Όλα για τη γειτονιά του Καντονιού του Βαλτιμόρη

Μία από τις πιο γειτονικές γειτονιές του Βαλτιμόρη, το Canton εξερράγη τις τελευταίες δύο δεκαετίες για να γίνει ένα ζωντανό κέντρο κουλτούρας και νυχτερινής ζωής.

Τα όριά του ορίζονται κατά προσέγγιση από την ανατολική λεωφόρο προς τα βόρεια, τη λεωφόρο Patterson Park προς τα δυτικά, την οδό Boston προς νότο και την οδό Κλίντον προς τα ανατολικά.

Διαμερίσματα και ακίνητα

Δυστυχώς, δεν υπάρχει αφθονία διαμερισμάτων προς ενοικίαση στην Καντόν.

Γενικά, οι ενοικιαστές μπορούν να επιλέξουν από διαθέσιμα δωμάτια ή rowhomes. Οι περισσότερες σειρές σπιτιών του Canton χτίστηκαν γύρω στο 1900 και πολλές έχουν ανακατασκευαστεί για να συμπεριλάβουν χαρακτηριστικά υψηλότερης κατηγορίας, όπως ανακαινισμένες κουζίνες, δάπεδα από σκληρό ξύλο και καταστρώματα στον τελευταίο όροφο. Πρόκειται κυρίως για δίκλινα και τρίκλινα δωμάτια, και πολλά δεν είναι μεγαλύτερα από 13 πόδια. Όταν περιπλανηθείτε στους δρόμους της Καντόνας, είναι δύσκολο να μην παρατηρήσετε τα μαρμάρινα σημάδια και τα τούβλα που οδηγούν από το πεζοδρόμιο μέχρι την μπροστινή πόρτα των περισσότερων κατοικιών.

Σχολεία

Το Canton εξυπηρετείται από τα ακόλουθα δημόσια σχολεία:

Εστιατόρια

Το Canton έχει κάτι για τον ουρανίσκο του καθενός, όπως θαλασσινά, μεξικάνικα, σούσι, ταϊλανδέζικα και διάφορα μπαρ με μεγάλη παμπ. Η πλατεία Canton είναι ο μαγειρεμικός κόμβος της γειτονιάς, με τις άγκυρες Nacho Mama's (μεξικάνικη) και την μικρότερη αδερφή της, το Mama's στο Half Shell (θαλασσινά), τραβώντας δείπνα από όλη την πόλη και τα προάστια.

Το Speakeasy, το Looney's και το Claddagh Pub βρίσκονται επίσης στην πλατεία και προσφέρουν διάφορα μενού. Φροντίστε να ξεφύγετε από το πεπατημένο μονοπάτι για να δοκιμάσετε πιο πολυτελείς προσφορές όπως το Bistro του Jack και το Annabel Lee Tavern.

Μπαρ

Η γειτονιά είναι ένας από τους πιο καυτούς προορισμούς μετά το σκοτάδι της πόλης και διαθέτει τεράστια clubs όπως το Pur Lounge.

Ωστόσο, είναι γνωστό για τις φιλικές γειτονιές της όπως τα Bartenders, το Mahaffey's Pub και το NcDevin's.

Πάρκα

Ιστορία

Η γειτονιά θεωρείται ευρέως ότι έχει αποκτήσει το μοναδικό καντόνι επειδή ο βασιλιάς John O'Donnell, ο οποίος ανήκε σε μεγάλο μέρος της γης στα τέλη του 1700, διαπραγματεύτηκε τσάι, μετάξι και σατέν με την Καντόνα της Κίνας. Η γειτονιά ήταν ένα σημαντικό λιμάνι, αλλά σύντομα έγινε βιομηχανοποιημένη. Η οικιστική αναβίωσή της ξεκίνησε περίπου πριν από 15-20 χρόνια, όταν άρχισαν να κινούνται τα εστιατόρια και οι κερδοσκόποι των ακινήτων άρχισαν να αγοράζουν και να ανακαινίζουν τους rowhomes.