Επανεξέταση: Πτυσσόμενο μπουκάλι νερού Vapur MicroFilter

Το αναδιπλούμενο, φίλτρο μπουκάλι νερό για τους ταξιδιώτες

Κάθε φορά που ταξιδεύω, έχω πάντα ένα μπουκάλι νερό - αλλά παρόλο που μου αρέσει να το έχω, μπορεί να είναι ενοχλητικό.

Παίρνει αρκετό διάστημα στο χώρο της ημέρας μου , ακόμα και πριν προσθέσω έναν τρόπο καθαρισμού του περιεχομένου. Παίρνω ιδιαίτερα απογοητευμένοι όταν πρέπει να απαλλαγώ από τα υγρά μου σε έναν έλεγχο ασφάλειας του αεροδρομίου, στη συνέχεια να φέρω ένα μεγάλο μπουκάλι γύρω με τίποτα σε αυτό για αρκετές ώρες.

Η γκάμα των πτυσσόμενων φιαλών νερού Vapur παρέχει την άνεση χωρίς το σπαταλημένο χώρο.

Αναθεώρησα πρόσφατα το μοντέλο Shades και η εταιρεία έστειλε επίσης μια έκδοση MicroFilter με ενσωματωμένο φίλτρο για να δοκιμάσω. Δείτε πώς πήγε.

Δοκιμή του Vapur MicroFilter

Το Vapur MicroFilter αποτελείται από έναν πτυσσόμενο περιέκτη ενός λίτρου (~ 34 oz) κατασκευασμένο από πλαστικό χωρίς βαρύ BPA, μαζί με ένα φαρδύ πλαστικό άχυρο γεμάτο με κοίλες ίνες για να φιλτράρει τα βακτήρια και τα πρωτόζωα που έχουν βαθμολογηθεί για 150 γαλόνια (500 λίτρα) .

Ο μηχανισμός καπακιού χτυπάει σφιχτά στη θέση του για να αποφευχθεί το χύσιμο, αλλά επίσης ξεβιδώνει για γρήγορη πλήρωση και εκκένωση του περιεχομένου. Υπάρχει επίσης ένα καραμπίνερ για την τοποθέτηση σε ένα σακίδιο.

Ένα σημαντικό πράγμα που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι ενώ το MicroFilter θα απαλλαγεί από πολλές από τις ριπές που βρίσκονται σε πηγές νερού που δεν έχουν υποστεί επεξεργασία, δεν θα απαλλαγούμε από ιούς. Εάν θέλετε την πιο ολοκληρωμένη προστασία από ασθένειες που σχετίζονται με το νερό, να το έχετε υπόψη σας.

Σε αντίθεση με το μοντέλο Shades, το MicroFilter δεν έχει σχεδιαστεί για να κυλήσει, καθώς ο μηχανισμός φίλτρων το καθιστά αδύνατο.

Βρήκα ότι με το στράγγισμα αέρα έξω από την τσάντα, ήταν δυνατό να διπλωθεί χαλαρά στις πλευρές - αλλά θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια λαστιχένια ταινία ή παρόμοια για να τα κρατήσετε στη θέση τους.

Ως αποτέλεσμα, παρόλο που το MicroFilter εξακολουθεί να είναι πολύ λεπτότερο από ένα κανονικό πλαστικό μπουκάλι, δεν είναι τόσο αποδοτικό όσο οι σκιές όταν είναι άδειο.

Μπορείτε να αφαιρέσετε πλήρως το φίλτρο και να ανασηκώσετε την τσάντα, αλλά θα πρέπει να πάρετε το φίλτρο μαζί σας.

Εκτός από τον καθαρισμό του νερού, ο μεγάλος μηχανισμός φιλτραρίσματος παρέχει ένα επιπλέον πλεονέκτημα έναντι των σκιών. Ακόμη και όταν είναι γεμάτο νερό, είναι πολύ πιο εύκολο να ανοίξετε το καπάκι χωρίς να διαχέετε τα περιεχόμενα παντού.

Ήμουν σε θέση να πάρω μια σταθερή λαβή στο φίλτρο στην κορυφή της τσάντας, πράγμα που σήμαινε λιγότερη συμπίεση των περιεχομένων καθώς έβγαλα το καπάκι μακριά. Τα πατώματα μου το εκτιμούσαν σίγουρα.

Το μέγεθος, επίσης, ήταν πιο χρήσιμο για ταξίδια από τα 500ml που προσέφεραν οι Shades. Ένα λίτρο νερού είναι αρκετό για να περάσει αρκετές ώρες εξερεύνησης στις περισσότερες συνθήκες, πράγμα που σημαίνει λιγότερη ανάγκη να εντοπιστεί κάπου να ξαναγεμίσει από τη μέση της ημέρας. Φυσικά, έχοντας ένα φίλτρο σημαίνει ότι πρέπει να ανησυχείτε λιγότερο για το πού γεμίζετε σε κάθε περίπτωση, αλλά είναι ακόμα ωραίο να μην πρέπει να το κάνετε τόσο συχνά.

Το μεγαλύτερο μέγεθος σημαίνει επίσης μια πιο ανθεκτική βάση - όταν τοποθετείται στο έδαφος, το MicroFilter ήταν λιγότερο επιρρεπές σε ανατροπή από τις σκιές.

Σε αντίθεση με κάποια φίλτρα νερού με βάση άχυρο, το MicroFilter δεν χρειάστηκε τεράστιες ποσότητες αναρρόφησης για να αντλήσει νερό μέσα από αυτό. Με μια ελαφριά συμπίεση, ήταν ακόμη δυνατό να (αργά) χύστε το φιλτραρισμένο νερό από το ακροφύσιο, καθιστώντας το χρήσιμο για πλύσιμο οδοντόβουρτσες ή αρδεύοντας πληγές, μεταξύ άλλων.

Παρατήρησα μια ξεχωριστή γεύση στο νερό αφού πέρασε από το φίλτρο. Δεν ήταν δυσάρεστο, ως τέτοιο, αλλά θα προτιμούσα να μην ήταν εκεί. Το αν εξαφανίζεται με την πάροδο του χρόνου παραμένει προς συζήτηση.

Ετυμηγορία

Το Vapur MicroFilter είναι μια μικτή τσάντα, η οποία προορίζεται για παιχνίδια. Μου άρεσε γενικά το μέγεθος και ο σχεδιασμός, και μέσα στους περιορισμούς του, ο μηχανισμός φιλτραρίσματος λειτούργησε καλά. Δεδομένης της γεύσης και της έλλειψης προστασίας από τους ιούς, ωστόσο, είναι πιο δύσκολο να δικαιολογηθεί η συνιστώμενη τιμή λιανικής πώλησης των 50 δολαρίων.

Ευτυχώς, δεν χρειάζεται να πληρώσετε τίποτα σαν το ποσό αυτό εάν αγοράσετε από την Amazon - το έχω δει κάτω από $ 20 κατά περιόδους, γεγονός που καθιστά μια πολύ πιο ελκυστική επιλογή.

Ακόμα, προσωπικά θα είχα την τάση να συνδυάσω την σακούλα Eclipse της εταιρείας με ένα λίτρο με έναν καθαριστή νερού Steripen UV. Θα καταλήξετε με καλύτερη προστασία όταν το χρειάζεστε.

Εάν έχετε λίγο περισσότερο χώρο στην τσάντα σας, ρίξτε μια ματιά στο GRAYL Ultralight. Λειτουργεί όπως ένας γαλλικός τύπος, με καλύτερη ευκολία και προστασία από το Vapur Micofilter. Επίσης φιλτράρει τυχόν ασυνήθιστη γεύση ή σωματίδια, τα οποία δεν έχει το Steripen.