανάληψη λιγότερου χώρου στην τσάντα μου από ένα παραδοσιακό άκαμπτο μπουκάλι, τα καταρρέοντα πλευρικά τοιχώματα είχαν ένα πρόσθετο μειωμένο όφελος, ακόμη και όταν το Softflask ήταν σχεδόν άδειο.

Λόγω του μικρού μεγέθους του, το Softflask 350 ήταν ιδανικό για χρήση σε φορητές συσκευές και έτσι κατέληξα να το χρησιμοποιώ σε ημερήσιες πεζοπορίες και εκτεταμένους περιπάτους στην πόλη. Δεδομένου ότι αυτό το μοντέλο δεν κρατούσε αρκετό νερό για να κρατήσει μια ολόκληρη μέρα σε ζεστές συνθήκες, έφερα επίσης ένα μεγαλύτερο μπουκάλι στη συσκευασία ημέρας και ξαναγεμίσαμε το Softflask όπως ήταν απαραίτητο.

Καθώς το μπουκάλι αδειάστηκε και άρχισε να καταρρέει από μόνο του, βρήκα ότι θα μπορούσα να το κρατήσω και να το χρησιμοποιήσω εύκολα με το ένα χέρι απλά εφαρμόζοντας μια μικρή επιπλέον πίεση.

Μόλις αποστραγγίσαμε με νερό, αφαιρέσαμε τον υπόλοιπο αέρα μέσω της βαλβίδας τσίμπημα και τσακίσαμε τη φιάλη σε μια συμπαγή σφαίρα για να την αποθηκεύσετε στην τσάντα μου.

Ετυμηγορία

Καταλήξαμε να αρέσει το Softflask περισσότερο από το αναμενόμενο. Παρόλο που δεν έχει την προσέγγιση Twist-and-click του Stash, η προσθήκη μιας βαλβίδας δαγκώματος έκανε πιο χρήσιμη συνολικά. Η δυνατότητα ποτού κατά το περπάτημα το έκανε ιδανικό για πεζοπορίες και το μικρό μέγεθος ταιριάζει εύκολα στο ένα χέρι.

Το μέγεθος των 350 ml ήταν λίγο περιοριστικό - όταν ταξιδεύατε σε ζεστά κλίματα ή αν κανονικά εξερευνούσατε για αρκετές ώρες, θα συνιστούσα ένα από τα μεγαλύτερα μοντέλα 500ml ή 750ml εκτός αν δεν σας πειράζει επίσης να μεταφέρετε ένα μεγαλύτερο μπουκάλι για να ξαναγεμίσετε από το.

Για μικρότερες βόλτες ή ψυχρότερα κλίματα, όταν δεν χρειάζεστε ενυδάτωση, το Softflask 350 είναι ένα πολύ βολικό, χρήσιμο ταξιδιωτικό εξάρτημα.

Συνήθως θα πληρώσετε κάτω από 20 δολάρια για το Softflask - ελέγξτε τις τιμές στο Amazon.