Ταξίδι του Anthony Bourdain στη Βαλτιμόρη

Μήπως κάποιος είδε το τμήμα του Anthony Bourdain από τη Βαλτιμόρη χθες το βράδυ στην εκπομπή του, Κανένα Κρατήσεις ;

Ενώ δεν θα έλεγα τον εαυτό μου έναν άπληστο ανεμιστήρα του Bourdain, τον σέβομαι και απολαμβάνω την παράσταση του (και τη γραφή του). Μερικές φορές αισθάνομαι ότι αγωνίζεται να κρατήσει το εγώ του υπό έλεγχο, αλλά ως επί το πλείστον αναφέρομαι και επικροτώ το περιπλάνημά του και την προθυμία του να βιώσει διαφορετικούς πολιτισμούς και κουζίνες. Έχοντας διαβάσει μια προεπισκόπηση της εκπομπής από τον Sun blogger David Zurawik χθες, φοβόμουν το χειρότερο.

Αλλά αφού παρακολούθησε το επεισόδιο της περασμένης νύχτας, με το περίεργο τίτλο "The Rust Belt", ενώ συμφωνώ με πολλά από τα λόγια του Zurawik για τη λήψη του Bourdain στη δίκαιη πόλη μας, τείνω να του δώσω λίγο περισσότερη πίστωση.

Προβλεπόμενος, ο Bourdain προσέγγισε το επεισόδιο, εκφοβίζοντας τη Βαλτιμόρη και τις άλλες πόλεις "Rust Belt" που επρόκειτο να επισκεφθούν, Μπάφαλο και Ντιτρόιτ. Κάλεσε συνεχώς την Baltimore f *** ed και ανέφερε το πρόβλημα της ρωγμής αρκετές φορές. Όλα αυτά είναι καλά και καλά, αλλά η ζωγραφική σε οποιαδήποτε πόλη με αυτή την ευρεία βούρτσα είναι απλούστατη στην καλύτερη περίπτωση. Οπαδός της λαμπρής τηλεοπτικής σειράς " The Wire" , φαίνεται ότι πολλά από αυτά που σκέφτεται ο Bourdain σχετικά με τη Βαλτιμόρη προέρχονται από την παράσταση και λίγους μήνες που πέρασε εδώ στη δεκαετία του '80.

Μετά από μερικές ακόμα ανασκαφές και τρυπήματα, ο Bourdain επισκέπτεται το Chaps Pit Beef με τον Jay Landsman, έναν ηθοποιό στο The Wire , και τα θαλασσινά του Mo με την Felicia "Snoop" Pearson, επίσης έναν ηθοποιό Wire . Ο ίδιος γύρισε τη μαγειρική του επίσκεψη με ταξίδι στο The Roost για πέστροφες λίμνες, χόρτα και ζαχαροκάλαμο και τυρί (όλα φαίνονταν νόστιμα).

Η ανάληψη του Bourdain στη Βαλτιμόρη φάνηκε να εξελίσσεται και μέχρι το τέλος αναγνώριζε τους φιλικούς ανθρώπους, το μοναδικό φαγητό και την ακμάζουσα σκηνή της τέχνης, χωρίς να προβληματίζει για τα προβλήματά του.

Η πόλη έρχεται να μοιάζει, καλά, Βαλτιμόρη, κονδυλωμάτων και όλα. Δεν υπήρχαν πλάνα του γυαλιστερού εσωτερικού λιμανιού ή Fort McHenry, αλλά δεν το είδαμε αρκετά;

Είχα επίσης την ευχαρίστηση να δω τον Bourdain να τρώει κάτι άλλο από ένα κέικ καβουριών (κανείς δεν αγαπά τα κέικ καβουριών περισσότερο από μένα, αλλά υπάρχουν τόποι υπέροχων εστιατορίων και πιάτων γύρω από αυτό που αξίζουν να βγουν από τη σκιά του κέικ καβουριών). Θα βοηθούσε εάν ο καιρός δεν ήταν θλιβερός και συννεφιασμένος (είναι σαν οι παραγωγοί να περίμεναν το χειρότερο καιρό, έτσι ώστε τα εικονογραφήματα να ταιριάζουν με την ιστορία τους), αλλά έτσι είναι.

Εάν το χάσατε, το επεισόδιο επιδιορθώνεται την Πέμπτη στις 11 μ.μ. στο Travel Channel.

Φωτογραφία: Ο Anthony Bourdain ίσως να μην είναι οπαδός της Βαλτιμόρης, αλλά φαίνεται να τον σέβεται. (Andrew H. Walker / Getty Images)